Tulli

EU:n 13. Venäjä-pakotepaketti julkaistu

Jaa

Euroopan unionin Venäjään kohdistama 13. pakotepaketti tulee voimaan Venäjän Ukrainassa aloittaman täysmittaisen hyökkäyssodan toisena vuosipäivänä. Uusin pakotepaketti painottuu henkilö- ja yhteisöpakotteiden laajentamiseen. Uusia vientipakotteita asetettiin erityisesti dronejen kehittämiseen ja valmistamiseen käytettäviin komponentteihin.

EU:n Venäjää kohtaan asettama 13. pakotepaketti tulee voimaan Venäjän Ukrainassa aloittaman täysmittaisen hyökkäyssodan toisena vuosipäivänä. Uudessa pakotepaketissa painotetaan erityisesti henkilö- ja yhteisöpakotteita. Pakotelistoille on lisätty uusia tahoja, joiden toimien on katsottu tukevan Venäjän käymää hyökkäyssotaa.

Vientipakotteiden osalta pakotelistalle lisättiin uusia tuotteita, jotka voivat tukea Venäjän sotilaallista ja teknologista kyvykkyyttä tai kehittää sen puolustus- ja turvallisuussektoria. Erityisesti pakotteiden piiriin tulee miehittämättömien ilma-alusten eli dronejen kehittämiseen ja valmistamiseen liittyviä komponentteja. Vientipakotteiden listalle lisättiin myös tuotteita, jotka voisivat lisätä Venäjän teollista kyvykkyyttä. Uusia pakotteiden alaisia tuotteita ovat esimerkiksi erilaiset puolijohdekomponentit, elektroniset integroidut piirit, tietyt kamerat ja optiset laitteet, tietyt sähkönohjaukseen tarkoitetut laitteet sekä elektroniset komponentit.

Uudet pakotteet on julkaistu EU:n virallisessa lehdessä 23.2.2024.

Ulkoministeriön tiedote (23.2.2024): EU asettaa Venäjän täysimittaisen hyökkäyssodan toisena vuosipäivänä mittavia henkilöpakotteita ja kohdennettuja sektoripakotteita

Tullin tiedote (21.2.2024): Kaksi vuotta Ukrainan sotaa – Tulli on aloittanut yli 740 esitutkintaa pakotteiden rikkomiseen liittyen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteydenotot Tullin mediapalvelun kautta p. 0295 527 150, viestinta@tulli.fi

Tietoja julkaisijasta

Tulli edistää tavarakaupan sujuvuutta ja varmistaa sen oikeellisuuden, tarjoaa asiakaslähtöisiä palveluita sekä suojaa yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia. Tulli kantaa tehokkaasti tullit ja muut maahantuonnin verot ja maksut sekä torjuu ja tutkii rajat ylittävää rikollisuutta. Lisäksi Tulli laatii viralliset tilastot Suomen ulkomaankaupasta sekä tutkii elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden turvallisuutta. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 000 henkilöä. Suomen tulli on osa Euroopan unionin tulliliittoa, jossa noudatetaan yhteistä kauppapolitiikkaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tulli

Suomessa on jatkossakin laillisesti venäläisissä rekisterikilvissä olevia autoja18.3.2024 19:14:24 EET | Tiedote

Kansallinen kuuden kuukauden siirtymäaika Venäjän rekisterissä olevien autojen maasta poistumiselle päättyi perjantaina. Viikonlopun aikana valvontaviranomaiset havaitsivat kolme venäläisissä rekisterikilvissä olevaa autoa. Tulli muistuttaa, että Suomessa on jatkossakin laillisesti liikenteessä Venäjälle rekisteröityjä autoja. Auton kuljettajan pitää todistaa valvontaviranomaisille oikeus auton käyttöön pyydettäessä.

Muistutus viherpeukaloille: Jos tilaat kasveja tai siemeniä EU:n ulkopuolelta, hanki kasvinterveystodistus14.3.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Vaikka lumi ja jää peittää vielä maan, niin monen kotipuutarhurin katse on suunnattu jo tulevan kauden istutuksiin. Jos siemeniä tai taimia aikoo tilata EU:n ulkopuolelta, on tärkeää huomioida, että niiden tilaamiseen liittyy rajoituksia. Tilaaminen on kielletty ilman kasvinterveystodistusta ja tilaukselle pitää järjestää Suomessa tuontitarkastus. Lisäksi joidenkin kasvien tuonti on kokonaan kielletty.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye