Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus käsitteli päästövähennysohjelman raporttia

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 26.2. myös materiaalilahjoituksesta Ukrainaan ja uusien tilojen vuokraamisesta Kuvataidelukiolle ja Kallion lukiolle.

Helsingin kaupungintalo.
Helsingin kaupungintalo. Helsingin kaupunki / Sakari Röyskö

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi Hiilineutraali Helsinki -päästövähennysohjelman raportin.

Seurantaraportti sisältää katsauksen Helsingin hiilineutraaliustavoitteen etenemiseen, päästökehitykseen, aiempien vuosien toimenpiteiden toteutumiseen sekä uusien vuonna 2024 toteutettavien toimenpiteiden kuvaukset.

Raportista käy ilmi muun muassa, että vuonna 2022 Helsingin suorat kokonaispäästöt olivat 2 637 kt CO2 eq, eli päästöt olivat vähentyneet 25 prosenttia vertailuvuodesta 1990.

Kaupunkiympäristön toimialan ilmastoyksikkö on parhaillaan päivittämässä kaupungin päästöskenaariota Helen Oy:n uuden strategian pohjalta ja uudet päästöskenaariot valmistuvat kevään aikana. Vuonna 2024 toteuttavat uudet toimenpiteet on valmisteltu vanhojen päästöskenaarioiden pohjalta. Uudet päästöskenaariot huomioidaan vuoden 2025 toimenpiteiden valmistelussa.

Materiaalilahjoitus Ukrainaan

Kaupunginhallitus hyväksyi 138 000 euron arvoisen lahjoituksen Ukrainaan, kumppanikaupunki Dniprolle.

Kaupungin toimialat, virastot ja liikelaitokset ovat syksyn 2023 aikana kartoittaneet erilaisia materiaaleja, tavaroita ja laitteita, joita ne eivät tarvitse enää omassa toiminnassaan ja jotka sopivat hyvin lahjotettaviksi Ukrainaan. Lahjoitus pitää sisällään muun muassa koulujen ja päiväkotien irtokalusteita ja välineitä, terveydenhoito- ja traumavälineistöä sekä laitteita, ajoneuvoja, fysioterapiavälineitä, ammattilaisvaatteita, väestösuojelu välineitä ja työmaaparakkeja.

Kuvataidelukiolle ja Kallion lukiolle uudet vuokratilat

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kaupunki vuokraa hankesuunnitelman mukaisesti tilat Helsingin kuvataidelukion ja Kallion lukion yhteisten taiteiden ja yleisopetukselle. Helsingin kuvataidelukion ja Kallion lukion yhteiset lisätilat ovat sijainneet vuodesta 1999 Taidetalossa osoitteessa Pengerkatu 5. Pääkoulujen tilat ovat olleet liian pienet jo pitkään ja nykyiset lisätilat ovat käymässä kasvavalle oppilasmäärälle riittämättömiksi. Yhteensä 15 vuoden vuokra-ajalta maksettavien vuokra- ja investointikustannusten arvonlisäveroton enimmäishinta on 18,5 miljoonaa euroa. Asia etenee kaupunginvaltuustoon.

Kivikkoon tulossa harjoitusjäähalli

Kaupunginhallitus päätti vuokrata Kivikon liikuntapuistosta maa-alueen Helsingin Liikuntahallit Oy:lle liikuntatoimintaa varten ja myönsi sille hankkeeseen lainaa 13.5 miljoonaa euroa. Vuokrattavalla alueella oleva entinen hiihtohallirakennus muutetaan harjoitusjäähalliksi oheistiloineen. Halliin tulee kolme jääkaukaloa, sisäliikuntatiloja sekä näiden oheistiloja. Muutostöiden on tarkoitus valmistua vuoden 2025 aikana.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: Kuntien talous kaipaa pysyvyyttä, ei leikkauksia12.4.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

C21-kaupunkien johtajat ovat huolissaan valtiovarainministeriön kehysehdotuksesta. Pohjaesityksessä sekä työllisyyden että kotoutumisen ja kansainvälisen osaamisen määrärahoihin on kohdistumassa leikkauksia. Tämän lisäksi on edelleen epäselvää, kompensoidaanko kunnille vuodesta 2025 eteenpäin sote-uudistuksesta johtuvaa yllättävää valtionosuuksien lisäleikkausta. Hallitus kokoontuu 15.–17. huhtikuuta kehysriiheen, jossa päätetään julkisen talouden suunnitelmasta seuraaville neljälle vuodelle.

Helsingfors satsning på Maria 01, ett campus för tillväxtföretag, har resulterat i nästan 10 000 nya arbetstillfällen8.4.2024 19:44:14 EEST | Tiedote

Företagen på campuset för uppstartsföretag Maria 01 som öppnades i ett före detta sjukhus år 2016, har skapat över 9 500 arbetstillfällen fram till slutet av år 2022. Under samma period betalade campusets företag nästan 466 miljoner euro i löner. Detta framgår i lägesöversikten som stadsstyrelsens näringslivsutskott tog del av på sitt sammanträde den 8 april. Maria 01 är nu ett av de mest betydande campus för tillväxtföretag i Europa.

Helsingin satsaukset Maria 01 -kasvuyrityskeskittymään ovat tuottaneet lähes 10 000 uutta työpaikkaa8.4.2024 19:44:14 EEST | Tiedote

Vuonna 2016 entiseen sairaalaan avatun Maria 01 -startup-kampuksen yritykset olivat vuoteen 2022 loppuun menneessä luoneet yli 9 500 työpaikkaa, ja maksaneet palkkoja lähes 466 miljoonaa euroa. Tiedot ilmenevät kaupunginhallituksen elinkeinojaoston maanantaina 8.4. käsittelemässä katsauksessa. Kampus on nykyään yksi Euroopan merkittävimmistä kasvuyritysten keskittymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye