Kymenlaakson hyvinvointialue

Pyöreän pöydän keskustelu 22.2.2024: Kymenlaakson elinvoima ja tulevaisuus tarvitsee pohjakseen toimivat hyvinvointialueen palvelut

Jaa

Kymenlaakson hyvinvointialue kokosi laajan joukon toimijoita keskustelemaan Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden merkityksestä koko Kymenlaakson elinvoimalle ja tulevaisuudelle. Pyöreän pöydän keskusteluun Kouvolan kaupungintalolle 22.2.2024 osallistui yli viisikymmentä henkilöä, jotka edustivat lähes kolmeakymmentä eri organisaatiota.

Pyöreä pöydän tilaisuuden avaajana toimi hyvinvointialuejohtaja Harri Hagman
Pyöreä pöydän tilaisuuden avaajana toimi hyvinvointialuejohtaja Harri Hagman Kymenlaakson hyvinvointialue

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hyvinvointialue kokoaa yhteen alueen toimijat keskustelemaan Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden merkityksestä ja visioimaan lähivuosien näkymiä. 

Tilaisuudessa kuultiin puheenvuoroja Kymenlaakson hyvinvointialueelta, alueen kunnilta, elinkeinoelämän toimijoilta, koulutuksen järjestäjiltä, poliitikoilta ja kansalaisjärjestöiltä.

– On tärkeä kokoontua yhteen keskustelemaan laajasti eri toimijoiden kanssa Kymenlaakson tilanteesta ja tulevaisuudesta. Samalla haluamme tuoda julki, että Kymenlaakson alueen toimijat jakavat yhteisesti huolen sosiaali- ja terveyspalveluiden riittävyydestä, saavutettavuudesta ja tulevaisuudesta koko Kymenlaakson alueella, toteaa Kymenlaakson hyvinvointialueen hyvinvointialuejohtaja Harri Hagman.

Monipuolisissa ja hyvässä hengessä käydyissä keskustelussa käytiin läpi yleistä tilannekuvaa, asiantuntija-arvioita sekä sovittiin yhteisistä vaikuttamistoimista Kymenlaakson alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden turvaamiseksi.

“Kaksi ympärivuorokautista päivystystä ja keskussairaala säilytettävä Kymenlaaksossa”

Pyöreän pöydän keskustelu tiivistyy tavoitteeseen, että jokainen kymenlaaksolainen saa hoitoa ja hoivaa.

Kymenlaakson asukkaat ansaitsevat riittävät ja toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut. Palvelut toimivat asukkaille tukena arjessa ja turvana elämän kaikissa vaiheissa. Kahden ympärivuorokautisen päivystyksen ja keskussairaalan säilyttäminen Kymenlaaksossa on kriittistä alueen asukkaiden, elinkeinoelämän ja koko Kymenlaakson tulevaisuuden kannalta.

Raja-alueena Kymenlaaksossa tulee olla valmius nopeaan toimintaan ja vahvaan tukeen myös koko Suomen puolustukselle. Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämiseen ei ole yhtä tapaa, joka sopii kaikille, vaan Kymenlaaksoakin on tarkasteltava sen erityispiirteiden ja asukkaiden kannalta. Pyöreän pöydän keskustelijat ovat vahvasti sitoutuneet rakentamaan Kymenlaaksoa juuri sen asukkaiden näköiseksi ja heitä varten.

Kymenlaakson tulevaisuus on yhtä kuin sen elinvoimaisuus, ja siitä huolehtimaan ja varmistamaan tarvitsemme kaikki toimijat, niin yksityiseltä kuin julkiseltakin puolelta.

Kymenlaakson on oltava haluttava paikka asua, tehdä töitä ja elää. Meille tärkeää on juuri kymenlaaksolaisten palvelutarpeeseen vastaaminen, ikääntyvän väestön huomioiminen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan vahva perustan tukeminen ja toteuttaminen.

Keskustelun pohjalta sovittiin, että Kymenlaakson alueen toimijat lähtevät aktiivisesti ja aloitteellisesti vaikuttamistyöhön Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden turvaamiseksi. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pyöreä pöydän tilaisuuden avaajana toimi hyvinvointialuejohtaja Harri Hagman
Pyöreä pöydän tilaisuuden avaajana toimi hyvinvointialuejohtaja Harri Hagman
Lataa
Pyöreä pöydän tilaisuudessa puheenvuoron käytti johtajaylikääkäri Marja-Liisa Mäntymaa
Pyöreä pöydän tilaisuudessa 22.2.2024 puheenvuoron käytti johtajaylikääkäri Marja-Liisa Mäntymaa
Lataa

Kymenlaakson hyvinvointialue

Kymenlaakson hyvinvointialue järjestää Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 161 000 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Kymenlaakson hyvinvointialueen logo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye