Fjällräven

Fjällräven Classic täyttää 20 vuotta – vaellustapahtuma laajenee Etelä-Amerikkaan

Jaa

Fjällräven Classic juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Myös suomalaisten suosiossa oleva vaellustapahtuma laajenee juhlavuoden kunniaksi ensimmäistä kertaa Chileen sekä palaa Isoon-Britanniaan uuden reitin myötä.

Ajatus Fjällräven Classicin takana syntyi alun perin Fjällrävenin perustajan Åke Nordinin toimesta jo vuonna 1979. Silloisten “Fjällräven-viikkojen” aikana hän auttoi ihmisiä kokemaan monipäiväisen vaelluksen ihanuuden ja innosti myös ensikertalaisia retkeilyn pariin. Ensimmäinen varsinainen Fjällräven Classic järjestettiin Ruotsissa vuonna 2005 ja se sai heti suuren suosion. Sittemmin monipäiväinen vaellustapahtuma on kasvanut kansainväliseksi tapahtumasarjaksi, jonka vaelluksia järjestetään vuosittain niin Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa kuin Koreassa – ja tänä vuonna myös ensimmäistä kertaa Etelä-Amerikassa, Chilessä. Lipunmyynti vuoden 2024 Fjällräven Classic -tapahtumiin alkaa maanantaina 4. maaliskuuta uutiskirjetilaajien ennakkomyynnillä.

Vuonna 2024 jo 20. juhlavuottaan viettävässä Fjällräven Classicissa pääsee oppimaan käytännössä, millainen kokemus monipäiväinen vaellus voi olla. Tarvittavat varusteet kannetaan omin voimin, ateriat kokataan ja teltta pystytetään omatoimisesti ja vaellustahdinkin saa valita itse. Kuitenkin reitti on etukäteen suunniteltu ja retkeilijöitä myös tuetaan monin keinoin, esimerkiksi tarjoamalla retkiruoat ja järjestämällä kuljetukset. Vaelluspolkuja kulkiessa oma itseluottamus kasvaa ja kotiin palaa retkeilyn ilon löytäneitä vaeltajia, jotka toivottavasti jakavat oppinsa eteenpäin lähipiirilleen. 

“Myös Suomesta lähtee vuosittain paljon vaeltajia Fjällräven Classic -reiteille ympäri maailmaa. Erityisesti klassikkoreitti Ruotsin Lapissa on ollut suomalaisten suosiossa. Monet Classiciin osallistuneet palaavat tapahtumaan vuosi toisensa jälkeen ainutlaatuisen tunnelman, upeiden maisemien ja unohtumattoman vaelluskokemuksen ansiosta”, kertoo Fjällräveniä maahantuovan Fenix Outdoorin markkinointipäällikkö Juulia Rajala

Vastuullisuus, kestävä kehitys ja vaellusalueiden suojelu ovat Fjällräven Classic -tapahtumien keskiössä. Fjällräven investoi jokaisella reitillä myös luonnon ennallistamisprojekteihin säilyttääkseen ja kehittääkseen paikallisia ekosysteemejä. 

“Fjällrävenin missio on houkutella ihmisiä nauttimaan luonnosta niin, että reitit jätetään parempaan kuntoon kuin mitä ne olivat aiemmin. Haluamme luoda luontoa kunnioittavan tapahtumakulttuurin esimerkiksi näyttämällä osallistujille missä kulkea, jotta voidaan välttää uusien polkujen muodostumista, kuinka pystyttää teltta ilman, että vahingoitetaan kasvustoa tai kuinka omat jätteet kerätään pois. Monissa tapahtumissa osallistujat ottavat osaa kilpailuun, jolla kannustetaan keräämään pois myös luonnosta löytyvät roskat. Kannustamme ihmisiä myös saapumaan Classic-tapahtumiin vähäpäästöisillä kulkuneuvoilla ja neuvomme, millaiset retkieväät ovat kaikkein ympäristöystävällisimpiä”, kertoo Fjällrävenin vastuullisuusohjelmasta vastaava Aiko Bode

Fjällräven Classic Chile: Eteläisin reitti

Chile on uusin lisäys Fjällräven Classic -tapahtumaperheeseen. Vaeltajat pääsevät ihailemaan järvien ja meren kohtaamista vuoristojäätiköiden kanssa Patagonian ainutlaatuisissa maisemissa reitillä, jonka pääsee kulkemaan ainoastaan Classicissa. Ilmasto, pitkät välimatkat ja korkeuserot tekevät reitistä haastavan, mutta kuitenkin mahdollisen suorittaa oikeanlaisella valmistautumisella ja positiivisella asenteella. 

Fjällräven Classic UK: Uusi reitti vuonna 2024

Ison-Britannian Fjällräven Classic tekee jälleen tänä vuonna paluun vieden retkeilijät Luoteis-Englannin upean Lake Districtin kansallispuiston maisemiin. Alueella sijaitsevat Englannin korkeimmat kohdat ja kansallispuisto tarjoaa myös mieleenpainuvan sekoituksen luonnonmaisemia ja kulttuuria. Uusi reitti kulkee paikoin lähellä merta, joten sään vaihtelut voivat olla rajujakin, mutta hyvin hoidetut polut ja henkeäsalpaavat näkymät todella palkitsevat vaivannäön. 


FJÄLLRÄVEN CLASSIC 2024 -REITIT:

Fjällräven Classic Tanska 3.–6.7.2024 – 72 km
Fjällräven Classic USA 23.–26.7.2024 – 51 km
Fjällräven Classic Ruotsi 9.–16.8.2024 – 110 km
Fjällräven Classic Iso-Britannia 17.–20.9.2024 – 50 km
Fjällräven Classic Saksa 25.–27.9.2024 – 60 km
Fjällräven Classic Korea 16.–19.10.2024 – 56 km
Fjällräven Classic Chile 2.–6.12.2024 – 74 km

FJÄLLRÄVEN CLASSIC -LIPUT:

Uutiskirjetilaajien ennakkomyynti:
Fjällräven-uutiskirjeen tilaajilla on mahdollisuus varata Classic-tapahtumien liput ennakkoon 4.3.2024 klo 11 alkaen Suomen aikaa. Rekisteröidy uutiskirjeen tilaajaksi tästä

Ennakkomyynnin jälkeen kaikki jäljellä olevat liput tulevat myyntiin 12.3. klo 11 Suomen aikaa. Lippuja tulee myyntiin tässä vaiheessa enää rajallinen määrä. 

Lisätiedot tapahtumista Fjällräven Classic -sivustolta ja mediapaketista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Juulia Rajala, 0400 588 928, juulia.rajala@fenixoutdoor.fi

Kuvat

Classic Sweden 2023. Kuva: Anette Andersson.
Classic Sweden 2023. Kuva: Anette Andersson.
Lataa
Fjällräven Classic Sweden 2023. Kuva: Anette Andersson.
Fjällräven Classic Sweden 2023. Kuva: Anette Andersson.
Lataa
Fjällräven Classic Sweden 2023. Kuva: Anette Andersson.
Fjällräven Classic Sweden 2023. Kuva: Anette Andersson.
Lataa
Fjällräven Classic Korea 2023. Kuva: Anette Andersson.
Fjällräven Classic Korea 2023. Kuva: Anette Andersson.
Lataa
Fjällräven Classic Sweden 2023. Kuva: Anette Andersson.
Fjällräven Classic Sweden 2023. Kuva: Anette Andersson.
Lataa
Fjällräven Classic Sweden 2022. Kuva: Anette Andersson.
Fjällräven Classic Sweden 2022. Kuva: Anette Andersson.
Lataa
Fjällräven Classic Sweden 2022. Kuva: Anette Andersson.
Fjällräven Classic Sweden 2022. Kuva: Anette Andersson.
Lataa

Linkit

Fjällräven

Åke Nordin perusti Fjällrävenin pienessä pohjoisruotsalaisessa Örnsköldsvikin kaupungissa vuonna 1960. Nykyään yrityksen toimivia, kestäviä ja ajattomia varusteita myydään yli 70 maassa. Koska Fjällrävenin missiona on mahdollistaa luonnosta nauttiminen yhä useammalle, kuuluu sen tuotevalikoimaan kaikki tarvittavat varusteet, joiden avulla voi tuntea olonsa kotoisaksi ulkona. Fjällrävenin tuotteet on tarkoitettu kestämään pitkään käytössä, ja ne valmistetaan sanomalla ei haitallisille kemikaaleille, ei eläinten kaltoinkohtelulle, ei resursseja kuluttaville materiaaleille ja ei ohimeneville trendeille. Fjällräven houkuttelee joka vuosi tuhansia ihmisiä retkeilemään Fjällräven Classic -tapahtumissaan. Se myös inspiroi nauttimaan luonnosta jopa arktisissa olosuhteissa Fjällräven Polarin avulla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fjällräven

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye