Espoossa kuljetuspalveluissa uudet ohjeet voimaan maaliskuussa

Jaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on päivittänyt kuljetuspalvelun toimintaohjetta. Espoossa uusi asiakasohje on voimassa 1.3.2024 alkaen ja toimintaohjeen päivitys tuo muutoksia kuljetuspalvelun espoolaisille asiakkaille.

–  Tällä hetkellä Espoon alueen kaikista kuljetuksista noin neljä prosenttia on yhdistelty yhdessä asiakkaiden kanssa. Vastuullisena tavoitteenamme on onnistua yhdistelemään ne kuljetukset, jotka olisivat luontevaa yhdistellä eli noin 20 prosenttia Espoon kuljetuksista. On tärkeää, että kuljetuspalvelujen suunnittelussa otetaan huomioon asiakkaiden tarpeet, ympäristö ja kuljetuskustannukset, kertoo logistiikkapalvelujen päällikkö Marion Ticklén Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelta.

Sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain mukaisilla kuljetuksilla huolehditaan näihin palveluihin oikeutettujen asiakkaiden jokapäiväiseen elämään kuuluvia kuljetuksia, jotka liittyvät muun muassa asioimiseen, työssä käymiseen, opiskeluun, yhteiskunnalliseen osallistumiseen, virkistykseen ja muihin vastaaviin liikkumisen tarpeisiin.

Mikä muuttuu kuljetuspalveluissa Espoossa 1.3.2024 alkaen

Kuljetus voidaan Espoossa yhdistellä toisen samaan suuntaan liikkuvan kuljetuspalvelun asiakkaan kanssa maaliskuusta alkaen. Yhdistellyssä matkassa asiakkaan matka-aika saa pidentyä enintään 30 minuuttia yhdistelemättömään matkaan verrattuna. On huomioitava, että kuljetukset voidaan yhdistellä vain, jos se on mahdollista ja järkevää, eikä asiakkaalla ole yksinmatkustusoikeutta. Asiakas voi tarvittaessa hakea yksinmatkustusoikeutta Vammaispalveluiden tai Seniori-infon kautta. Kun kuljetuksia yhdistellään, huomioidaan asiakkaan tarpeet muun muassa auton, avustamisen ja kuljettajan kielitaidon suhteen.

Matkojen säästäminen ja lainaaminen ei ole enää 1.3.2024 lähtien mahdollista. Matka on käytettävä sen kuukauden aikana, johon se on myönnetty.

Kuljetusta ei voi tilata suoraan kuljettajalta ilman erillistä päätöstä oikeudesta käyttää samaa kuljetusyritystä tai kuljettajaa eli ilman niin sanottua vakiotaksioikeutta. Päätökseen liittyvissä asioissa asiakkaat voivat olla yhteydessä vammaispalveluihin (VPL) tai Seniori-infoon (SHL).

Vastuullisesti samalla autolla yhdessä

Kuljetus yhdistellään vain silloin, kun se on mahdollista, eli esimerkiksi silloin, kun kaksi samaan suuntaan ja samaan aikaan matkustavaa asiakasta voivat matkustaa samassa autossa.

Yhdistelemällä sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain mukaisia kuljetuksia mahdollisuuksien mukaan, voidaan saavuttaa merkittäviä hiilidioksidipäästöjen vähennyksiä sekä hillitä kustannusten kasvua, kun kuljetusresurssit hyödynnetään tehokkaammin ja yksittäiset ajot vähentyvät. Samalla palvelun saatavuus paranee ja varmenee: samalla automäärällä voimme hoitaa useamman asiakkaan kuljetukset. Erityisesti esteettömien ajoneuvojen, niin sanottujen inva-autojen kohdalla tämä on huomattava parannus nykyiseen.  

Mistä asiakkaat saavat lisätietoa

Espoon alueen sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetusten uusi asiakasohje ja tietoa muutoksista on lähetetty Espoon kuljetuspalvelun asiakkaille ja palvelujen tuottajille.

Lisätietoja palvelusta, matkojen yhdistelystä sekä yksinmatkustusoikeuden hakemisesta saa myös vammaispalvelujen, Seniori-infon sekä asiakaspalvelun numeroista:

Vammaispalvelut: ma, ke, pe klo 9–11 ja 12–14, p. 029 1512 425 tai vammaispalvelut.espoo-kauniainen@luvn.fi

Seniori-info: arkisin 9–15, p. 029 151 2270 tai seniori-info@luvn.fi

Henkilökuljetukset: arkisin 8–16, asiakaspalvelu p. 029 151 2070 tai henkilokuljetukset@luvn.fi

Puhelun hinta puhelun hinta on oman puhelinliittymäsi hinnaston mukaisesti:

  • paikallisverkkomaksu, kun soitat kiinteästä verkosta
  • matkapuhelinmaksu, kun soitat matkapuhelimesta
  • ulkomaanpuhelumaksu, kun soitat ulkomailta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo HokkanenLänsi-Uudenmaan hyvinvointialue/Västra Nylands välfärdsområde, palvelualuejohtaja, Vammaisten palvelualue,/Serviceområdesdirektör för serviceområdet för funktionshinderservice

Puh:040 636 6177timo.hokkanen@luvn.fi

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsens utlåtande: vi stöder inte nedläggningen av förlossningsavdelningen vid Lojo sjukhus22.4.2024 18:20:54 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesstyrelsen konstaterar i sitt utlåtande till HUS-sammanslutningens styrelse om utvecklingsförslagen till HUS-sammanslutningens servicenät att Västra Nylands välfärdsområde inte stöder nedläggningen av förlossningsavdelningen vid Lojo sjukhus. En omfattande helhetsbedömning bör göras av HUS förslag till att lägga ned förlossningstjänsterna och konsekvenserna av ändringarna i den kirurgiska verksamheten.

Välfärdsområdesfullmäktige godkände de väsentliga avvikelserna i budgeten16.4.2024 19:33:09 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesfullmäktige godkände de väsentliga avvikelserna i budgeten för 2023. De väsentliga avvikelserna gällde nettoutgifterna för serviceproduktionen, vilket förklaras med underskottet som fördes upp i budgeten för HUS-sammanslutningen. Dessutom har välfärdsområdets upplåning och investeringar varit lägre än budgeterat. Vid sitt sammanträde godkände välfärdsområdesfullmäktige dem båda.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye