Anu Haapala Helsingin yliopiston opetus- ja opiskelijapalveluiden kehitysjohtajaksi
KT Anu Haapala aloittaa tehtävässään 1. huhtikuuta.

Kasvatustieteen tohtori Anu Haapala on valittu Helsingin yliopiston opetus- ja opiskelijapalveluiden toimialan kehitysjohtajaksi 1. huhtikuuta 2024 alkaen. Opetus- ja opiskelijapalvelut vastaavat yliopiston strategisesta opetuksen ja koulutuksen suunnittelusta, opintojen sujuvuuden ja opiskelijoiden tuen monipuolisista palveluista sekä opetuksen pedagogisesta kehittämisestä ja opintohallinnosta.
Anu Haapala on viimeisimmät kymmenen vuotta toiminut Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) tutkimusjohtajana ja sitä ennen muun muassa Mikkelin ammattikorkeakoulun koulutusjohtajana, ja hänellä on laaja kokemus korkeakoulutuksen toimintaprosessien, pedagogiikan, ohjauksen ja jatkuvan oppimisen kehittämisestä . Haapala toimi pitkään myös Joensuun yliopiston (nykyisen Itä-Suomen yliopiston) kasvatustieteellisen tiedekunnan opettajana ja tutkijana.
– Olen aloittamassa tätä tehtävää ilolla ja innolla. Työurallani keskeistä on aina ollut tulevaisuusorientoitunut koulutuksen ja oppimisen kehittäminen, kestävä hyvinvointi ja asiantuntijoiden työn optimaalinen mahdollistaminen. Uskon, että kehitysjohtajan tehtävässä voin laajasti hyödyntää kaikkea aiemmin työurallani kertynyttä asiantuntijuutta ja osaamista, kun yhdessä kehitämme Helsingin yliopistoa edelleen maailman parhaaksi, Anu Haapala toteaa.
Helsingin yliopiston opetus- ja opiskelijapalveluissa on yli 350 asiantuntijaa, joiden työn tulokset näkyvät sekä opetuksen jatkuvana kehittymisenä että opintojen etenemisen sujuvuutena.
– Olen todella iloinen, että saamme Anun joukkoomme. Hänen laaja kokemuksensa tutkimuspohjaisesta kehittämistyöstä tarjoaa erinomaisen pohjan kehittää tulevaisuuden yliopistokoulutusta ja sen edellyttämiä palveluita. Toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi Helsingin yliopistoon, toteaa Helsingin yliopiston hallintojohtaja Esa Hämäläinen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Helsingin yliopiston mediapalvelu
Puh:02941 22622mediapalvelu@helsinki.fiElina Raukkoviestinnän asiantuntijaHelsingin yliopisto
https://www2.helsinki.fi/fi/ihmiset/henkilohaku/elina-raukko-9126048
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Oikeisto arvostaa sosiaalisessa mediassa tykkää-toimintoa, vasemmisto välttää sitä24.10.2025 11:04:34 EEST | Tiedote
Oikeistolainen aatemaailma hyväksyy kilpailullisen logiikan sosiaalisessa mediassa. Tässä aatteessa parhaat ajatukset nousevat esille tykkäämällä. Vasemmistolaisessa aatemaailmassa karsastetaan ideoiden välistä kilpailua, ilmenee tutkimuksesta.
Uusi tutkimus paljastaa poikkeavuuksia aivojen dopamiini- ja opioidijärjestelmässä autismikirjon häiriössä24.10.2025 10:22:19 EEST | Tiedote
Löydökset voivat selittää poikkeavaa sosiaalista käyttäytymistä ja tunne-elämää autismissa.
Koiran aineenvaihdunta reagoi paremmin rasvaan kuin hiilihydraatteihin24.10.2025 07:15:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston DogRisk-tutkimusryhmän tutkimuksen mukaan runsaasti hiilihydraatteja sisältävä kuivaruokavalio ja vähähiilihydraattinen, raakaan lihaan perustuva ruokavalio vaikuttavat huomattavan eri tavoin koirien energia-aineenvaihduntaan.
Meksikonlahti, Telepaatti vai Bara Bada Bastu? Vuoden nimi 2025 valitaan seitsemän finalistin joukosta23.10.2025 09:02:48 EEST | Tiedote
Nimistöntutkimuksen asiantuntijat ovat valinneet Vuoden nimi 2025 -finaaliin seitsemän ehdokasta. Voittaja valitaan Nimistöntutkimuksen päivillä 31. lokakuuta.
Härkäpavusta lihankorvikkeeksi: tutkimus tuo ratkaisuja rakenteen ja vatsaystävällisyyden haasteisiin22.10.2025 15:25:29 EEST | Tiedote
Helsingin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että vähemmän jalostetut härkäpapuraaka-aineet tukevat lihankorvikkeiden kuitumaista rakennetta. Härkäpavun esikäsittely taas vähentää tuotteiden vatsavaivoja aiheuttavia yhdisteitä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme