Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia kehittää Kreikan matkailuosaamista – korkeakoulutettua työvoimaa maan matkailualalle

Jaa

Matkailu on Kreikalle tärkeä talouden sektori. Maan matkailualan oppilaitoksessa opiskellaan nyt Haaga-Helian englanninkielisessä koulutuksessa. Ensimmäisten opiskelijoiden on määrä valmistua restonomeiksi keväällä 2024.

Kreikkalaiset matkailun opiskelijat keskittyivät matkailutilastoihin liittyviin tehtäviin syksyllä 2023. Kuva: Le Monden opettaja Barbara Rentzou.
Kreikkalaiset matkailun opiskelijat keskittyivät matkailutilastoihin liittyviin tehtäviin syksyllä 2023. Barbara Rentzou

Tunnettu matkailumaa kaipaa korkeakoulutettua työvoimaa. Tähän helpotusta tuo se, että Kreikan opetusministeriö on todennut päteväksi Haaga-Helian matkailualan koulutuksen kreikkalaisen matkailualan oppilaitoksen kanssa. 

Varsinainen yhteistyö Haaga-Helian ja Le Monde Institute on Hospitality and Tourism studies -oppilaitoksen välillä alkoi syksyllä 2022, kun ensimmäiset  opiskelijat aloittivat.

– Yhteistyötä käynnisteltiin jo vuonna 2021, kun saimme Le Mondesta yhteydenoton ja aloimme suunnitella yhteistyötä. Yhteistyön perustaksi tuli Haaga-Helian oma Hospitality, Tourism and Experience Management -koulutusohjelma, joka meni Kreikan opetusministeriöön akkreditoitavaksi, kertoo Haaga-Helian tutkintojohtaja Risto Karmavuo.  

Karmavuo kertoo, että yhteistyö Le Monden johdon kanssa on ollut erittäin toimivaa ja aktiivista. Koska koulutusohjelma on uusi, opiskelijamäärät ovat vielä melko pieniä.  Innostus on kuitenkin ollut suurta ja opiskelijamääriin odotetaan kasvua, kun koulutusohjelma vakiinnuttaa paikkansa.

Opiskelijoiden innostus huipussaan

Yhteistyökoulutuksessa aloitti jälleen uusia ryhmiä syksyllä 2023, ja koulutus on nyt täydessä vauhdissa. Opiskelijat ovat olleet innostuneita, ja kaikilla aloittaneilla on ollut ainakin kesätyö tai jopa pidemmän ajan työkokemusta alalta. 

– Aiempi kokemus auttaa opiskelijoita ankkuroimaan opiskelun teorioita työelämään. Tunneilla onkin koettu alusta asti paljon oivalluksia siitä, minkälaisia palveluja, elämyksiä ja tapahtumia voidaan tuottaa matkailualalla, kertoo kreikkalaisia opiskelijoita opettava Haaga-Helian lehtori Mia Tarhanen.

– Ensimmäisen valmistuvan opiskelijan kanssa on sovittu jo opinnäytteen esityspäivämäärä etuajassa, joten startti on ollut onnistunut, iloitsee Tarhanen.

Haaga-Helia on Suomen suurin hotelli-, ravintola- ja matkailualan kouluttaja. Vuonna 2023 ammattikorkeakoulu juhli Suomen ensimmäisen englanninkielisen AMK-koulutusohjelman, englanninkielisen restonomikoulutuksen, pyöreitä vuosia koulutuksen täyttäessä 30 vuotta. Viime vuosina  Haaga-Helian restonomikoulutuksen osaamista on päästy viemään myös ulkomaille, kuten Kreikkaan.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia on ammattikorkeakoulu, jossa koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye