SDP EDUSKUNTA

Kimmo Kiljunen ja Eva Biaudet: Valko-Venäjän sunnuntain vaalit eivät ole vapaat

Jaa

Valko-Venäjällä käydään sunnuntaina 25.2. parlamentti- ja paikallisvaalit epädemokraattisissa olosuhteissa. Tilanteessa, jossa presidentti Lukashenkan hallinnon toimesta valkovenäläisten sanan-, kokoontumis- ja yhdistymisvapautta rajoitetaan, oppositiopuolueiden toiminta on tukahdutettu ja niiden johtajia vainotaan, tiedotusvälineiden vapautta ei ole, ja uskottavaa kotimaista tai kansainvälistä vaalitarkkailua ei sallita, ei voida myöskään käydä vapaita ja rehellisiä vaaleja.

Kansanedustajat Eva Biaudet ja Kimmo Kiljunen
Kansanedustajat Eva Biaudet ja Kimmo Kiljunen

Valko-Venäjän tilanne on merkittävästi heikentynyt 2020 pidettyjen vaalien jälkeen, jolloin hallinto tukahdutti väkivalloin rauhanomaiset mielenilmaukset. Valko-Venäjällä on 1500 poliittista vankia epäinhimillisissä olosuhteissa. YK:n ihmisoikeusvaltuutetun mukaan joitakin Valko-Venäjällä tapahtuneita laajoja, järjestelmällisiä ja vakavia ihmisoikeusloukkauksia voidaan pitää rikoksina ihmisyyttä vastaan.

Demokraattinen Valko-Venäjä -ryhmän kansanedustajajäseninä annamme täyden tukemme rohkeille opposition ja kansalaisyhteiskunnan jäsenten tekemälle työlle heidän pyrkimyksissään ja vaatimuksissaan kohti oikeudenmukaista, ihmisoikeuksia kunnioittavaa ja demokraattista Valko-Venäjän tulevaisuutta.  Erityisesti esitämme tukemme Sviatlana Tsikhanouskayan tekemälle työlle ja johtajuudelle Valko-Venäjän sisäisen kehityksen edistämiseksi.

Vaadimme, että Valko-Venäjän hallinnon tulee varmistaa vapaiden ja rehellisten vaalien järjestäminen maassa, ja kunnioittaa kansalaistensa poliittisia oikeuksia ja vapauksia. Vapaiden ja rehellisten vaalien jälkeen tulisi varmistaa rauhanomainen vallanvaihto.Kimmo Kiljunen, puheenjohtaja

Eva Biaudet, varapuheenjohtaja

Demokraattinen Valko-Venäjä ystävyysryhmä

Yhteyshenkilöt

Kimmo KiljunenKansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja

Puh:050 511 3088

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye