Pirkanmaan ELY-keskus

Konikallion tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostus nähtäville

Jaa

Ilmatar Ikaalinen-Hämeenkyrö Oy:n Konikallion tuulivoimahanke on edennyt ympäristövaikutusten arvioinnissa selostusvaiheeseen. Arviointiselostusta esitellään kahdessa yleisötilaisuudessa 12.3. ja 13.3. Ikaalisissa ja Hämeenkyrössä.

Ilmatar Ikaalinen-Hämeenkyrö Oy on toimittanut Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ympäristövaikutusten arviointiselostuksen Konikallion tuulivoimahankkeesta. Arviointiselostuksessa esitetään tiedot hankkeesta ja sen vaihtoehdoista sekä arvio todennäköisesti merkittävistä ympäristövaikutuksista.

Ilmatar Ikaalinen-Hämeenkyrö Oy suunnittelee Konikallion tuulivoimahanketta Ikaalisten kaupungin ja Hämeenkyrön kunnan alueille Pirkanmaan maakuntaan. Hankealue sijaitsee noin 10 km Ikaalisten keskustasta lounaaseen ja noin 12 km Hämeenkyrön keskustaajamasta luoteeseen. Tuulivoimahankealueen kokonaispinta-ala on noin 20 km2. Hankealueelle suunnitellaan enimmillään 15 tuulivoimalan rakentamista. Suunniteltujen voimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 350 metriä ja yksikköteho 6–10 MW.

Arvioitavat vaihtoehdot

Ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä tarkastellaan seuraavia hankkeen vaihtoehtoja:

  • Vaihtoehto 0 (VE0): Hanketta ei toteuteta
  • Vaihtoehto 1 (VE1): Hankealueelle rakennetaan enintään 15 tuulivoimalaa
  • Vaihtoehto 2 (VE2): Hankealueelle rakennetaan enintään 11 tuulivoimalaa

Tuulivoimapuiston ulkoisen sähkönsiirron osalta tarkastellaan kahta toteutusvaihtoehtoa 110 kV voimajohdolla, joista toinen vaihtoehto suuntautuu hankealueelta koilliseen ja toinen etelän suuntaan. Vaihtoehdoissa voimajohtolinjojen pituudet vaihtelevat noin 14–15 km. Ulkoisten sähkönsiirtoreittien vaihtoehdot sijoittuvat koko matkaltaan uuteen johtokäytävään.

YVA-selostuksesta järjestetään kaikille avoimet yleisötilaisuudet 12.3. ja 13.3. – myös etäosallistuminen mahdollista

Kaikille avoimet yleisötilaisuudet pidetään tiistaina 12.3.2024 klo 18.00–21.00 Ikaalisissa (Altin sali, Eino Salmelaisen katu 20, Ikaalinen) ja keskiviikkona 13.3.2024 klo 18.00–21.00 Hämeenkyrössä (Ammatti-instituutti Iisakin auditorio, Taitokuja 3, Hämeenkyrö). Molemmissa tilaisuuksissa on kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen. Yleisötilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös etäyhteyden välityksellä. Osallistumislinkki päivitetään hankkeen verkkosivulle www.ymparisto.fi/konikalliontuulivoimahankeYVA.

Mielipiteitä voi esittää 5.4.2024 asti

Arviointiselostuksesta voi esittää mielipiteitä kirjallisesti toimittamalla ne viimeistään 5.4.2024 Pirkanmaan ELY-keskukseen sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo.pirkanmaa@ely-keskus.fi tai postitse osoitteeseen Pirkanmaan ELY-keskus, PL 297, 33101 Tampere (viitteenä PIRELY/243/2022).

Yhteysviranomaisena toimivan Pirkanmaan ELY-keskuksen perusteltu päätelmä arviointiselostuksesta tulee myöhemmin nähtäville hankkeen verkkosivulle.

Lisätietoja:

  • YVA-selostus ymparisto.fi-sivustolla: www.ymparisto.fi/konikalliontuulivoimahankeYVA
  • Hankkeesta vastaava: Ilmatar Ikaalinen-Hämeenkyrö Oy, Lauri Vierto, p. 050 376 5204, etunimi.sukunimi@ilmatar.fi
  • YVA-konsultti: AFRY Finland Oy, Henna Tihinen, p. 050 467 4236, etunimi.sukunimi@afry.com
  • YVA-yhteysviranomainen: Pirkanmaan ELY-keskus, Airi Määttä, p. 0295 036 173, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Avainsanat

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Rantatunneliin puolivuotishuolto ja pesu – yösulkuja arkisin tulevan viikon ajan22.4.2024 09:39:44 EEST | Tiedote

Tampereen Rantatunnelissa tehdään yötyönä viikolla 17 tunnelin puolivuotishuolto. Työt suoritetaan tunneliputki kerrallaan neljänä perättäisenä yönä tiistai-illasta varhaiseen lauantaiaamuun. Pirkanmaan ELY-keskus pesee ja puhdistaa silloin tunnelin perusteellisesti. Samanaikaisesti Fintraffic Tie Oy huoltaa ja testaa tunnelin teknisiä järjestelmiä. Töiden ajaksi ajoneuvoliikenne ohjataan varareitille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye