Pirkanmaan ELY-keskus

Työttömien määrä Pirkanmaalla oli tammikuussa 6115 henkilöä suurempi kuin vuotta aiemmin

Jaa

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä tammikuussa laski hiukan edellisestä kuukaudesta, mutta oli huomattavasti korkeampi kuin vuotta aiemmin. Työttömien määrä Pirkanmaalla oli tammikuussa 27 908 henkilöä. Työttömyys laski joulukuusta 465 henkilöllä. Lomautettujen määrä oli 3327 henkilöä, kasvua oli vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 1715 henkilöä, eli 106 prosenttia.

Tammikuun työllisyyskatsauksen lukuja Pirkanmaalla.

Pirkanmaan työttömyysaste oli tammikuussa 10,8 prosenttia. Pirkanmaan työttömyys oli maakunnista kahdeksanneksi alhaisin. Pohjanmaalla työttömyysaste oli 7,1 prosenttia, Etelä-Pohjanmaalla 8,2 prosenttia, Lapissa 10,0 prosenttia, Varsinais-Suomessa 10,0 prosenttia, Kainuussa 10,5 prosenttia, Uudenmaalla 10,5 prosenttia ja Satakunnassa 10,6 prosenttia.

Uusia avoimia työpaikkoja oli jälleen paljon, 9395 kpl. Alenema vuositasolla 3 992 kpl eli 30 prosenttia, mutta kuukausitasolla huomattava nousu: joulukuussa avoimia työpaikkoja oli 4217 kappaletta.

Työttömien ja lomautettujen määrä nousi koko maassa vuositasolla 33 116 henkilöllä, eli 12,8 prosenttia. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä oli tammikuussa 291 144 henkilöä, joista lomautettujen osuus oli 35 018 henkilöä. Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli tammikuussa 10,9 prosenttia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Ennakointiasiantuntija Juha Salminen
Puhelin 0295 036 208
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Liitteet

Linkit

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Rantatunneliin puolivuotishuolto ja pesu – yösulkuja arkisin tulevan viikon ajan22.4.2024 09:39:44 EEST | Tiedote

Tampereen Rantatunnelissa tehdään yötyönä viikolla 17 tunnelin puolivuotishuolto. Työt suoritetaan tunneliputki kerrallaan neljänä perättäisenä yönä tiistai-illasta varhaiseen lauantaiaamuun. Pirkanmaan ELY-keskus pesee ja puhdistaa silloin tunnelin perusteellisesti. Samanaikaisesti Fintraffic Tie Oy huoltaa ja testaa tunnelin teknisiä järjestelmiä. Töiden ajaksi ajoneuvoliikenne ohjataan varareitille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye