Brunnen Communications Oy

Verkonrakennus- ja infrapalveluita tarjoavasta Elverasta Suomen johtavia infrapalveluiden tuottajia – Elveran ja Voimatelin sähköliiketoiminnan kauppa vahvistettiin

Jaa

Verkonrakennus- ja infrapalveluyritys Elvera Oy ja sähkö- ja tietoverkkoyritys Voimatel Oy ovat 28.3.2024 vahvistaneet liiketoimintakaupan Voimatelin sähköliiketoiminnasta. Voimatelin sähköliiketoiminta on siirtynyt Elveralle 1.4.2024. Yhtiöt allekirjoittivat kauppaa koskevan sopimuksen 22.11.2023, ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi kaupan 23.2.2024. 

Liiketoimintakaupan vahvistuttua noin 250 henkilöä siirtyy Elvera-konserniin nykyisen 500 henkilön lisäksi. Samalla Elveran liikevaihto nousee noin 130 miljoonaan nykyisestä noin 80 miljoonasta eurosta.

”Kaupan toteutumisen myötä pystymme laajentumaan sekä maantieteellisesti että liiketoiminnallisesti – sähköliiketoiminta on yksi olennaisista kivijaloistamme, ja olemme sitoutuneet sen kehittämiseen”, Elveran toimitusjohtaja Ilari Jaakkola kiteyttää.

”Olemme iloisia siitä, että olemme löytäneet sähköverkkoliiketoiminnalle uuden, hyvän kodin. Kaupassa meille on ensisijaisen tärkeää, että ammattitaitoisen henkilöstömme ja asiakkaidemme osalta jatkuvuus säilyy. Tämä kauppa on linjassa uuden strategiamme kanssa, jonka tavoitteena on vahvistaa asemaamme tietoverkkoliiketoiminnassa”, Voimatelin toimitusjohtaja Mikko Heinonen kertoo.

”Kauppa on merkittävä sekä toimialalle että meille Voimatelin omistajana. Sen myötä sähköliiketoiminta saa vahvemmat hartiat. Kauppa mahdollistaa Voimatelin tietoverkkojen entistä vahvemman kehittämisen. Tietoliiketoiminta on ollut meille pitkään kannattavaa. Näemme, että kauppa on kaikkien osapuolten etu: omistajiemme, Voimatelin sekä henkilöstön. Se tukee strategiaamme, joka tähtää konsernimme kilpailukyvyn ja omistaja-arvon kasvattamiseen”, Voimatelin hallituksen puheenjohtaja ja KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen kommentoi.

Uusi Energia-liiketoiminta vastaa uusiutuvan energian hankkeiden sähköistämistarpeeseen

Liiketoimintakaupan lisäksi Elvera on käynnistänyt uuden strategisen tukijalan, Energia-liiketoiminnan. Tämä tarkoittaa verkkojen rakentamista uusiutuvan energian hankkeiden ympärille. Tällaisia ovat esimerkiksi aurinko- ja tuulivoimalat, akkuvarastot, sähköasemat ja vetyhankkeet. Uutta Energia-yksikköä johtamaan on nimitetty liiketoimintajohtaja Ari Sipiläinen, joka aloitti tehtävässään 1.12.2023.

Käynnistynyt Energia-liiketoiminta tukee Elveran nykyisiä ja tunnettuja liiketoimintoja: sähkö, lämpö ja vesi sekä tietoliikenne.

”Puhtaan energiantuotannon kasvu ja teollisuuden voimakas sähköistyminen tarvitsevat merkittävästi uutta verkkoa. Maassamme on myös paljon ikääntynyttä verkkoa, joka on perusparannuksen tarpeessa. Energia-liiketoimintamme vastaa tähän laajaan tarpeeseen”, Elveran toimitusjohtaja Jaakkola sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilari Jaakkola
toimitusjohtaja
Elvera Oy
puh. 045 143 6776, ilari.jaakkola@elvera.fi

Mikko Heinonen
toimitusjohtaja
Voimatel Oy
puh. 044 793 9836, mikko.heinonen@voimatel.fi

Anssi Lehikoinen
toimitusjohtaja/KPY-konserni
hallituksen puheenjohtaja/Voimatel Oy
puh. 050 328 2648, anssi.lehikoinen@kpy.fi

Kuvat

Elvera Oy

Elvera on verkosto- ja infrapalvelualan toimija. Elvera syntyi Suur-Savon Sähkötyö Oy:n, Lappeenrannan Verkonrakennus Oy:n ja Kyvera Oy:n sulautuessa vuonna 2016. Sähköverkkojen lisäksi suoritamme vesi-, lämpö-, energia- ja tietoliikenneverkkojen rakennus- ja kunnossapitotöitä. Yhdistämme yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja ja varmistamme toiminnan jatkuvuuden myös häiriötilanteissa – aina verkoston alkulähteiltä loppukäyttäjälle asti. Konsernissamme työskentelee noin 750 ammattilaista ja liikevaihtomme vuonna 2023 oli noin 80 miljoonaa euroa.

www.elvera.fi

Voimatel Oy

Voimatel Oy on sähkö- ja tietoverkkojen sekä niitä tukevien järjestelmien, elinkaaripalvelujen ja ratkaisujen tuottaja. Varmistamme asiakkaidemme kriittisten järjestelmien ja verkkojen palvelukyvyn. Rakennamme vastuullisempaa, hiilineutraalia yhteiskuntaa suunnittelemalla, toteuttamalla ja optimoimalla ilmastoa rasittamattomia energiaratkaisuja muun muassa tytäryhtiömme OptiWatin älyteknologiaa hyödyntäen.

Alan suurimpiin kuuluvana toimijana asiakkainamme ovat muun muassa eurooppalaiset teleoperaattorit, Suomen merkittävimmät siirto- ja jakeluverkkoyhtiöt, globaalit laitevalmistajat sekä monet yritykset, kaupungit ja kunnat. Voimatelin noin 800 palveluammattilaisen organisaatio palvelee asiakkaita Suomesta ja Virosta käsin. Voimatelin omistaa Osuuskunta KPY.

www.voimatel.fi

KPY-konserni

KPY on arvopohjainen monialakonserni, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö. Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme. Olemme 140-vuotias, omistusyhtiöidemme kehittämiseen vahvasti sitoutunut konserni, jonka liikevaihto vuodelta 2022 oli 247,3 miljoonaa euroa.

www.kpy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Brunnen Communications Oy

Joblink Oy on ostanut Postilta Transval Myymäläpalvelut Oy:n1.9.2023 14:23:55 EEST | Tiedote

Kaupan alan henkilöstövuokraukseen keskittyvä suomalainen Joblink Oy on ostanut myymälälogistiikan palveluita tarjoavan Transval Myymäläpalvelut Oy:n koko osakekannan Posti Oy:ltä 1.9.2023. Yrityskaupan myötä Joblink nousee kaupan alan suurten ja valtakunnallisten toimijoiden joukkoon. Yhtiö työllistää noin 3500 henkilöä, ja nyt toteutunut yrityskauppa tuo konserniin 800 henkeä lisää. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. ”Yrityskauppa on osa kasvustrategiaamme: nousemme nyt kaupan alan suuriksi toimijoiksi. Se tarkoittaa entistä monipuolisempaa palvelua asiakkaillemme eli kaupan valtakunnallisille keskusliikkeille. Samalla yrityskauppa antaa henkilöstölle yhä paremmat kehityksen ja kasvun mahdollisuudet”, Joblinkin toimitusjohtaja Antti Kimpimäki toteaa. Transval Myymäläpalveluiden oston myötä Joblinkin noin 14 miljoonan euron liikevaihto nousee kuluvana vuonna 2023 reiluun 20 miljoonaan euroon. ”Keskitymme Transvalissa hakemaan kasvua varastopalveluista ja logisti

Tunteeko kulttuuri rajoja? Kultuurikompass avaa keskustelun eurooppalaisen kulttuurivaihdon mahdollisuuksista ja haasteista kulttuuripääkaupunki Tarttossa3.5.2023 10:38:22 EEST | Tiedote

Neljäs kansainvälinen Kultuurikompass-foorumi järjestetään tänä vuonna Euroopan kulttuuripääkaupunki Tartossa 18.–19. toukokuuta 2023. Foorumin Tunteeko kulttuuri rajoja? -tapahtuma kokoaa yhteen tapahtumajärjestäjät, luovat taiteilijat sekä päättäjät ympäri Eurooppaa tarkastelemaan kansainvälisen kulttuurinvaihdon eli luovien alojen ammattilaisten mahdollisuuksia ja haasteita päästä työskentelemään ulkomaille. Tapahtuman seminaarit ja työpajat pidetään Viron kansallismuseossa sekä Paino- ja paperitaidekeskus TYPA:ssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye