Sivistyksen yö tarjoaa ajatuksia ja elämyksiä

Jaa

Helsingin työväenopisto juhlistaa opiston 110-vuotista taivalta Sivistyksen yö -tapahtumalla 29.2.2024.

Adobe Stock

Helsingin työväenopisto juhlistaa opiston 110-vuotista taivalta Sivistyksen yö -tapahtumalla 29.2.2024. 

Sivistyksen yö tarjoaa kiehtovan kattauksen eri alojen tietoa tiiviinä puolentunnin mittaisina asiantuntijaesityksinä. Puheenvuoroja yhdistävänä teemana on tiedon kauneus ja löytämisen mahdollistava harhailu. 

Tapahtuman avaa ekonomisti Sixten Korkman. Illan mittaan kuullaan puheenvuoroja muun muassa psykologian, antiikin tutkimuksen ja kielitieteen saralta.  

Luentojen ohella voi osallistua esimerkiksi opastetulle Opistotalon taidekierrokselle, kokeilla croquispiirtämistä tai heittäytyä filosofoimaan filosofi Severi Hämärin kanssa. Ohjelmaa on aina kello 23 saakka ja tapahtumaan on vapaa pääsy. 

“Tarkoituksemme on ollut luoda tapahtuma, joka yllättää osallistujan ja houkuttelee älylliseen seikkailuun”, työväenopiston kielten ja tietoaineiden koulutuspäällikkö Sirkku Ikonen kertoo.  

”Emme halua ’sivistää’ ketään, vaan pikemminkin tarjota tilan vapaalle harhailulle ja löytämiselle. Halusimme haastaa ajatuksen siitä, että sivistys olisi ylhäältä annettua valmista tietoa. Pikemminkin sivistys on uteliaisuutta. Jotain, joka syntyy yhteisen etsimisen ja eksymisen kautta. Sivistys on siis myös aina yhteistä”, Ikonen selventää. 

”Toivomme, että yleisö innostuu keskustelemaan kahvilassa tuntemattomienkin kanssa ja jakamaan ajatuksia illan aiheista.” 

Sivistyksen yö on helsinkiläisille tarkoitettu työväenopiston juhlavuoden päätapahtuma. Se on myös osa Kansanvalistusseuran 150-vuotis juhlavuoden ohjelmaa.

Juhlavuoden Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt 2024 Sivistyksen teemavuodeksi, jonka tavoitteena on nostaa sivistys yhteiskunnalliseen keskusteluun ja pyyhkiä pölyt sivistyksen yltä.

”Sivistys on arvo itsessään” Ikonen muistuttaa. ”Se ei ole sidottu ulkopuoliseen hyötyyn.” 

Opistotalon Oppiskahvio on auki kello 23 saakka ja toisen kerroksen aulassa DJ Pasi Rakas Jääskeläinen soittaa levyjä klo 21–23.30.  

Sivistyksen yö 29.2. klo 17–23 

Opistotalo, Helsinginkatu 26.  

Lisätietoja: Sirkku Ikonen, koulutuspäällikkö kielet ja tietoaineet,  

sirkku.ikonen@hel.fi 

p.  0931088561

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Päätöstiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksesta 9.4.20249.4.2024 17:43:23 EEST | Tiedote

Lautakunnan tiistaina 9. huhtikuuta pidetyn kokouksen päätöstiedote on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksen esityslista on saatavilla toimialan verkkosivuilta. Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti kokouksessa tarveselvityksen hyväksymisestä sekä antoi lausunnon Jätkäsaaren peruskoulun ja päiväkotikokonaisuus Fregatti-Livornonkadun esiopetuksen lisätilan hankesuunnitelmasta osoitteeseen Saukonpaadenranta 2. Kaupunkiympäristön toimialan saaman erillisen selvityksen perusteella tilat ovat oppimistilaksi soveltuvia, eivätkä edellytä tilojen käyttäjältä erillisiä säteilysuojautumistoimenpiteitä. Säteilyturvakeskus on esitellyt tilojen käyttöturvallisuutta kasvatus- ja koulutuslautakunnalle 26.3.2024. Esiopetuksen ulkoilu ja koulun välitunnit tullaan pitämään läheisissä puistoissa. Lautakunta edellyttää erityistä huomiota ja tarkkuutta kiinnitettävän tilojen valmistumiseen sovitussa aikataulussa, mikä on edellytys lakisääteisten palvelujen toteuttamisell

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 9.4.20245.4.2024 09:24:34 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 9. huhtikuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa seuraavat tilahankkeet: päätös tarveselvityksen hyväksymisestä sekä lausunto Jätkäsaaren peruskoulun ja päiväkotikokonaisuus Fregatti-Livornonkadun esiopetuksen lisätilan hankesuunnitelmasta osoitteeseen Saukonpaadenranta 2 päätös varhaiskasvatukselle Mellunkylään osoitteeseen Sakara 3 toteutettavan väistö- ja lisätilapaviljongin tarveselvityksestä päätös päiväkodin perustamisesta Pitäjänmäen peruspiiriin osoitteeseen Kutomokuja 3 päätös Oulunkylän peruspiirissä sijaitsevan ryhmäperhepäiväkoti Päiväkummun toiminnan lakkauttamisesta päätös Malmin peruspiirissä sijaitsevan ryhmäperhepäiväkoti Bystuganin toiminnan lakkauttamisesta lausunto koulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta Vuosaareen osoitteeseen Heteniityntie 4 Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaist

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye