Espoon seurakuntayhtymä

Ristiäiset helposti kastepäivässä – Kirkko Espoossa tarjoaa valmiin kastejuhlan

Jaa

Onko ajatus ristiäisistä jäänyt lapsiperhearjen jalkoihin? Ei hätää: Espoon seurakunnissa järjestetään mutkattomia ja maksuttomia Kastepäivä-tapahtumia. Kevään 2024 Kastepäivät pidetään Olarissa ja Tapiolassa.

Pappi valelee vauvan päähän vettä kastemaljasta.
Lapsi on ristiäisten päähenkilö. Kasteessa hänestä tulee seurakunnan jäsen. Antti Rintala

Kastepäivä on yleinen kastetapahtuma, jossa seurakunta hoitaa ristiäisjärjestelyt perheen puolesta. Kasteperhe, kummit ja juhlavieraat tulevat valmiiseen pöytään. Papin palvelut, tilat ja kakkukahvit sisältyvät pakettiin. Perheen tarvitsee vain varata aika.

– Seurakuntalaisilta tulleen palautteen perusteella Kastepäivä on todella toimiva konsepti! On kehuttu sitä, miten helppoa se on ja että kaikki on huomioitu, Olarin seurakunnan laitoshuoltaja Katri Valtter kertoo.

Valtter on vuosien varrella ollut tekemässä jo monet Kastepäivän kahvitukset. Olarin kirkossa on hienot ja valoisat tilat. Kakkukahvit ovat tarjolla viereisessä salissa heti kastetilaisuuden jälkeen, eikä juhlavieraiden tarvitse mennä ulkokautta. Juhlan jälkeen kirkonpalveluskunta laittaa tilat siistiksi seuraavaa ristiäisseuruetta varten: tiskaa, siivoaa ja vie roskat. 

Valtter korostaa, että hyvä palvelu on hänen työtään. Hän pitää työtään merkityksellisenä ja iloitsee aina, kun oma työvuoro osuu Kastepäivään:

– Ihanaa, kun saa palvella ja olla ihmisten ilossa mukana!

Kastepäiviä on vuoden mittaan eri puolilla Espoota

Kastepäivään voi tuoda kastettavaksi niin vauvan kuin taaperon tai isomman lapsen. Lapsen huoltajista vähintään toisen tulee kuulua kirkkoon. Vauvan voi kastaa riippumatta siitä, onko hänen nimensä jo ilmoitettu Digi- ja väestötietoviraston (DVV) rekisteriin vai ei. Jos vauva saa nimen kasteen yhteydessä, lapsen tietojen ilmoittaminen hoituu samalla kertaa.

Ennen kastetilaisuutta lapselle valitaan kummi tai kummit. Kastettavalla tulee olla vähintään yksi konfirmoitu, evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluva kummi. Kummeja ja muita juhlavieraita saa toki pyytää mukaan enemmänkin. Tarjoilut on Espoon seurakuntien Kastepäivissä mitoitettu 20 hengelle.

Espoon seurakuntien järjestämät Kastepäivät on tarkoitettu kaikille espoolaisille. Varattavissa on useampia kastehetkiä päivää kohti. Valitse sopivin päivä ja paikka – sillä ei ole väliä asutko järjestävän seurakunnan alueella vai muualla Espoossa.

Kevään ensimmäinen Kastepäivä pidetään Olarin kirkolla palmusunnuntain aattona, lauantaina 23. maaliskuuta, ja sen järjestää Olarin seurakunta. Tapiolan seurakunnan Kastepäivä toukokuussa osuu äitienpäivän aattoon. Tapahtuma on Tapiolan kirkolla lauantaina 11. toukokuuta. Syksyn Kastepäivät ovat mikkelinpäivänä sunnuntaina 29. syyskuuta sekä lauantaina 16. marraskuuta, ja tapahtumapaikat on lueteltu alla.

Kastepäiviin ilmoittaudutaan Espoon seurakuntien palvelukeskuksen kautta, p. 09 8050 2601, varauspalvelut.espoo@evl.fi

Kastepäivät Espoossa vuonna 2024

Linkin kautta löydät lisätietoja tiloista, joissa tapahtuma on.

Dopdagar kan bokas också på svenska.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 157 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Esbo församlingar verkar på fyra kontinenter – 1,77 miljoner euro till internationellt bistånd och missionsarbete21.3.2024 08:30:00 EET | Uutinen

Esbo församlingar delade ut ett anslag på 1,77 miljoner euro till missionsarbete och internationellt bistånd. Via fem organisationer bär Esboborna globalt ansvar och verkar förutom i Europa även i Asien, Afrika och Sydamerika. Samarbetspartnerna delar Esbo församlingars värderingar och förbinder sig till jämställdhet och likabehandling i sin verksamhet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye