DNA Oyj

DNA ja Suojellaan Lapsia ry jatkavat yhteistyötä lasten ja nuorten nettiturvataitojen hyväksi

Jaa

DNA ja erityisasiantuntijaorganisaatio Suojellaan Lapsia ry jatkavat yhteistyötään lasten ja nuorten nettiturvataitojen hyväksi. Jo neljäs käynnistynyt yhteistyövuosi tuo mukanaan uusia hauskoja ja tehokkaita työvälineitä lasten ja nuorten nettiturvallisuuden parantamiseksi sekä koko perheelle sopivia keinoja ruutuajan hallintaan.

Digitalisaatio on tuonut kasvattajat uusien kysymysten äärelle lasten ja nuorten turvallisuuden ja ajankäytön osalta.
Digitalisaatio on tuonut kasvattajat uusien kysymysten äärelle lasten ja nuorten turvallisuuden ja ajankäytön osalta.

Digitalisaatio on tuonut kasvattajat uusien kysymysten äärelle lasten ja nuorten turvallisuuden ja ajankäytön osalta. Nykypäivänä vanhemmat tarvitsevat taitoja, joilla ohjata netin maailmaan tutustuvaa lasta pysymään turvassa. 

DNA tukee tänä vuonna pääyhteistyökumppanina Suojellaan Lapsia ry:n koululaisille järjestämiä nettiturvataitojen työpajoja. Näissä Stop, Slow & Go -työpajoissa koululaiset opettelevat ammattilaisten ohjaamina, miten käsitellä ja varautua netin erilaisiin sisältöihin.

”Älypuhelin on tärkeä ja hyödyllinen väline, sillä sen avulla voi oppia paljon uutta ja pitää yhteyttä esimerkiksi lähimpiin ja ystäviin. Puhelimen sisällöt voivat kuitenkin myös koukuttaa ja olla haitallisia lapsille ja nuorille, minkä takia on tärkeää opetella turvallisia digitaitoja jo varhain. Työpajoja tukemalla tarjoamme koululaisille ja kasvattajille keinoja tunnistaa eri tilanteita ja toimia fiksusti digimaailmassa,” sanoo DNA:n viestinnästä, vastuullisuudesta ja brändin kehityksestä vastaava johtaja Vilhelmiina Wahlbeck.

"Tutkimusnäyttö ja arkihavainnot osoittavat, että lasta on tärkeä kannustaa rajoittamaan digilaitteiden käyttöä. Lapsia ei saa jättää yksin tutustumaan digiympäristöihin. Turvallisen aikuisen läsnäolo ja digiturvataitojen yhdessä harjoittelu kantaa pitkälle ja suojelee lasta", Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtaja Nina Vaaranen-Valkonen sanoo. 

Yhdessä kehitetty Puhelinparkki kasvattaa suosiotaan vauhdilla

DNA:n ja Suojellaan Lapsia ry:n yhdessä viime vuonna kehittämä Puhelinparkki auttaa suojelemaan lasta digiympäristöissä ja tukee koko perheen digilaitteiden käytön hallintaa. Parkeista on tullut paljon myönteistä palautetta perheiltä, jotka kertovat niiden aidosti auttavan älylaitteiden käytön järkevässä rajoittamisessa. Lapset ottavat hauskannäköisen parkin mielellään käyttöön, ja usein koko perhe huomaa yllätyksekseen, kuinka mukavaa on, kun kaikki ovat aidosti läsnä.

”Parkkeja on jo tuhansissa perheissä, ja viime aikoina niitä on tilattu myös urheiluseuroihin ja kouluihin. Niiden suosio on selvästi kasvussa. Meitä DNA:lla ilahduttaa kovasti se, että aihetta halutaan lähestyä positiivisella tavalla: yhteisesti sopimalla ja lasta kuuntelemalla”, iloitsee Vilhelmiina Wahlbeck. 

”Puhelinparkki mahdollistaa lapselle ja koko perheelle säännölliset tauot digilaitteiden käytöstä. Se lisää yhdessäoloa, yhteistä tekemistä ja perheenjäsenten välistä keskustelua”, sanoo Nina Vaaranen-Valkonen. 

Koko perheelle kehitetty Puhelinparkki on konkreettinen apuväline yhteisten sääntöjen laatimiseen ja tasapainoiseen digilaitteiden käyttöön. Puhelinparkki on erityisen hyödyllinen iltaisin, koska se helpottaa rauhoittumista ja unensaantia. Puhelinparkki suojelee lasta digiliikenteessä ja mahdollistaa säännölliset tauot digilaitteiden käytöstä. Puhelinparkkeja saa tilattua maksuttomasti DNA:n nettisivuilta.

Lisätietoja medialle:
www.dna.fi/puhelinparkki
Etätyöpajat koululaisille >>
Vilhelmiina Wahlbeck, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, DNA Oyj, puh. 044 040 1671, vilhelmiina.wahlbeck@dna.fi 
Nina Vaaranen-Valkonen, toiminnanjohtaja, Suojellaan Lapsia ry, puh. 040 747 8829, nina.vaaranen-valkonen@suojellaanlapsia.fi
DNA:n viestintä: puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Kuvat

Digitalisaatio on tuonut kasvattajat uusien kysymysten äärelle lasten ja nuorten turvallisuuden ja ajankäytön osalta.
Digitalisaatio on tuonut kasvattajat uusien kysymysten äärelle lasten ja nuorten turvallisuuden ja ajankäytön osalta.
Lataa
Lapset ottavat hauskannäköisen puhelinparkin mielellään käyttöön.
Lapset ottavat hauskannäköisen puhelinparkin mielellään käyttöön.
Lataa

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,7 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2023 liikevaihtomme oli 1 067 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi - http://www.dna.fi, X:ssä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Suojellaan Lapsia ry on Helsingissä sijaitseva voittoa tavoittelematon yhdistys. Suojellaan Lapsia ry ennaltaehkäisee lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa, häirintää ja houkuttelua kokonaisvaltaisesti, tutkimuspohjaisin menetelmin ja keinoin.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA:n käyttämä 5G-verkko yltää nyt Etelä-Karjalassa liki joka kolkkaan11.4.2024 09:55:00 EEST | Tiedote

DNA:n käyttämän 5G-verkon rakennustyöt Etelä-Karjalassa ovat saavuttaneet pisteen, jossa 5G-verkon peitto yltää maakunnassa liki kaikkialle ja asukkaiden tavoittavuus lähestyy 100 prosentin tasoa heidän asuinpaikkojensa perusteella. Koko maan tasolla kuuluvuudessa on kuitenkin yhä alueellista vaihtelua, minkä vuoksi verkkoa parannetaan jatkuvasti. Tavoite on erityisesti maantieteellisen peiton vahvistaminen ja kasvattaminen. Laskennallisesti 5G-verkko tavoittaa noin 96 prosenttia suomalaisista koko maassa, yhteensä yli 250 paikkakunnalla. 5G-rakentamisen myötä paranevat myös 4G-yhteydet.

DNA’s 5G network now reaches almost every corner of South Karelia11.4.2024 09:55:00 EEST | Press release

DNA’s 5G network in South Karelia now reaches nearly all parts of the region, and coverage of the population is approaching 100% based on residents’ location. At the national level, however, there are still regional variations in coverage, which is why the network is constantly being improved. In particular, DNA’s goal is to reinforce and increase geographic coverage. The 5G network has a theoretical coverage of around 96% of Finland’s population in more than 250 localities. The construction of 5G infrastructure also improves 4G connections.

DNA:n 5G-verkko yltää nyt Kanta-Hämeessä liki joka kolkkaan – ja paranee yhä11.4.2024 09:55:00 EEST | Tiedote

DNA:n 5G-verkon rakennustyöt Kanta-Hämeessä ovat saavuttaneet pisteen, jossa 5G-verkon peitto yltää maakunnassa liki kaikkialle ja asukkaiden tavoittavuus lähestyy 100 prosentin tasoa heidän asuinpaikkojensa perusteella. Koko maan tasolla kuuluvuudessa on kuitenkin yhä alueellista vaihtelua, minkä vuoksi verkkoa parannetaan yhä jatkuvasti. Tavoite on erityisesti maantieteellisen peiton vahvistaminen ja kasvattaminen. Laskennallisesti 5G-verkko tavoittaa noin 96 prosenttia suomalaisista koko maassa, yhteensä yli 250 paikkakunnalla. 5G-rakentamisen myötä paranevat myös 4G-yhteydet.

DNA’s 5G network now reaches almost every corner of Kanta-Häme – and is still improving11.4.2024 09:55:00 EEST | Press release

DNA’s 5G network in Kanta-Häme now reaches nearly all parts of the region, and coverage of the population is approaching 100% based on residents’ location. At the national level, however, there are still regional variations in coverage, which is why the network is constantly being improved. In particular, DNA’s goal is to reinforce and increase geographic coverage. The 5G network has a theoretical coverage of around 96% of Finland’s population in more than 250 localities. The construction of 5G infrastructure also improves 4G connections.

DNA:n käyttämä 5G-verkko yltää nyt Kymenlaaksossa liki joka kolkkaan – ja paranee yhä11.4.2024 09:55:00 EEST | Tiedote

DNA:n käyttämän 5G-verkon rakennustyöt Kymenlaaksossa ovat saavuttaneet pisteen, jossa 5G-verkon peitto yltää maakunnassa liki kaikkialle ja asukkaiden tavoittavuus lähestyy 100 prosentin tasoa heidän asuinpaikkojensa perusteella. Koko maan tasolla kuuluvuudessa on kuitenkin yhä alueellista vaihtelua, minkä vuoksi verkkoa parannetaan jatkuvasti. Tavoite on erityisesti maantieteellisen peiton vahvistaminen ja kasvattaminen. Laskennallisesti 5G-verkko tavoittaa noin 96 prosenttia suomalaisista koko maassa, yhteensä yli 250 paikkakunnalla. 5G-rakentamisen myötä paranevat myös 4G-yhteydet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye