Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

OmaStadissa äänesti 41 962 helsinkiläistä

Jaa

41 962 helsinkiläistä äänesti OmaStadissa lähes 700 ehdotuksen joukosta suosikkinsa. Äänestysprosentti oli 7,1. OmaStadin kolmannen kierroksen äänestysvaihe päättyi maanantaina 18. maaliskuuta. Kaupunki toteuttaa 44 äänestyksessä eniten ääniä saanutta ehdotusta.

OmaStadin äänestyksessä ovat menestyneet monet niistä ehdotuksista, joilla on voitu lisätä viihtyisyyttä kaupunkiin. Kuva: Beatrice Bucht.
OmaStadin äänestyksessä ovat menestyneet monet niistä ehdotuksista, joilla on voitu lisätä viihtyisyyttä kaupunkiin. Kuva: Beatrice Bucht.

OmaStadin äänestyksessä menestyneisiin ehdotuksiin voi tutustua OmaStadin verkkosivuilla.

– Helsingissä äänesti 41 962 asukasta, joka on 7,1 prosenttia kaupunkilaisista. Tulos kertoo, että OmaStadi on helsinkiläisille tärkeä ja konkreettinen keino vaikuttaa kaupungissamme. Erityisesti minua ilahdutti, että nuorten äänestysaktiivisuus parani. Myös kansainvälisesti vertailtuna Helsingin äänestysprosentti osallistuvassa budjetoinnissa on hyvä, kertoo osallisuustyön kaupunkitasoisesta kehittämisestä vastaava osallisuuspäällikkö Johanna Sinkkonen.

OmaStadin äänestystulos on virallinen pormestarin vahvistuksen jälkeen

Pormestari vahvistaa äänestystuloksen maaliskuun aikana.
Toteutukseen etenevien ehdotusten kehittäminen alkaa 4.–16. huhtikuuta OmaStadin verkkosivuilla ja huhti-toukokuussa kaupunkilaisten sekä asiantuntijoiden yhteiskehittämisen tapahtumissa

OmaStadi on Helsingin kaupungin tapa tehdä osallistuvaa budjetointia yhdessä asukkaiden kanssa. Helsinki käyttää OmaStadin meneillään olevalla kolmannella kierroksella 8,8 miljoonaa euroa asukkaiden ehdotusten toteuttamiseen. Kaikkiaan tähän mennessä on toteutunut tai toteutumassa 119 OmaStadin ehdotusta.

OmaStadin uutisia on julkaistu Hel.fi-sivustolla myös ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Sinkkonen, osallisuuspäällikkö, osallisuusyksikkö, p. 040 183 4931, s-posti: johanna.sinkkonen@hel.fi

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, osallisuusyksikkö, p. 040 3362281, s-posti: kirsi.verkka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Syötävä Helsinki valtaa kaupungin touko-kesäkuussa17.4.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa järjestettävät Syötävä Helsinki -ruokaviikot kutsuvat tutustumaan Helsingin monipuoliseen ruoka- ja juomatarjontaan 24.5.–16.6.2024. Paikallisten ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alojen toimijoiden yhteistyöllä on saatu kokoon lähes sadan tapahtuman kattaus, josta löytyy herkullisia maistiaisia niin fine diningin, burgereiden, perinteisten ja etnisten makujen kuin juomakulttuurinkin ystäville.

Feast Helsinki to shine a light on local food scene in May and June17.4.2024 09:30:00 EEST | Press release

This summer, the City of Helsinki is joining operators in the local restaurant, tourism and event sectors to arrange a celebration of the capital’s unique culinary culture. Scheduled for 24 May to 16 June 2024, the Feast Helsinki food festival will showcase the city’s eclectic range of delicious food and beverages. A programme of close to 100 events has been put together offering taste experiences for lovers of fine dining and burgers as well as traditional and ethnic dishes.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye