Momentum Kirjat

Sanat ei salahan joua – matkalla mytologian mantereilla

Jaa

Helsinkiläisen Aija Tuukkalan esikoisteoksen kerronta yhdistää maagista realismia ja kalevalaista mytologista mystiikkaa punoen luontevasti yhteen suomalaisen salatieteen ja 2020-luvun modernin esoterian.

Kansi: Sylvi Vihma
Kansi: Sylvi Vihma

Aija Tuukkalan romaani Sanat ei salahan joua on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana.

Sanat ei salahan joua on memoraatti eli eloisa tarina autenttisesta elämästä, genreltään silti romaani. Teoksen kerronta louhii mytologista kansanrunoutta, maagista realismia ja valoa. Kaikkinäkevä kertoja löytää itsensä 12-vuotiaana Kipumäeltä, mistä aukeaa reitti sisäiseen mytologiseen maailmaan, missä hän vuoroin vajoaa ja vuoroin ylenee. Mieli hiljenee ja sydän tyyntyy, kunnes ne vaihtavat paikkaa keskenään, kun maailman ja ihmisen luomisen sanan mahti kääntyy luonnon puoleen.

Aija Tuukkala on helsinkiläinen erityisopettaja ja ruusuristiläinen mytologisen mystiikan vapaa tutkija. Hän kirjoittaa mytologian mahdollisuudesta ja mahdillisuudesta elämän uudistajana. Aija Tuukkala on samanaikaisesti länsimainen, itämainen ja muinaissuomalainen. Hän kirjoittaa siitä, millaisena on nähnyt sisäisen valonsa.

TUUKKALA, AIJA : Sanat ei salahan joua
160 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789527553138
Ilmestymisaika: Helmikuu 2024

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt, haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista voi lähettää osoitteeseen info@momentumkirjat.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Sylvi Vihma
Kansi: Sylvi Vihma
Lataa
Aija Tuukkalan kuva © Ari Haimi
Aija Tuukkalan kuva © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Momentum Kirjat

Suotie 15
05200 Rajamäki

Momentum Kirjat on kotimainen kirjankustantamo. Julkaisemme elämäkertoja, historiikkeja sekä kauno- ja tietokirjallisuutta kustanteina ja palvelukustanteina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Momentum Kirjat

Esikoisromaani ihmisyyden ihastuttavasta arvaamattomuudesta11.4.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Tuuli Jokivartion romaani Ellen olisi Ellen on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Minä olen Ellen, Ennin ja Eeliksen äiti, nelikymppinen, eronnut, tytär tai oikeastaan orpo ja pikkusisko. Olen myös lasteni ja ex-appiukkoni sekä jackrusselinterrieri Jaskan yksinhuoltaja. Koetan toimia oikein ja yhteiskuntakelpoisesti, mutta se ei ole aina helppoa. Vaikka kuinka yritän, en pysty pitämään kotiani siistinä ja vaatteita rypyttöminä. Olen psykologi ja tapaan vastaanotollani monenlaisia asiakkaita, joita yritän auttaa niin kuin parhaaksi näen, vaikka omissakin haasteissani – ihmissuhteistani puhumattakaan – on tekemistä. Ex-miehelläni on tapana sanoa, että minä olen kuin hajamielisen kokin keittämä kaurapuuro: hajuton ja mauton, pohjaan tarttunut ja suolakin on unohtunut. Joskus minusta tuntuu, että elämäni olisi paljon yksinkertaisempaa, ellen olisi Ellen. Tuuli Jokivartion mukaansatempaava esikoisromaani on täynnä naurua ja hullunkurisuutta, tuiki tavallisen ihmisyyden ihastuttavaa a

Elämäkerrallinen teos kertoo Suomen itsenäisyyden alkuajoista ja elämästä sodan aikaan9.2.2024 12:00:00 EET | Tiedote

Liisa Mahlamäen elämäkerrallinen teos Rakas kotiväki on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Mitä kotipuutarhassa kasvoi? Mikä oli raittiuslupaus? Milloin kotiin tuli pesukone? Liisa Mahlamäen esikoisteos piirtää tarkkaa dokumentaarista kuvaa kirjailijan äidistä ja hänen aikalaisistaan. Sata vuotta sitten syntynyt Liisi kirjoitti kirjeitä lähes koko elämänsä. Kirja avaa lukijalle kirjeiden ja tarinoiden kautta elämää Suomen itsenäisyyden alkuaikojen Raahessa. Liisan tarina kertoo myös sota-ajasta, opiskelusta ja perhe-elämästä Helsingissä. Päähenkilö on kirjailijan äiti, jonka elämänvaiheita teos seuraa. MAHLAMÄKI, LIISA : Rakas kotiväki 266 sivua Sidottu, kovakantinen ISBN 978-952-755-344-2 Ilmestymisaika: Marraskuu 2023 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt, haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista voi lähettää osoitteeseen info@momentumkirjat.fi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye