Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Tilapalvelujen käyttösuunnitelman 2024

Jaa

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto merkitsi tiedoksi Tilapalvelut-liikelaitoksen ennakkotilinpäätöksen 2023 ja hyväksyi käyttösuunnitelman 2024 käyttötalouden osalta.  

Ennakkotilinpäätös 2023 merkittiin tiedoksi

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto merkitsi tiedoksi Tilapalvelut-liikelaitoksen ennakkotilinpäätöksen vuodelta 2023

Liikelaitoksen vuoden 2023 tulos oli 10,745 miljoonaa euroa, joka alitti tulostavoitteen 1,149 miljoonalla eurolla.

Talonrakennusinvestointihankkeet toteutuivat valtuuston päättämän talousarvion sekä taloussuunnitelman investointiohjelman aikataulun ja kustannusarvion mukaan, vaikka joitain hankekohtaisia eroja oli. Vuoden 2023 toteuma oli 69,4 miljoonaa euroa eli määrärahat alittuivat talousarvioon nähden 35,9 miljoonalla eurolla.

Varsinainen tilinpäätös käsitellään 25.3.2024 kokouksessa.

Käyttösuunnitelma vuodelle 2024 hyväksyttiin käyttötalouden osalta

Tulostavoite vuodelle 2024 on talousarvion mukaisesti 22 miljoonaa euroa ylijäämäinen tulos ennen varauksia. Liikelaitoksen tulos on määritelty niin, että liikelaitoksen toiminnan menot katetaan toimitilavuokrilla sekä palvelumaksuilla.

Liikelaitoksen tulos muodostuu ylijäämäiseksi, koska sisäisessä toimitilavuokrassa saadaan tulo tiettyjen tytäryhtiöiden rahoitusvastikkeista, jotka kirjataan tilinpäätöksessä investointimenoksi. Talousarviota valmistellessa tytäryhtiöiden rahastoitavien vastikkeiden arvioitiin olevan 22,5 miljoonaa euroa.

Lähderannan päiväkodin elinkaarta jatkavan korjauksen hankesuunnitelma hyväksyttiin

Lähderannan päiväkodin korjauksessa uusitaan rakenteita terveysturvallisiksi sekä muutetaan neuvola- ja hammashoitolasiipi ja talonmiehen asunto päiväkotikäyttöön. Korjauksella jatketaan rakennuksen elinkaarta ja parannetaan tilojen toimivuutta, tekniikkaa, käyttöturvallisuutta ja esteettömyyttä.

Elinkaarta jatkava korjaus toteutetaan investointiohjelman vuosittaisilla määrärahoilla. 4.5.2023 kustannusarvio oli 2,3 miljoonaa euroa. Urakka on lähdössä kilpailutukseen.

---

Lisäksi jaosto kuuli seuraavat selostukset:

  • Ajankohtaiset tila- ja sisäilma-asiat

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon Kiviruukista kiertotalouden keskittymä12.4.2024 10:39:42 EEST | Tiedote

Kiviruukista kiertotalouden keskittymä on Espoon kaupungin kestävän kehityksen alueellinen kärkihanke, jolla Kiviruukin alueelle kehitetään kiertotalouden innovaatioiden, liiketoiminnan ja osaamisen keskittymää. Espoon tavoitteena on yhteistyötä lujittamalla vahvistaa Suomen asemaa maailmanluokan puhtaan teknologian osaamiskeskittymänä, johon sekä kotimaiset että ulkomaiset toimijat haluavat investoida. Länsimetron päädyssä sijaitseva Kiviruukki vahvistaa Espoon veto-, pito- ja elinvoimaa tarjoamalla kiertotalouden toimijoille erinomaisen kasvualustan, jossa kestävän tulevaisuuden tutkimus, työpaikat ja oppiminen ovat kiinteä osa arkea.

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 10.4.202410.4.2024 19:36:06 EEST | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta merkitsi tiedoksi Espoon kaupungin toiminnallisen päiväkotisuunnitteluohjeen sekä suomenkielisen varhaiskasvatuksen toimintakertomuksen vuodelta 2023. Lautakunta antoi lausunnot valtuustoaloitteeseen lasten ja nuorten sähkötupakoinnin kitkemiseksi sekä valtuutettu Ira Hietanen-Tanskasen ja 34 muun valtuutetun 29.1.2024 jättämään valtuustokysymykseen liikuntavammaisten koululaisten yhdenvertaisuuden toteutumisesta. Lautakunta myös päätti varhaiskasvatuksen starttiraha-avustusperiaatteista, jotka tulevat voimaan 1.6.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye