Tampere-talo Oy

Mediakutsu: La Traviata -oopperan teosesittely ohjaaja Samuel Harjanteen ja sopraano Marjukka Tepposen seurassa ti 27.2.

Jaa

Tampereen Oopperan odotettu La Traviata saa ensi-iltansa Tampere-talossa lauantaina 2. maaliskuuta. Nyt kutsumme mediaa oopperan teosesittelyyn Tampere-taloon tiistaina 27. helmikuuta. Keskustelemassa Giuseppe Verdin mestariteoksesta ovat ohjaaja Samuel Harjanne ja sopraano Marjukka Tepponen. Heitä haastattelee Tampere-talon ohjelma- ja liiketoimintajohtaja Suvi Leinonen.

Giuseppe Verdin La Traviata -oopperaa esitetään Tampere-talossa kuuden esityksen verran 2.–16. maaliskuuta 2024.
Giuseppe Verdin La Traviata -oopperaa esitetään Tampere-talossa kuuden esityksen verran 2.–16. maaliskuuta 2024. Saara Salmi

Tervetuloa Tampere-taloon tutustumaan La Traviata -oopperaan tiistaina 27. helmikuuta klo 16.30–17.30. Yleisölle ja medialle avoin teosesittely pidetään Pienessä salissa Tampere-talon toisessa kerroksessa.

Median ilmoittautumiset

Ilmoittaudu mukaan laittamalla viestiä Tampere-talon viestintäasiantuntijalle tiistaihin 27. helmikuuta klo 10 mennessä. Ilmoita viestissä, mille medialle työskentelet. Tilaisuudessa voi ottaa valokuvia. 

Ilmoita myös, jos olet kiinnostunut tekemään arvion teoksesta. Oopperan esityspäivät ovat:

La 2.3.2024 klo 19, ensi-ilta
Ke 6.3.2024 klo 19
La 9.3.2024 klo 15
Ti 12.3.2024 klo 19
To 14.3.2024 klo 19
La 16.3.2024 klo 15

Elsa Vähänen
Viestintäasiantuntija
Tampere-talo Oy
Puh. +358 40 5512 739
elsa.vahanen@tampere-talo.fi

La Traviata

Tampereen Oopperan seuraava suurtuotanto on Giuseppe Verdin La Traviata. Teoksen ohjaa oopperadebyyttinsä tekevä Samuel Harjanne, ja Tampere Filharmoniaa johtaa Giancarlo Andretta. Suosikkioopperaa tähdittävät mm. Marjukka Tepponen, Paolo Fanale, Arttu Kataja, Tuomas Miettola, Niina Keitel, Elli Vallinoja, Markus Suihkonen ja Ville Rusanen.

Teoksen lavastuksen suunnittelee Peter Ahlqvist, puvut Tinja Salmi, valot Ville Syrjä, videot Toni Haaranen, naamioinnin Johanna Vänttinen ja koreografian Jack Johansson. Tampereen Oopperan kuoron valmennuksesta vastaa kuorokapellimestari Heikki Liimola.

Lue lisää teoksesta

Tampereen Ooppera

Tampereen Ooppera on vuonna 1946 perustettu katkeamaton oopperatraditio. Vuosi 2024 on Tampereen Oopperan 78. toimintavuosi ja Giuseppe Verdin La Traviata sen 130. ensi-ilta.

Ooppera toimii vierailijavoimin, orkesterina on Tampere Filharmonia ja kuorona Tampereen Oopperan kuoro. Vuosittainen, noin 10 000 katsojan yleisön keräävä mittava produktio esitetään keväisin Tampere-talossa. Oopperatoiminnan tuottaa Tampere-talo Oy.

Tutustu Tampereen Oopperaan

Samuel Harjanne

Kansainvälinen ohjaaja, näyttelijä ja laulaja Samuel Harjanne tunnetaan etenkin katsoja- ja arvostelumenestystä saaneista musikaaliohjauksistaan. Kööpenhaminassa asuvan Harjanteen viime vuosien ohjausmeriitteihin Suomessa lukeutuvat mm. Helsingin Kaupunginteatterin Pieni merenneito (2023, 2019), Priscilla, aavikon kuningatar (2022) ja Kinky Boots (2018), Tampereen Teatterin Anastasia (2022), Turun Kaupunginteatterin Hiljaiset sillat (2022) sekä Tampereen Työväen Teatterin Come From Away (2022), Matilda (2021) ja Billy Elliot (2018). Maailmalla Harjanteen viimeisimpiä ohjauksia ovat olleet mm. Ruotsin Göteborgin oopperan Wicked (2023), Norjan Oslon Folketeateretin Annie (2023) sekä Viron Tarton Vanemuine-teatterin Hüljatud/Les Miserablés (2023, 2017) ja Nunnad Hoos/Sister Act (2020).

Harjanteella on maisterintutkinto ohjauksesta Iso-Britannian arvostetusta Guildford School of Acting -teatterikorkeakoulusta sekä musiikkikasvatuksen kandidaatintutkinto Sibelius-Akatemiasta. Ohjaustöiden lisäksi Harjanne on tehnyt urallaan lukuisia rooleja lavalla sekä ääninäyttelijänä, ja hän on haluttu luennoitsija ja mestarikurssien vetäjä. Harjanne on teatterimaailman luoviin palveluihin erikoistuneen Harjanne Companyn perustaja. Tampereen Oopperan La Traviata on Harjanteen ensimmäinen oopperaohjaus.

Marjukka Tepponen

Tämän hetken eturivin sopraanoihin kuuluva Marjukka Tepponen on valloittanut karismallaan niin yleisön kuin kriitikotkin kotimaisilla ja kansainvälisillä ooppera-areenoilla. Laulajan tuoreimpia rooleja ovat viime vuosilta mm. Julia (Gounod: Romeo ja Julia, Savonlinnan Oopperajuhlat 2023, Cio-Cio-San (Puccini: Madama Butterfly, Oper Graz 2022–2023), Tatjana (Tšaikovski: Jevgeni Onegin, Metropolitan-ooppera 2022), Micaëla (Bizet: Carmen, Savonlinnan Oopperajuhlat 2022), Kreivitär (Mozart: Figaron häät, Seattlen ooppera 2022) ja Mona (J. Kuusisto: Jää, Suomen kansallisooppera 2019).

Tepponen valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2012 erinomaisin arvosanoin opettajanaan Marjut Hannula. Tepponen on täydentänyt opintojaan mm. Wienissä professori Hilde Zadekin opissa. Tepponen on tunnettu ahkerana konsertoijana niin klassisen kuin kevyemmänkin musiikin saralla. Tepponen on myös levyttänyt useita albumeja ja oopperatallenteita mm. Gounodin Faustin (Naxos). Tampereen Oopperassa Tepposen rakastettuja rooleja ovat aikaisemmin olleet mm. Micaëla (Bizet: Carmen 2020), Liisa (Madetoja: Pohjalaisia 2017) ja Susanna (Mozart: Figaron häät 2014).

Avainsanat

Kuvat

Giuseppe Verdin La Traviata -oopperaa esitetään Tampere-talossa kuuden esityksen verran 2.–16. maaliskuuta 2024.
Giuseppe Verdin La Traviata -oopperaa esitetään Tampere-talossa kuuden esityksen verran 2.–16. maaliskuuta 2024.
Lataa
Samuel Harjanne. Kuva: Robert Seger
Samuel Harjanne. Kuva: Robert Seger
Lataa
Marjukka Tepponen. Kuva: Ville Paasimaa
Marjukka Tepponen. Kuva: Ville Paasimaa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2022 Tampere-talon liikevaihto oli 14,7 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, palvelemme 675 000 tyytyväistä kävijää ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas, ja työntekijöitä on 52. Hallituksen puheenjohtaja on Kristiina Michelsson.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Arppa, Kaseva ja Tampereen Kirjafestarit – Tampere-talo julkaisi uutta ohjelmaa loppuvuoteen18.4.2024 07:45:00 EEST | Tiedote

Kaksipäiväinen Tampereen Kirjafestarit valtaa Tampere-talon tutulla paikallaan marras-joulukuun vaihteessa 30.11.–1.12.2024. Pirkanmaan suurin kirjallisuuden ja kulttuurin juhla kokoaa saman katon alle vuoden kiinnostavimmat kirjailijat ja kirjallisuuden ystävät. Syksyn konserttitarjontaan on lisätty Arpan, Pete Parkkosen ja Olli Halosen intiimit Pienen salin keikat. Nostalgian nälkäisille on luvassa menneiden vuosikymmenten parhaita suomihittejä, kun Ison salin lavalle nousevat Kaseva ja Leavings-Orkesteri. Tapahtumien liput ovat nyt myynnissä.

Tampere-talo valitsi vastuullisemmin – edelläkävijä vahvistaa Tampereen asemaa tapahtumapääkaupunkina11.4.2024 09:04:00 EEST | Tiedote

Ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo, on ylpeä saavutuksestaan Valitse vastuullisemmin -merkin suhteen. Tampere-talo on ensimmäinen suomalainen tapahtumatila, joka on onnistunut täyttämään kaikki 22 tapahtumatiloille asetettua vastuullisuuskriteeriä. Tieto ilmenee tarkastelemalla MyHelsingin ja Visit Tampereen Valitse vastuullisemmin –palveluita. Saavutus vahvistaa Tampere-talon asemaa kestävän kehityksen pioneeriorganisaationa tapahtuma-alalla Suomessa, samalla kun se sitoutuu kestävään tulevaisuuteen.

Wizards, dragons, and Rings of Power – Tampere Hall to showcase top fantasy artist John Howe’s first Finnish art exhibition in the summer9.4.2024 09:52:16 EEST | Tiedote

Internationally acclaimed fantasy artist John Howe's artwork will be showcased for the first time in Finland in a comprehensive solo art exhibition. Especially known for his artwork portraying J.R.R. Tolkien's fantasy worlds, Howe's art exhibition will be open at Tampere Hall from July 6th to August 18th, 2024. The exhibition will feature over 250 original artworks spanning the artist's extensive career. Tickets for the exhibition are now on sale.

J.R.R. Tolkienin maailma tulee Tampere-taloon – fantasiataiteilija John Howen taidetta ensimmäistä kertaa Suomessa9.4.2024 09:51:18 EEST | Tiedote

Fantasiataiteen pioneerin, John Howen ensimmäinen taidenäyttely Suomessa nähdään Tampere-talossa 6.7.–18.8.2024. Howe on noussut kansainväliseen suosioon Tolkienin klassikkoteosten kuvittajana sekä teoksiin pohjautuvien elokuvien visuaalisuuden rakentajana yhdessä Peter Jacksonin kanssa. Howe tunnetaan lisäksi suurena Suomen ja Kalevalan ystävänä. Näyttelyssä nähdään yli 250 alkuperäistaideteosta taiteilijan mittavan elämäntyön varrelta. Näyttelyn liput ovat nyt myynnissä.

Santtu-Matias Rouvali ja Lontoon Philharmonia-orkesteri tekevät kaivatun paluun Tampereelle lokakuussa8.4.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Lontoon Philharmonia-orkesteri ja ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali konsertoivat Tampere-talossa keskiviikkona 16.10.2024. Orkesterin solistina loistaa maailman konserttilavoilta tuttu viulisti Nemanja Radulović. Ohjelma sisältää Hatšaturjanin viulukonserton ja Sibeliuksen kolmannen sinfonian. Viimeksi orkesteri esiintyi Tampereella loppuunmyydylle Ison salin yleisölle toukokuussa 2022. Liput ovat nyt myynnissä Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye