Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Jukkola: Investoinnit puhtaaseen energiaan ovat välttämättömiä –myös veroetuja yrityksille harkittava

Jaa

Päästöjen vähentäminen ja energiamurros vaativat maailmanlaajuisesti mittavia investointeja puhtaaseen teknologiaan. Pelkästään Eurooppaan suunnitellaan yli 5000 miljardin euron edestä investointeja vuoteen 2030 mennessä. Kokoomuksen kansanedustaja Janne Jukkola esittää, että Suomen tulee vahvistaa houkuttelevuutta ja kirittää entisestään vahvaa rooliaan energiamurroksessa.

Janne Jukkola. Kuva: Kimmo Falck.
Janne Jukkola. Kuva: Kimmo Falck.

”Puhtaan siirtymän investoinnit ovat kriittisen tärkeitä ja kiireellisiä. Suomella pitää olla uskallusta vaurastua ja investointimahdollisuuksiin pitää tarttua ennen kuin kilpailevat maat ehtivät edelle. Tässä on vaarana, että investointikohteena Suomi menettää asemansa”, kokoomuksen kansanedustaja Janne Jukkola sanoo.

Suomen kilpailuetuja ovat muiden muassa Euroopan halvin sähkö ja hyvä sähköverkko, metsät, puhdas vesi, koulutus ja vakaa liiketoimintaympäristö. Suomessa on nähtävissä vahva investointisuunnitelmien putki: vireillä on yli 220 miljardin euron edestä investointeja.

”Vahvat näkymät herättävät toivoa. Länsi-rannikon vahva rooli investointikohteena ja 23 miljardin euron investointisuunnitelmat Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa herättävät luottamusta tulevaan. Näiden hankkeiden toteutuminen on tärkeää varmistaa, kun investoinnit ovat vielä suunnitteluvaiheessa”, Jukkola kertoo.

Toimintaympäristössä on myös isoja haasteita. Esimerkiksi kiristynyt kansainvälinen kilpailu yritysten sijoittumisesta, korkojen nousu ja talousnäkymien epävarmuus voivat hidastaa Suomeen kohdistuvia investointeja.

”Petteri Orpon hallitus on vastannut näihin haasteisiin. Infrakapasiteettia vahvistetaan, osaajien saatavuutta helpotetaan ja investointiluvituksen kokonaisuutta uudistetaan investointimyönteiseksi”, Jukkola kertoo.

Jukkolan mukaan olisi perusteltua harkita myös lisätoimenpiteitä investointiympäristön houkuttelevuuden vahvistamiseksi.

”Esimerkiksi määräaikaiset veroedut puhtaaseen energiaan investoiville uusille ja jo olemassa oleville suomalaisille sekä kansainvälisille yrityksille olisi tasapuolinen ratkaisu investointien rahoituspäätösten vauhdittamiseksi. Tällaisia ratkaisuja tulisi vielä ottaa harkintaan”, Jukkola esittää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Väyrynen: Vuokralääkäritoiminta kaipaa rotia11.4.2024 11:16:07 EEST | Tiedote

Henkilöstöpula on hyvinvointialueiden kestomurheita. Alueilla joudutaan turvautumaan kalliisiin vuokrapalveluihin, jotta pystytään vastaamaan hoitotakuun määräaikoihin ja varmistamaan riittävät palvelut asiakkaille. Kalliiden vuokralääkäripalveluiden käyttö on osaltaan pahentanut hyvinvointialueiden alijäämiä. Eräiden arvioiden mukaan alueet käyttivät vuonna 2023 jopa 700 miljoonaa euroa vuokrahenkilöstöön. Hyvinvointialueiden alijäämä oli viime vuoden tilinpäätösennakoiden perusteella yli 1,35 miljardia euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye