Näyttely: Kesken jääneet 26.2.–4.3.2024
Kesken jääneet -näyttely kertoo nuorten ukrainalaisopiskelijoiden elämästä, joka katkesi Venäjän hyökkäyssotaan. Myöntämättä jääneiden tutkintotodistusten ja valokuvien kautta tutustumme 40 sodassa kuolleen ukrainalaisopiskelijan tarinaan.

Sodassa kuolleet opiskelijat uhrasivat koulutuksensa, tavoitteensa, toiveensa, unelmansa ja elämänsä maansa hyväksi. Näyttely muistuttaa Ukrainassa käytävästä sodasta ja hinnasta, jonka Ukrainan kansa siitä maksaa päivittäin.
Näyttelyn järjestävät nuoret ukrainalaisaktiivit yhteistyössä kanadanukrainalaisten opiskelijoiden SUSK-järjestön ja Helsingin yliopiston kanssa. Näyttely avautuu 24. helmikuuta yli 45 yliopistossa eri puolilla maailmaa.
Paikka: Helsingin yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33, 00100 Helsinki
Aukioloajat: 26.2.–4.3.2024, ma–ti 8.00–20.00, pe 8.00–18.00 ja ma 4.3. klo 8.00–18.00
Ei pääsymaksua.
Lisätietoja: opiskelija Mariia Fursina mariia.fursina@helsinki.fi puh. 041 7249 511
Näyttelyn valokuvia ja diplomeja saatavissa tästä linkistä
Kuvassa:
Kauppatieteitä Mariupolin yliopistossa opiskellut Danylo Bolshakov, 22, oli hyvin ystävällinen, huumorintajuinen, järkevä ja vastuuntuntoinen nuori mies. Hän oli myös taitava ristiriitojen ratkaisija.
Hänen tulevaisuudensuunnitelmiinsa kuului muuttaminen yhteen tyttöystävän kanssa. Töissä hän oli saamassa ylennyksen.
Danylo Bolshakov kuoli pelastaessaan isäänsä ja isoäitiään. Hän juoksi asuntoon, jonka ovi oli jumissa, ja yritti päästä sisään. Silloin venäläinen ohjus iskeytyi taloon romahduttaen sen. Danylo murskaantui betonilaattojen alle, eikä häntä saatu pois raunioista puoleentoista kuukauteen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Helsingin yliopiston mediapalvelu
Puh:02941 22622mediapalvelu@helsinki.fiHannamaija Helanderviestintäpäällikkö
Puh:0400 675 820hannamaija.helander@helsinki.fiKuvat

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Missä ovat pääkaupunkiseudun monimuotoisimmat ja saavutettavimmat viheralueet?9.5.2025 06:50:00 EEST | Tiedote
Tuoreen tutkimuksen tulokset osoittavat, että viheralueet, jotka ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuuden kannalta, eivät aina ole samoja kuin ne, jotka ovat tärkeitä saavutettavuuden kannalta. Uudet menetelmät auttavat tunnistamaan viheralueiden merkittävyyden eri näkökulmista.
Preeria laajeni ja kutistui – uusi tutkimus paljastaa muinaisen ilmastonmuutoksen syyt8.5.2025 07:57:06 EEST | Tiedote
Pohjois-Amerikan pitkä kuivuuskausi heti jääkauden jälkeen on ollut tiedossa jo pitkään. Uusi tutkimus osoittaa, että ankaran ilmaston aiheutti maapallon kiertoradan muutos.
Helsingin yliopisto palkitsi neljä ansiokasta väitöskirjaa6.5.2025 20:00:00 EEST | Tiedote
Mattia Cordiolin, Paavo Huotarin, Ita Puuseppin ja Ina Satokankaan väitöskirjat käsittelivät biopankkeja, Vanhaa Testamenttia, koululaisten matematiikan taitojen kehitystä ja luonnon monimuotoisuutta.
KUTSU 7.-9.5.2025: Kansainväliseen vammaistutkimuksen konferenssiin 700 osallistujaa6.5.2025 10:37:32 EEST | Kutsu
Nordic Network on Disability Research (NNDR), Helsingin yliopisto, Suomen vammaistutkimuksen seura sekä Kehitysvammaliitto järjestävät kansainvälisen vammaistutkimuksen konferenssin 7.–9. toukokuuta Helsingin yliopistossa (Fabianinkatu 33 ja yliopistonkatu 3).
Ovatko maataloudessa käytettävät kasvinsuojeluaineet uhka myös ympäröivälle luonnolle?5.5.2025 12:29:02 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimus osoitti, että kasvinsuojeluaineilla voi olla negatiivisia vaikutuksia maatalousympäristöissä eläviin lajeihin, jotka eivät ole aineiden varsinaisia kohteita. Vaikutukset kuitenkin vaihtelivat suuresti riippuen testatusta kasvinsuojeluaineesta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme