Akavan Erityisalat: Ammattikorkeakouluihin vihdoin oma työehtosopimus - "Jättiharppaus jäsenillemme"

Jaa

- Ammattikorkeakouluihin vihdoin syntynyt työehtosopimus vahvistaa Akavan Erityisalojen jäsenten edunvalvontaa olennaisesti, painottaa Akavan Erityisalat. Liiton jäseniä sopimuspöydässä edustaa Ylemmät Toimihenkilöt YTN. 

Ammattikorkeakoulujen henkilöstölle syntyi vihdoin oman työehtosopimus.
Ammattikorkeakoulujen henkilöstölle syntyi vihdoin oman työehtosopimus.

Ammattikorkeakoulujen henkilöstö sai oman työehtosopimuksen, joka astuu voimaan huhtikuun alusta.

Akavan Erityisalojen ammattikorkeakouluissa työskenteleville 600 jäsenelle oma työehtosopimus merkitsee valtavaa harppausta edunvalvonnassa. Jäsenemme työskentelevät oppilaitosten jatkuvan oppimisen palveluissa, TKI-palveluissa, kansainvälisissä ja viestinnän palveluissa sekä hakijapalveluissa ja hallinnossa.

- Työehtosopimuksen myötä liitomme jäsenet saavat jatkossa oman luottamusmiehen työpaikoilleen. Jäsentemme työehtojen edunvalvonta vahvistuu olennaisesti koko korkeakoulusektorilla, kertoo työmarkkinalakimies Anna Zibellini, joka toimi yhtenä YTN:n neuvottelijoista sopimuspöydässä. 

- Itsenäinen sopimus ammattikorkeakouluille ja pääsy oman neuvottelujärjestön kautta sen neuvottelupöytään on Akavan Erityisalojen pitkäaikainen tavoite. Sen eteen on tehty vaikuttamistyötä jo kymmenen vuotta. Nyt tulos saavutettiin sinnikkyydellä ja hienolla liittojen välisellä yhteistyöllä, Zibellini kertoo.

Työehtosopimus on kaksivuotinen. Ensimmäiselle 13 kuukauden kaudelle sovittiin 2,7 prosentin suuruinen yleiskorotus ja 0,4 prosentin paikallinen erä. Vuoden 2025 palkankorotuksista sovitaan saman vuoden helmikuussa.

Ammattikorkeakoulujen henkilöstön palvelussuhteen ehdot ovat tähän mennessä määräytyneet Sivistan yksityisen opetusalan työehtosopimuksen mukaan eikä Akavan Erityisaloilla tai neuvottelujärjestö YTN:llä ole ollut edustusta neuvottelupöydässä. Nykyinen sopimus on voimassa 31.3.2024 saakka. 

> Lue YTN:n uutinen

Ammattikorkeakoulujen työehtosopimuksen osapuolet ovat Sivistysala ry,  Opetusalan ammattijärjestö OAJ ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry. 

Anna Zibellini vastasi Akavan Erityisaloissa korkeakoulusektorin neuvottelutoiminnasta 29.2. saakka, neuvottelupäällikkö Amalia Poutanen vastaa yksityisestä opetusalasta 1.3. alkaen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Joutsenniemi, viestintäpäällikkö, Akavan Erityisalat, puh. 040 525 8582

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akavan Erityisalat

Kansalaiskysely: Suomi ei menesty ilman hyvää julkista hallintoa12.4.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Suomi ei menesty ilman hyvää julkista hallintoa, arvioi 86 % suomalaisista Verianin (ent. Kantar) kyselyssä. - Kansa ymmärtää, ettei hyvä julkinen hallinto ole ostettavissa vasta sitten, kun vaikkapa kriisi yllättää, kommentoi Akavan Erityisalojen johtava työmarkkinalakimies Kari Eskola tuloksia. Ennen julkaisemattoman tutkimuksen aineisto kerättiin joulukuussa 2023. Kysely toteutettiin Akavan Erityisalojen toimeksiannosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye