Jyväskylän yliopisto

Kevään Tiedettä kaikille -tapahtumat kutsuvat oivallusten äärelle

Jaa

Tervetuloa saamaan uusia oivalluksia tutkitun tiedon äärelle! Osallistu yleisötapahtumiin, heittäydy keskusteluihin, kartuta taitojasi työpajoissa tai uppoudu kiehtoviin todellisuuksiin ajankohtaisissa näyttelyissä – niiden jälkeen näet maailman uusin silmin. Jyväskylän yliopiston Tiedettä kaikille -toiminta on kaikille avointa.

Koululaisia tutustumassa Luontomuseoon.
Koululaisia tutustumassa Luontomuseoon.

Tämän kevään ohjelmassa on muun muassa monta Lasten tiedelauantaita, jotka ovat kerran kuussa järjestettäviä maksuttomia tiedetyöpajoja. Niissä lapset pääsevät tutustumaan eri tieteenaloihin toiminnallisesti itse kokeillen ja oivaltaen. Kesäloma-aikaan lapsille on tarjolla myös monenlaisia toiminnallisia kerhoja, esimerkiksi peliohjelmoinnin, kielten, luonnon tai kuvataiteen parissa.  JYUniorit - Lasten ja nuorten yliopiston toiminta täyttää tänä vuonna jo 10 vuotta.

Kirjasto Lähteessä järjestettävät Tiedeillat ja Tietokirjaillat tarjoavat kiinnostavia asiantuntijapuheenvuoroja ja tilaisuuden keskustella aiheesta.

Maaliskuussa kuullaan siitä, miten yli kuusikymppisten toimintakyky on merkittävästi parantunut. Näkyykö tämä työelämässä? Huhtikuussa keskustellaan huijareiden Suomesta – Miten ja miksi työpaikoilla huijataan? Keväällä etenee myös Tutkijat kulttuuriperinnön äärellä -keskustelusarja. Kiinnostavat näyttelyt Luontomuseossa Vesilinnassa ja Jyväskylän yliopiston tiedemuseo Soihdussa ovat auki läpi vuoden. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Perinteiset Ikääntyvien yliopiston yleisöluennot keräävät väen yliopiston päärakennukseen. Kevään mielenkiintoisia puhujavieraita ovat muun muassa psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman ja emeritusprofessori Eero Tarasti.
 
Tutustu Tiedettä kaikille -toimintaan ja päivittyvään tapahtumakalenteriin osoitteessa jyu.fi/tiedettakaikille ja hyppää mukaan matkalle oivallusten äärelle!

Lisätietoja:
Suunnittelija Kati Karvonen, puh. 050 530 1748, kati.a.karvonen@jyu.fi

Mikä Tiedettä kaikille?

Tiedettä kaikille -tunnus kokoaa saman sateenvarjon alle Jyväskylän yliopiston tapahtumat ja palvelut, jotka on tarkoitettu suurelle yleisölle. Valikoimasta löytyy ohjelmaa niin kirjallisuuden ystäville, kestävyysmurroksesta kiinnostuneille, päivänpolitiikkaa seuraaville kuin perheen pienimmillekin – ja paljon muuta!

Tunnelmallisen miljöön tiedesukelluksille tarjoaa muun muassa Arkkitehtuurin Finlandia -palkitun Lähde-kirjaston tilat. Ohjelmaa järjestetään myös muissa kampuksen tiloissa sekä kampusten ulkopuolella.

Tiedettä kaikille -kattauksesta vastaa Jyväskylän yliopisto yhdessä Jyväskylän kesäyliopiston ja LUMA-keskus Suomen kanssa. Yhteistyökumppaneina ovat Keski-Suomen liitto, Jyväskylän yliopistosäätiö, Mediatalo Keskisuomalainen, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylä-seura ja Jyväskylän Kesä.

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Paikallaanolo kuormittaa nuoren sydäntä - Reippaalla ja rasittavalla liikunnalla ehkäistään sydänsairauksia15.4.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan runsas paikallaanolo ja vähäinen liikunta lapsuudesta saakka kuormittavat sydäntä nuoruudessa. Korkea sydämen kuormitus ennustaa sydämen vajaatoimintaa ja muita sydänsairauksia. Tulosten valossa erityisesti reippaan ja rasittavan liikunnan lisääminen lapsuudesta alkaen on tärkeää sydämen toimintahäiriöiden ennaltaehkäisemiseksi.

ERC Advanced Grant -miljoonarahoitus Jyväskylän yliopistoon – tutkimuskohteena nanopartikkelien ja biomolekyylien vuorovaikutukset11.4.2024 13:05:00 EEST | Tiedote

Euroopan tutkimusneuvosto ERC on myöntänyt merkittävän ERC Advanced Grant -rahoituksen Jyväskylän yliopiston laskennallisen nanotieteen professori Hannu Häkkiselle. Viisivuotinen rahoitus on arvoltaan 2,5 miljoonaa euroa ja sen avulla Häkkisen tutkimusryhmä kehittää uusia laskennallisia menetelmiä metallinanopartikkelien ja biomolekyylien välisten vuorovaikutusten tutkimiseen. Menetelmistä on hyötyä tutkittaessa nanopartikkelien käyttöä nanolääketieteen alaan kuuluvissa diagnostiikan ja terapian sovelluksissa. Kyseisen rahoituksen saajat ovat erityisen ansioituneita tutkijoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye