HSL Helsingin seudun liikenne

Kruunuvuoren lautta houkuttaa työmatkalaisia talvikaudella

Jaa

HSL tutki tammikuussa Kruunuvuoren lautalla matkustavien tyytyväisyyttä. Kyselyyn vastanneista 90 prosenttia piti lauttaa mukavana tapana matkustaa. Talvikaudella noin 70 prosenttia kyselyyn vastanneista oli työmatkalaisia, jotka olivat valinneet lautan, koska se nopeuttaa työmatkaa.

HSL:n matkustajainformaatiossa käytössä oleva lauttapiktogrammi
HSL:n matkustajainformaatiossa käytössä oleva lauttapiktogrammi HSL

”Lautassa viehättää myös sen erikoisuus ja sympaattisuus liikennevälineenä. Miehistöstäkin tulee moikkaustuttuja”, yksi kyselyyn vastanneista kuvailee avoimissa kommenteissa. 

Talvisilla olosuhteilla ei ole ollut vaikutusta asiakkaiden kokonaistyytyväisyyteen. Yleisarvosana on pysynyt yhtä korkealla tasolla kuin elokuussa 2023 tehdyssä kyselyssä. Tyytyväisten osuus oli tammikuussa 86 prosenttia ja viime elokuussa 85 prosenttia. Lautan henkilökunta saa kiitosta ystävällisestä palvelusta. Yli puolet (59 prosenttia) arvioi, että lautta lisää joukkoliikenteellä matkustamista.  

Matkustajat ovat kertoneet myös kehittämisajatuksia.  He toivovat lautalle tiheämpää vuoroväliä kuin nykyinen 50 minuuttia. Myös päivittäisen liikennöintiajan pidentäminen olisi mieluisaa. Asiakkaat ovat ehdottaneet, että lautta aloittaisi liikennöinnin tuntia aikaisemmin aamulla ja jatkaisi illalla myöhempään.
 
HSL toteutti tutkimuksen korttikyselynä, jossa matkustajille jaettiin QR-koodilla varustettuja tutkimuskortteja 9-10.1.2024. Tutkimukseen osallistui 261 matkustajaa.
 
Lauttamatka Laajasalon Kruunuvuorenrannan ja Meritullintorin välillä kestää yhteen suuntaan noin 20 minuuttia. Lautta kulkee kesällä kaikkina päivinä ja talvella arkisin noin kello 7–22. Talviviikonloppuisin lautta kulkee noin kello 10–18. Vuoroväli on noin 50 minuuttia. Lautan talviliikennekausi alkoi marraskuun alussa.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2022 HSL:n toimintakulut olivat 734 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 815 miljoonaa euroa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 304 miljoonaa nousua, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Rantaradan junaliikenteessä katkoja toukokuussa ja juhannuksen jälkeen3.4.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Väyläviraston ratatyöt katkaisevat rantaradan junaliikenteen keväällä ja kesällä. HSL-junaliikenteessä on viikonloppukatkoja toukokuussa ja pidempi viiden viikon katko juhannuksen jälkeen 24.6.–28.7. Lisäksi junaliikenteessä on lyhyempiä yhden ja kahden vuorokauden katkoja syksyllä. Katkoilla on vaikutuksia lähijunaliikenteeseen Leppävaarasta länteen Kauklahden, Kirkkonummen ja Siuntion suuntaan. Katkojen aikana junaliikennettä korvataan busseilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye