Skills Finland ry

Taitaja2024-kilpailun finalistit selvillä

Jaa

Taitaja ammattitaidon SM-kilpailun semifinaalit järjestettiin tammi–helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. 450 finalistia kohtaa toukokuussa Kuopiossa Taitaja2024-tapahtumassa.

Hitsaaja säätää liekkiä.
Savon ammattiopiston opiskelija Lauri Mutka osallistui tammikuussa hitsaus-lajin Taitaja2024-semifinaaleihin Savon ammattiopiston Varkauden kampuksella. Savon ammattiopisto I Katri Bäck

Taitaja-semifinaalit järjestettiin 29.1.–2.2.2024 ympäri Suomea. Semifinaaleihin ilmoittautui yli 1900 opiskelijaa ja he kilpailivat 50 lajissa, joista viisi on erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja. Pääsääntöisesti jokaisesta lajista kilpailee finaalissa kahdeksan kilpailijaa. Yhteensä finalisteja on 450.

Hitsaus-lajissa semifinaaliin osallistunut Savon ammattiopiston opiskelija Lauri Mutka varmisti paikan Kuopion finaalissa.
– Semifinaalien jälkeen fiilikset on hyvät, vaikka ois voinu mennä vielä vähän paremmin omasta mielestä. Finaaliin lähtö tuntuu todella hyvälle, Lauri toteaa.

Finalistien nimet ja lajit löytyvät Taitaja2024-verkkosivuilta. 


Taitaja2024 Kuopio on tilaisuus tutustua suomalaiseen huippuosaamiseen

Taitaja2024-tapahtuma järjestetään Kuopiossa 20.–23.5.2024. Tapahtumapaikkoina ovat Savon ammattiopiston Savilahden kampus ja Kuopio-halli. Kolme lajia toteutetaan etänä. Ammattitaidon SM-finaalissa kilpailee noin 450 opiskelijaa eri ammattialoilta.

Taitaja2024-tapahtuman yhteydessä kilpaillaan lisäksi yläkoululaisten Taitaja9-kilpailu.

Taitaja2024-tapahtumassa nähdään yhteensä 50 kilpailulajia. Tapahtuman keskeiset teemat ovat kestävä tulevaisuus ja virtuaalisuuden kehittäminen. Teemat ovat osa tapahtumaa suunnittelusta toteutukseen. Kilpailulajien lisäksi ammattinäytöksissä nähdään ajankohtaisia teemoja – ammattinäytöslajeina ovat prosessiala, lentokonehuolto ja korujen valmistus. Taitaja2024-tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma ja tilaisuus tutustua suomalaiseen huippuammattiosaamiseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taitaja2024-tapahtuma järjestetään Kuopiossa 20.–23.5.2024. Tapahtuma kerää yhteen maan huippuosaajat kisaamaan Suomen mestaruuksista. Kuopio-hallissa ja Sakkyn Savilahden kampuksella järjestettävä tapahtuma on yleisölle maksuton.

Ammattitaidon SM-kilpailun finaalissa kilpailee noin 450 opiskelijaa eri ammattialoilta. Semifinaaleihin osallistui 1903 kilpailijaa. Lajeja on 49, ja niistä viisi on erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja. Taitaja2024-tapahtuman yhteydessä kilpaillaan lisäksi yläkoululaisten Taitaja9-kilpailun finaali.

Tapahtuman päävastuullinen järjestäjä on Savon ammatti- ja aikuisopisto Sakky. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka edistää ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailu- ja valmennustoiminnan avulla järjestämällä yhteistyökumppaniensa kanssa vuosittain ammatillisen koulutuksen suurtapahtuman Taitajan ja lähettämällä Suomen virallisen ammattitaitomaajoukkueen kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skills Finland ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye