Vihreät - De Gröna

Oras Tynkkynen Vihreiden ryhmäpuheenvuorossa: Kaikki energian tuonti Venäjältä vihdoin kiellettävä

Jaa

Kansanedustaja Oras Tynkkynen muistutti tänään eduskunnan Ukraina-ajankohtaiskeskustelussa, että Venäjä rahoittaa raakalaismaisen hyökkäyssotansa energian myynnillä. EU-pakotteista huolimatta Suomeenkin tuodaan Venäjältä yhä fossiilikaasua ja ydinpolttoainetta.

Oras Tynkkynen
Oras Tynkkynen

EMBARGO KUNNES PUHE PIDETTY.

– Nyt on vihdoin kiellettävä kaiken energian tuonti ja kaikki energiahankkeet Venäjältä – ja varmistettava, että pakotteita ei kierretä. Jos EU ei etene, pitää meidän toimia kansallisesti, Tynkkynen vaati.

Tynkkynen nosti puheessaan esiin suomalaisten yksituumaisuuden Ukrainan tukemisessa.

– Yhtenäisyytemme lähettää viestin Venäjälle. Sotarikoksilla, terrorismilla ja kansanmurhalla ei voi pitkän päälle voittaa”, hän totesi.

Edellisenä päivänä eduskunta kiisteli kiivaaseen sävyyn hallituksen työmarkkinauudistuksista. Tänään Tynkkynen kiitti keskustelussa kaikkia puolueita tuesta Ukrainalle. 

– Kiitos tasavallan presidentti Niinistö, puhemies Halla-aho, pääministeri Orpo ja koko hallitus. Tekemänne työ ei ole jäänyt huomaamatta, hän sanoi.

Yksi sodan häviäjistä on aina ympäristö. Ratkaisuja on esitetty tuoreessa raportissa, jota olivat presidentti Zelenskyin kutsusta laatimassa Suomesta vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala ja Ahvenanmaan vihreiden (Hållbart Initiativ) entinen maakuntapäiväedustaja Simon Holmström.

– Venäjä on saatava vastuuseen aiheuttamistaan ympäristötuhoista. Luonnontuhonta pitää myös erikseen kieltää kansainvälisellä sopimuksella, Tynkkynen esitti.

Viime aikoina keskustelu Ukrainasta on saanut synkkiä sävyjä. Tynkkynen muistutti kuitenkin, että oikea kysymys ei ole, voiko Ukraina hävitä.

– Oikea kysymys on, mitä meidän pitää tehdä, jotta Ukraina voittaa. Lyhyt vastaus: meidän pitää tehdä enemmän. Meidän pitää tukea Ukrainaa enemmän sotilaallisesti ja humanitäärisesti, taloudellisesti ja poliittisesti, Tynkkynen totesi.

– Meillä lännessä ei ole oikeutta väsymykseen, kun ukrainalaiset taistelevat väsymättä vapauden puolesta, hän jatkoi.

Koko puhe on saatavilla kolmella kielellä:

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Hopsu: Nuorten hyvinvoinnin rahoituksesta tarvitaan parlamentaarinen sopu17.4.2024 14:00:00 EEST | Tiedote

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Inka Hopsu piti Vihreiden ryhmäpuheen ajankohtaiskeskustelussa koulurauhasta ja kouluturvallisuudesta. Hopsu korosti puheessaan aikuisten riittävää aikaa lapsille ja nuorille, turvallisen yhteisön merkitystä ja riittävää rahoitusta, jolla nämä voidaan turvata. Hopsu esittikin parlamentaarisen sovun rakentamista nuorten hyvinvoinnin takaavasta rahoituksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye