Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tattariharjuntien rakentaminen alkaa Malmilla

Jaa

Tattariharjuntien rakentaminen alkaa puunkaadolla maaliskuun alkupuolella. Katutyö mahdollistaa asemakaavojen mukaisen asuntorakentamisen tulevalla Nallenrinteen asuinalueella.

Urakka-alueeseen kuuluu Tattariharjuntie välillä Tullivuorentie – Harkkoraudantie. Kadulle toteutetaan yksisuuntaiset pyörätiejärjestelyt, minkä lisäksi ajokaistoja järjestellään uudelleen. Tattariharjuntielle rakennetaan 2,5 metriä leveä yksisuuntainen ja ajoneuvoista sekä jalankulusta eroteltu pyörätie sekä pyöräpysäköintiä. Jalkakäytävät ovat kolme metriä leveät. Samalla uusitaan vesihuoltolinjoja ja muuta kunnallistekniikkaa kadun alla. 

Urakkaan kuuluu lisäksi Tattariharjun teollisuusalueen tonttikatujen saneerausta Takoraudantiellä, Kankiraudantiellä ja Valuraudantiellä sekä tulevan Nallenrinteen katujen risteysalueiden esirakentamista ja kunnallistekniikkaa.  

Työt alkavat puunkaadolla 

Ennen katurakentamisen alkua alueelta kaadetaan puita Tattariharjuntien molemmin puolin välillä Valuraudantie – Harkkoraudantie. Puut kaadetaan maaliskuun aikana ennen lintujen pesimäaikaa. Liito-oravien reitti Tattariharjuntien poikki rakentamisalueen länsipäässä on huomioitu kadulle ja keskisaarekkeelle suunnitelluin hyppytolpin sekä uusien puiden istutuksella. 

Urakan yhteydessä Tattariharjuntien nurmetetulle keskisaarekkeelle istutetaan lehtipuita ja kadun pohjoisreunaan lehti- ja havupuita. Kadun eteläreunan viheralueilla pyritään säästämään nykyistä kasvillisuutta ja lisäksi istutetaan uusia puita sekä muuta monimuotoista kasvillisuutta. 

Katurakentaminen alkaa puunkaadon jälkeen arviolta huhtikuun aikana. Urakan arvioitu valmistumisaika on toukokuussa 2026. Rakentamisen aikana toteutetaan työnaikaisia liikennejärjestelyitä. Urakoitsija huolehtii, että kulku kiinteistöille säilyy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakentaminen:

Touko Leppänen
projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 21834
touko.leppanen@hel.fi

Suunnittelu:

Anni Tirri
vs. yksikön päällikkö
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38335
anni.tirri@hel.fi

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye