Pohjois-Pohjanmaan liitto

Pohjois-Pohjanmaalle tulee neljä työllisyysaluetta – Valtioneuvosto vahvisti alueet

Jaa

Vuoden 2025 alusta lähtien Suomessa tulee olemaan 45 työllisyysaluetta. Kunnat ja kuntien muodostamat yhteistoiminta-alueet ovat jo ilmoittaneet työ- ja elinkeinoministeriölle, miten ne aikovat järjestää palvelut. Valtioneuvosto vahvisti alueet torstaina 22.2.2024.

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtion työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille ja kuntien muodostamille yhteistoiminta-alueille 1.1.2025. Lisäksi osa ELY-keskuksen palveluista siirtyy kunnille.

Pohjois-Pohjanmaan TE2024 -hankkeen logoon on kirjoitettu hankkeen nimi sinisellä ja vihreällä värillä.

Pohjois-Pohjanmaan kunnat ovat sopineet yhteistoiminta- eli työllisyysalueista. Alueelle muodostuu neljä työllisyysaluetta: Oulun, Raahen ja Ylivieska-Kalajoki-Nivala-työllisyysalueet. Lisäksi Kuusamo ja Taivalkoski liittyvät Kainuu-Koillismaa-työllisyysalueeseen.

Palveluiden järjestämisen vastuukuntina toimivat Oulu, Raahe, Ylivieska ja Kajaani. Alueiden kunnat hankkivat tarvitsemansa työllisyyspalvelut järjestäjäkunnalta. Valtio kompensoi kuntien työllisyydenhoito- ja työttömyysturvakulut laskennallisin perustein.

Pohjois-Pohjanmaan työllisyysalueet suunnittelevat parhaillaan työllisyyspalveluiden tuotannon järjestämistä kuntien kanssa.

”Työllisyysalueet tulevat hyödyntämään kuntien elinkeinopalveluiden yritystuntemusta ja oppilaitosten osaamisen kehittämisen palveluita”, toteaa Jouni Korhonen Pohjois-Pohjanmaan liitosta.

Työllisyyspalveluiden verkostoihin kuuluvat edelleen hyvinvointialueen palvelut, KELA ja muut toimijat. Kaikkia palveluita tarvitaan työmarkkinoiden jatkuvassa muutoksessa huomioiden työllisyyspalveluiden yhdenvertainen saatavuus.

Työllisyyspalveluiden siirto työllisyysalueille on Pohjois-Pohjanmaalla merkittävä muutos. Kuntien palvelukseen siirtyy noin 300 työntekijää ja samalla siirtyy noin 100 eri työvoimaviranomaiselle kuuluvaa tehtävää. Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto sekä ELY-keskus aloittavat yt-neuvottelut lähiaikoina työntekijöiden siirtymiseksi työllisyysalueiden palvelukseen.

Pohjois-Pohjanmaan liitto tukee alueen kuntia työllisyyspalvelu-uudistukseen valmistautumisessa järjestämällä kuntakohtaista asiantuntijapalvelua kuntatalousvaikutusten arviointiin, kuntien keskinäiseen sopimuksellisuuteen ja palvelustrategioiden ja palvelumuotoilun toteuttamiseen.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Pohjois-Pohjanmaan liitto - pohjoisen puolesta avoimessa yhteistyössä

Pohjois-Pohjanmaan liitto on Pohjois-Pohjanmaan 30 kunnan muodostama kuntayhtymä. Liiton tehtäviä ovat alueellinen kehittäminen, aluekehittämisohjelmien sekä EU-ohjelmien valmistelu yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, maankäytön, liikennejärjestelmäsuunnittelun sekä maakuntakaavoituksen viranomais- ja kehittämistehtävät, edunvalvonta ja maakunnan tunnetuksi tekeminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan liitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye