SDP Helsinki

Helsinki panostaa palkkakehityksessä lasten ja nuorten kanssa työskenteleviin

Jaa

Helsinki parantaa vetovoimaansa työnantajana äskettäin julkaistulla palkkakehitysohjelmalla. Palkkakehitysohjelmassa on erityisesti huomioitu ammattiryhmiä, jotka työskentelevät lasten ja nuorten kanssa. 

Johanna Laisaari, potrettikuva
Kuva: Leena Koskela

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Johanna Laisaari on erittäin tyytyväinen ohjelmaan, jossa on ymmärretty kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tarpeita ja panostettu varhaiskasvatukseen. Palkankorotuksia tullaan kohdentamaan muun muassa varhaiskasvatuksen opettajille, varhaiskasvatuksen S2-opettajille, varhaiskasvatuksen sosionomeille ja varhaiskasvatuksen erityisopettajille. Tämä koskettaa lähes 3 000 työntekijän palkkaa. Tämän lisäksi kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla nuoriso-ohjaajien palkkoja korotetaan.

”Olen todella tyytyväinen tehtyyn ratkaisuun, jossa on huomioitu se tosiasia, että meillä on suuri pula Helsingissä juuri varhaiskasvatuksen opettajista. Me demarit korostimme budjettineuvotteluissa sitä, että kaupungin on oltava hyvä työnantaja, kun haluamme ratkaista työvoimapulaa niin varhaiskasvatuksessa kuin muillakin toimialoilla”, toteaa apulaispormestari Laisaari.

Myös sote-puolella panostetaan lasten ja nuorten kanssa työskenteleviin ammattilaisiin, kun oppilashuollossa työskentelevät psykologit saavat palkankorotuksen, lisää palkkaa maksetaan jatkossa myös puheterapeuteille.

”On tärkeää huolehtia helsinkiläisten lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja yhdenvertaisuudesta kaupungissamme. Tästä syystä on erittäin merkityksellistä panostaa lasten ja nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten pysyvyyteen ja arvostukseen myös palkkauksen keinoin”, Laisaari päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye