Varsinais-Suomen ELY-keskus

Valtatien 2 parantaminen Porin keskustan kohdalla: YVA-ohjelma nähtäville

Jaa

Ympäristövaikutusten arviointi on käynnistynyt hankkeessa Valtatien 2 parantaminen Porin keskustan kohdalla, YVA. Arvioitavana on kahden valtatien 2 parantamisvaihtoehdon ympäristövaikutukset Porin keskustan kohdalla, Korven ja Tiilimäen eritasoliittymien välillä. Yhteysviranomaiselle toimitettu YVA-ohjelma on suunnitelma siitä, kuinka ympäristövaikutusten arviointi tullaan toteuttamaan. Ohjelma on nähtävillä 21.2–22.3. ja sitä esitellään yleisötilaisuudessa 6.3. Porin Leijonassa.

Valtatien 2 liikennemäärä on jo pitkään vaatinut nelikaistaista valtatietä Porin keskustan kohdalle. Vuonna 2022 valmistui tiesuunnitelma tämän tieosuuden parantamiseksi. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ympäristövastuualue teki samana vuonna päätöksen YVA-menettelyn tarpeesta.

Menettelyssä arvioidaan kahden eri parannusvaihtoehdon ympäristövaikutuksia. Toinen tarkasteltavista vaihtoehdoista on tiesuunnitelman mukainen ratkaisu (VE 1) ja toinen pienempiä parannuksia sisältävä ratkaisu (VE 0+), jonka toteutuessa valtatie säilyisi kaksikaistaisena tienä. YVA-menettely antaa tietoa hankkeen jatkosuunnittelun ja päätöksenteon tueksi.

YVA-ohjelma nähtävillä ja yleisötilaisuus

YVA-ohjelma on nähtävillä 21.2–22.3.2024 ja siihen voi tutustua yhteysviranomaisen eli Varsinais-Suomen ELY-keskuksen verkkosivuilla, paperiversiona Porissa ja maaliskuun yleisötilaisuudessa.

YVA-ohjelman ja sitä koskevan kuulutuksen löytää yhteysviranomaisen verkkosivuilta. Kuulutus ohjeistaa, miten voi jättää mielipiteensä ohjelmasta. Mielipide kannattaa jättää kuulutuksen mukaisesti.

Siirry yhteysviranomaisen verkkosivuille ja tutustu YVA-ohjelmaan > 

YVA-ohjelmaa esitellään kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa. Yleisötilaisuudessa alueen asukkailla, toimijoilla ja kaikilla hankkeesta kiinnostuneilla on mahdollisuus kuulla ja keskustella hankkeesta. Yleisötilaisuus järjestetään 6.3.2024 kello 17–19 Porin Leijonassa osoitteessa Yrjönkatu 6, Pori. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Yleisötilaisuus järjestetään hybriditilaisuutena, joten siihen kuuluvia esityksiä voi seurata Teamsin kautta.

Klikkaa ja siirry yleisötilaisuuteen >

Ympäristövaikutusten arviointi

Ympäristövaikutusten arvioinnin tavoitteena on tunnistaa hankkeen aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Niillä tarkoitetaan sekä luontoon, rakennettuun ympäristöön, ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin että luonnonvarojen hyödyntämiseen liittyviä vaikutuksia. Lisäksi tavoitteena on löytää keinoja hankkeen haitallisten vaikutusten vähentämiseksi tai ehkäisemiseksi.

YVA-menettely etenee vaiheittain. Nyt esille asetettu arviointiohjelma suunnitelma siitä, miten tietoja saadaan kerättyä riittävän laajasti ja miten vuorovaikutus paikallisten kanssa toteutetaan. YVA-ohjelman kautta edetään varsinaiseen arviointityöhön.

Ympäristövaikutusten arvioinnin tuloksena valmistuu YVA-selostus, joka pyritään asettamaan nähtäville syksyllä 2024. Varsinainen rakennusvaihe ajoittuu näillä näkymin vuosille 2026–2029.

YVA-menettelyn hankkeesta vastaavana toimii Varsinais-Suomen ELY-keskuksen liikennevastuualue. YVA-menettelyä valvoo ja ohjaa yhteysviranomaisena toimiva Varsinais-Suomen ympäristövastuualue.

Lisätietoa

Projektipäällikkö Timo Bäcklund, liikennevastuualue
Varsinais-Suomen ELY-keskus 
Puh. 0295 022 782
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Vanhempi asiantuntija Taina Klinga (YVA-menettely)
Sitowise Oy
Puh. 020 747 6188
etunimi.sukunimi@sitowise.com

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Mökköisten sillan uusiminen alkaa Loimaalla – liikenne kiertoreitille töiden ajaksi8.4.2024 14:55:05 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Mökköisten sillan uusimistyöt Loimaalla maantiellä 12603 (Auvaistentie). Työt alkavat valmistelevilla töillä tällä viikolla ja sillan purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla (vk 16). Siltatöiden ajaksi joudutaan liikenne ohjaamaan kiertoreitille. Liikenne sillalla katkaistaan maanantaina 15.4.2024 klo 11. Siltatyöt valmistuvat lokakuun 2024 loppuun mennessä.

Siltojen korjaus- ja uusimistöitä Porissa, Huittisissa ja Kokemäellä – liikenne kiertoreitille Pyölän sillan uusimisen ajaksi1.4.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Pyölän sillan uusimistyöt Huittisissa maantiellä 12823 (Räikänmaantie) pääsiäisen jälkeen viikolla (viikko 14). Siltatöiden ajaksi joudutaan liikenne ohjaamaan kiertoreitille. Lisäksi viikolla 15 aloitetaan sillan peruskorjaustyöt Kokemäellä maantiellä 12804 sijaitsevalla Sonnilanjoen sillalla (Risteentie) ja viikolla 16 maantiellä 2560 (Noormarkuntie) sijaitsevalla Myrrän sillalla. Molemmissa sillankorjauskohteissa ajoneuvoliikenne kavennetaan yhdelle ajokaistalle. Työnaikaisilla liikennejärjestelyillä pyritään minimoimaan liikennehaittoja. Siltatyöt valmistuvat syyskuun 2024 loppuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye