Tiedekeskus Heureka

Abloy ja Heureka yhteistyössä tulevaisuuden puolesta – aikakapseli ja lukkorasiatyöpajat mahdollistavat lupausten lähettämisen tulevaisuuteen

Jaa

Abloy ja tiedekeskus Heureka yhdistävät voimansa vastuullisemman huomisen puolesta. Maaliskuussa Heurekassa voi jättää oman tulevaisuudenlupauksensa aikakapseliin, joka avataan sadan vuoden kuluttua. Kouluryhmille ja muulle yleisölle järjestettävän tapahtumaviikon aikana kannustetaan kaikkia yhdessä pohtimaan, mitä voimme tehdä kestävämmän tulevaisuuden eteen. Samalla tutustutaan lukkojen toimintaperiaatteeseen rakentamalla työpajassa oma koodilukkorasia, johon lupauksensa voi tallentaa. 

Tunnettu turvallisuusratkaisujen tarjoaja Abloy ja tiedekeskus Heureka toteuttavat yhdessä ainutkertaisen tapahtuman, joka nostaa esiin yhteistä vastuuta kestävämmästä tulevaisuudesta. Viestejä tulevaisuuteen -tapahtuman tavoitteena on herättää ihmisissä halun tehdä lupauksia nykyhetkessä maapallon hyväksi, mahdollistaenturvallisen elinympäristön tuleville sukupolville.

Lauantaina 9.3. Heurekassa järjestetään viisi työpajaa, joissa kävijät pääsevät rakentamaan puisia koodilukkorasioita, joihin he voivat tallentaa oman tulevaisuudenlupauksensa. Työpajat ovat klo 11, 13, 14, 15 ja 16 ja ne sisältyvät Heureka-lipun hintaan. Kävijät saavat ottaa itse rakennetut koodilukkorasiat mukaansa kotiin. Maanantaista perjantaihin 4.3.–8.3. Heurekassa pidetään lukkorasiatyöpajoja kouluryhmille, jotka ovat varanneet työpajan etukäteen.

Tapahtumaviikon aikana 4.3.–10.3. Heurekassa vierailevat myös nuoret vaikuttajat Roosa Rahkonen, Henna Kokkonen ja Iikka Kokko, jotka tuovat tuoreita näkökulmia ja visioita tulevaisuudesta. Heidän kanssaan kävijät pääsevät keskustelemaan siitä, kuinka tämän päivän tekomme vaikuttavat tulevaisuuteen.

Aikakapseli on avoinna koko maaliskuun ajan 

Tapahtuman pääpisteenä on Heurekassa sijaitseva aikakapseli, johon kaikenikäiset voivat jättää aikavälillä 4.-29.3.2024 tulevaisuudenlupauksiaan sadan vuoden päähän. Lupauksia voi jättää myös Abloyn verkkosivuille. Aikakapseli suljetaan maaliskuun lopussa, ja se avataan vasta sadan vuoden kuluttua. 

Abloyn vastuullisuusvisio on luoda enemmän luottamusta maailmaan tekemällä siitä turvallisempi ja helpompi paikka elää. Kestävä kehitys on olennainen osa Abloyn työtä aina tuotekehityksestä tuotantoon ja koko liiketoimintaan. Neljä pääaluettamme – innovointi, omat toiminnot, toimitusketjun hallinta ja ihmiset – luovat perustan kestävälle tulevaisuudelle. 

- Asettamiimme vastuullisuustavoitteisiin pääseminen edellyttää isoja ja pieniä toimenpiteitä ja sitoumuksia, aivan kuten aikakapseliin jätettävissä tulevaisuudenlupauksissa, toteaa Abloyn ympäristöasiantuntija Armi Purhonen.

Heurekassa ympäristövastuu on tärkeä osa toimintaa ja näkyy konkreettisina tekoina. Heurekalle myönnettiin marraskuussa 2023 Ekokompassi-ympäristösertifikaatti ja Sustainable Travel Finland -merkki tammikuussa 2024. 

- Ympäristölupauksemme mukaan otamme ympäristönäkökohdat huomioon kaikessa toiminnassamme ja kehittämme toimintaamme haitallisten ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Kannustamme henkilökuntaamme ja vierailijoitamme ekologisuuteen ja kestävään kehitykseen. Kasvatamme ympäristötietoutta myös sisältöjemme kautta ja tämä Abloyn kanssa yhteistyössä toteutettava tapahtuma on hyvä esimerkki siitä, toteaa Heurekan viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa

Lisätietoja yhteistyöstä, lukkorasiatyöpajasta sekä aikakapselista:

Heurekan verkkosivuilta: https://www.heureka.fi/abloy/

tai Abloyn verkkosivuilta: https://www.abloy.fi/heureka 

Yhteyshenkilöt:

Abloy: Environmental Specialist Armi Purhonen,  armi.purhonen@abloy.com, puh. +358 50 5715 987

Heureka: Ideaverstastuottaja Rauno Bergman, rauno.begman@heureka.fi. puh. 040 9015 192

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Environmental Specialist Armi Purhonen,  armi.purhonen@abloy.com, puh. +358 50 5715 987
Ideaverstastuottaja Rauno Bergman, rauno.begman@heureka.fi. puh. 040 9015 192

Kuvat

Linkit

Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia sekä tiedeohjelmia ja tapahtumia ympäri vuoden. Heureka jakaa oivaltamisen ilon lähes 300 000 kävijän kanssa vuosittain ja kuuluu Suomen suosituimpiin vapaa-ajankeskuksiin. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tiedekeskus Heureka

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye