Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän jalkapallostadionia parannetaan

Jaa

Helsinkiläinen jalkapalloseura Gnistan nousi tulevaksi kaudeksi jalkapallon pääsarjaan, Veikkausliigaan. Jotta seura voi pelata kotiottelunsa Oulunkylän jalkapallostadionilla, Veikkausliiga edellyttää stadionille olosuhdeparannuksia kentän kastelujärjestelmään, valaistukseen, katsomoihin, pukuhuoneisiin, lääkintähuoneeseen ja antidopingtilaan. 

Aki Silvennoinen

Ensimmäisenä Oulunkylän parannustöistä alkavat uuden kastelujärjestelmän asennustyöt, joiden on tavoitteena valmistua maaliskuussa. Gnistanin ensimmäinen kotipeli Veikkausliigassa on 6. huhtikuuta. Kastelujärjestelmän asennustyöt alkavat helmikuun aikana. 

Samanaikaisesti kastelujärjestelmän rakentamisen kanssa kentälle rakennetaan väliaikainen lisäkatsomo nykyisen katsomon vastakkaiselle puolelle. Työt pyritään tekemään siten, että jalkapallokentän käyttö ei merkittävästi häiriinny tai esty. 

– Kastelujärjestelmän rakentaminen talviolosuhteiden ja roudan takia tässä aikataulussa tulee olemaan erittäin haastavaa. Yhteistyö eri osapuolien kesken on lähtenyt hyvin käyntiin, ja kaikilla on yhteinen tavoite saada kenttäolosuhteet kuntoon ennen Gnistanin ensimmäistä sarjapeliä. Tämän puolesta kaikki näyttää nyt hyvältä, kertoo rakennuttaja Aki Silvennoinen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta. 

Stadionin uuden valaistuksen mittavat rakennustyöt alkavat myöhemmin keväällä. Uuden valaistuksen on tavoitteena olla käytössä elokuun loppuun mennessä. Valaistusuudistuksen aikana stadion saa neljä uutta valaisintornia eri puolille kenttää. Uuden valaistuksen valaistusteho on 800 lux ja valaisimien asema peliareenaan nähden noudattavat UEFA-tason 2 kenttävaatimuksia. 

Pukuhuoneiden, lääkintähuoneen ja antidopingtilan uudistukset toteutetaan Helsingin kaupungin ja Gnistanin yhteistyönä. Katsomo-olosuhteita uudistaa puolestaan Gnistan, joka hallinnoi stadionia. 

− Haluamme kiittää Helsingin kaupunkia erinomaisesta yhteistyöstä. Kaupungin vastatessa kastelusta ja valaistuksesta voimme keskittyä täysillä katsomo-olosuhteiden kehittämiseen. Kauden alkuun mennessä katettujen istumapaikkojen määrä nousee yli kahdentuhannen, ja tutkimme mahdollisuutta lisätä kapasiteettia vieläkin enemmän. Lisäksi lisäämme myyntipisteitä ja WC-tiloja katsojien mukavuuden takaamiseksi. Yhteistyössä kaupungin kanssa olemme löytäneet mallin, jolla täytämme kaikki lisenssivaatimukset, kertoo IF Gnistan Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Uusitalo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aki Silvennoinen
projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
aki.silvennoinen@hel.fi
p. 09 310 52213

Antti Uusitalo
IF Gnistan Oy
antti.uusitalo@gnistan.fi
p. 0400 202 663

Piritta Forsell
yksikön päällikkö
Helsingin kaupunki
kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
piritta.forsell@hel.fi
p. 09 310 40 825

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye