Oulun yliopisto

Oulun yliopiston koulutusvararehtoriksi valittiin Mirja Illikainen

Jaa

Oulun yliopiston hallitus on valinnut uudeksi koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi kaudelle 1.3.2024 - 28.2.2029 professori Mirja Illikaisen.

Mirja Illikainen on Oulun yliopiston uusi koulutusvararehtori.
Mirja Illikainen on Oulun yliopiston uusi koulutusvararehtori. Kuva: Mikko Törmänen

Mirja Illikainen toimii Oulun yliopiston teknillisen tiedekunnan dekaanina ja kiertotalouden materiaalitekniikan professorina. Oulun yliopistossa suorittamansa tohtorintutkinnon jälkeen Illikainen on työskennellyt 6 vuotta yliopistonlehtorina ja 9 vuoden ajan professorina. Hän on toiminut dekaanina ja yliopiston johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2022 lähtien. Illikaisen tutkimusalana on teollisuuden sivuvirtojen ja jätteiden hyödyntäminen erityisesti sementtiä korvaavina sideaineina rakennusmateriaaleissa. 

Koulutusvararehtorin tehtävää haki yksitoista henkilöä, joista rehtorin nimeämä valmisteluryhmä haastatteli kolmea. 
 
Oulun yliopiston nykyinen koulutusrehtori Tapio Koivu vaihtaa työpaikkaa. Hän aloittaa toimitusjohtajana Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry:ssä 1.3.2024.  

Koulutusvararehtori vastaa yliopistotasolla koulutustoiminnan johtamisesta. Hän toimii myös rehtorin toisena varahenkilönä. Tulevalla vararehtorikaudella keskeisiä kehittämisteemoja tulevat yliopiston strategian mukaisesti olemaan mm. koulutuksen tarjonnan laadukkuudesta sekä koulutuksen ja tutkimuksen yhteydestä huolehtiminen ja opiskelijoiden opiskelupolkujen sekä oppimiskokemuksen kehittäminen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Mirja Illikainen on Oulun yliopiston uusi koulutusvararehtori.
Mirja Illikainen on Oulun yliopiston uusi koulutusvararehtori.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa tehtiin viime vuonna 51 keksintöä – maailman henkisen omaisuuden päivää vietetään perjantaina 26.4.24.4.2024 06:52:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopistossa tehdään vuosittain kymmeniä uusia keksintöjä, jotka voivat olla alkuja tulevaisuuden innovaatioille. Vuonna 2023 niitä raportoitiin 51. Eniten keksintöilmoituksia tehtiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa, 22 kappaletta. Teknillisessä tiedekunnassa ilmoituksia tehtiin 13 sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa 10. Viime vuonna Oulun yliopisto lähti patentoimaan seitsemää keksintöä.

Alaselkäkipuun liittyvää terveyspalvelujen käyttöä ja sairauspoissaoloja voidaan vähentää luokitteluun perustuvalla hoidolla24.4.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Alaselkäkipupotilaiden toipumista voidaan nopeuttaa, lääkärikäyntejä ja kuvantamistutkimuksia vähentää sekä selkäkivusta johtuvia sairauspoissaolopäiviä minimoida luokitteluun perustuvalla hoitomallilla, uusi tutkimus osoittaa. Luokitteluun perustuvassa hoidossa potilaat huomioidaan yksilöllisesti ja terveydenhuollon resursseja kohdennetaan eniten hoitoa tarvitseville.

Kansainvälisen tähtitieteellisen unionin johtoryhmä Suomeen ensi kertaa 22.–24.4. – tiedotusvälineet tervetulleita tapaamaan johtoryhmän jäseniä17.4.2024 08:45:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen tähtitieteellinen unioni (eng. International Astronomical Union, IAU) on yksi vanhimmista ja suurimmista ammattitieteilijöiden unioneista. Sen johtoryhmä kokoontuu ensi kertaa historiassaan Suomessa; Helsingissä ja Rovaniemellä. Oulun yliopiston isännöimä kokous on merkittävä hetki suomalaiselle tähtitieteelle ja maailmanlaajuiselle yhteistyölle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye