Kustannusosakeyhtiöt Siltala ja Teos yhdistyvät

Jaa

Kustannusosakeyhtiö Siltala ostaa Kustannusosakeyhtiö Teoksen kustannusliiketoiminnan, ja Teoksen suurimmasta omistajasta Heikki Herlinistä tulee yksi Siltalan pääomistajista yhdessä Touko ja Aleksi Siltalan kanssa.

Fuusiossa Teos myy liiketoimintansa Siltalalle. Samalla Teoksen enemmistöomistaja Heikki Herlin tekee sijoituksen Kustannusosakeyhtiö Siltalaan, ja hänestä tulee näin yksi Siltalan pääomistajista sen perustajien Touko ja Aleksi Siltalan rinnalle.

Yhdistymisessä syntyy kahden itsenäisen laatukustantamon kulttuurisesti ja kirjallisesti kunnianhimoinen yhteenliittymä, jossa vahva kustannusalan osaaminen yhdistyy vakaaseen omistajapohjaan.

Molempien kustantamoiden toiminta jatkuu ennallaan, eikä yhdistyminen vaikuta kustantamojen kirjailijoiden työhön.

”Siltala ja Teos tuntevat kirja-alan menneisyyden ja ymmärtävät sen nykyisyyden. Yhdessä me kykenemme myös vaikuttamaan sen tulevaisuuteen. Yhteinen kustannusosakeyhtiö osaa ottaa huomioon sekä lukijoiden kokemuksen että kirjailijoiden tarpeet alan murrosten keskellä”, sanoo Kustannusosakeyhtiö Siltalan uusi osakas Heikki Herlin.

”Teoksen ja Siltalan liitossa yhdistyvät editoriaalinen kunnianhimo, näkemys kirjallisuuden merkityksestä ja ymmärrys kirjailijan työn ehdoista. Heikki Herlinin vahva sitoutuneisuus ja kulttuuritahto avaavat innostavia uusia näkymiä kustantamoiden yhteisessä kehitystyössä”, toteaa kustantaja Touko Siltala.

Kustannusosakeyhtiö Siltalan toimitusjohtajana jatkaa Arto Forstén. Siltalan hallituksen uusina jäseninä aloittavat Heikki HerlinJaakko Tapaninen ja Teoksen tähänastinen toimitusjohtaja Nina Paavolainen.

Kustannusosakeyhtiö Siltalan perustivat vuonna 2008 Touko ja Aleksi Siltala. Siltalan kirjailijoihin lukeutuvat muiden muassa Finlandia-voittajat Sirpa Kähkönen, Iida Rauma, Kari Hotakainen, Pirkko Saisio ja Hannu Raittila. Kustannusosakeyhtiö Teoksen perusti vuonna 2003 joukko kustannusalan ammattilaisia, joista kustantamon kasvoiksi tulivat edesmenneet Silja Hiidenheimo ja Niklas Herlin. Sen tekijöitä ovat muiden muassa Finlandia-voittajat Juha Hurme, Riikka Pelo, Mikko Rimminen ja Leena Krohn. 

Lisätietoja antavat

Touko Siltala 0400 548 403

Aleksi Siltala 040 732 9435

Heikki Herlin, yhteydenottopyynnöt Teoksen tiedotuspäällikkö Silja Massan kautta 040 708 1323

Arto Forstén 050 432 2292

null
Siltalan pääomistajat Touko Siltala (vas.), Heikki Herlin ja Aleksi Siltala

Yhteyshenkilöt

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Tekoäly mullistaa kustannusalan rutiinityöt – Publishertools kokoaa kirjojen avainsanat ja laatii lukuohjeet parissa minuutissa16.4.2024 11:13:45 EEST | Tiedote

Juuri perustettu Publishertools Oy tuo markkinoille tekoälyä hyödyntävän työkalun kirjankustantajille. Ensi vaiheessa Publishertools-sovellus tuottaa kirjojen metatietoja ja lukuohjeita ääninäyttelijöille, mikä vähentää tuotteiden julkaisuun liittyvää rutiinityötä ja tehostaa niiden verkkomyyntiä. Publishertools-sovellus tuottaa kirjojen sisällön pohjalta avainsanat ja teemakoodiluokat. Tämä metadata on ratkaiseva tekijä siinä, miten helposti ostaja löytää verkosta haluamansa teoksen. Työkalu tuottaa tehokkaasti myös kirjojen ääninäyttelijöiden ohjeet, esimerkiksi vierasperäisten sanojen ääntämiseen. Laadukkaat lukuohjeet syntyvät parissa minuutissa, kun ihmisvoimin tähän menee 2–3 työpäivää.

Tervetuloa Aimo Pajunen – Kylmän sodan kenraali -teoksen tiedotustilaisuuteen 4. huhtikuuta8.3.2024 12:56:21 EET | Tiedote

Tervetuloa Henrik Talan kirjoittaman teoksen AIMO PAJUNEN – KYLMÄN SODAN KENRAALI julkistus- ja tiedotustilaisuuteen Kaartin Vartiotupaan (Puolustusministeriö, Eteläinen Makasiinikatu 8, Helsinki) torstaina 4. huhtikuuta kello 10–11.30. Ehdoton ennakkoilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään 27.3. reetta@siltalapublishing.fi. Tilaisuuteen saapuessaan osallistujien täytyy todistaa henkilöllisyytensä.

Kirjailijoiden salattu elämä – Uusi Musso-dekkari on ilmestynyt7.3.2024 14:03:05 EET | Tiedote

Ranskan suosituimmasta dekkarikirjailijasta Guillaume Mussosta tuli myös suomalaisten lukijoiden suursuosikki, kun kirjailijan tuotannon ensimmäinen suomennos TYTTÖ JA YÖ ilmestyi viime syksynä. Nyt on ilmestynyt toinen Musso-dekkari KIRJAILIJOIDEN SALATTU ELÄMÄ. Siinä kohtaavat idylliselle Beaumontin saarelle vetäytynyt menestyskirjailija Nathan Fawles ja häntä haastattelemaan tuleva nuori toimittaja Mathilde Monney. Rannalta löytyy ruumis ja viranomaiset eristävät koko saaren. Raa'n murhan tutkinta alkaa paljastaa saaren kätkemiä synkkiä salaisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye