Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Navigate 2024 kokoaa merenkulkualan ja logistiikan ammattilaiset Turun Messukeskukseen

Jaa

Turun Messukeskuksessa järjestetään Suomen suurin merenkulkualan tapahtuma, Navigate, 15.–16.5.2024. Messut on suunnattu kaikille alan toimijoille laivanrakennuksesta logistiikka-alan yrityksiin. Sisällöltään uudistunut ja monipuolistunut tapahtuma tarjoaa laadukkaan kattauksen kansainvälistä ja kotimaista huippuosaamista. Tänä vuonna keskitytään erityisesti kannattavaan liiketoimintaan ja kestävän kehityksen investointeihin. 

Navigate 2024 -messujen kansainvälinen ja ajankohtainen teema on Cargo, Cruise and Crew - Economic Outlook. Uudistunut ohjelmasisältö käsittelee entistä monipuolisemmin koko alaa puhuttavia aiheita, kuten kestävä kehitys ja hiilidioksidipäästöjen pienentäminen, digitalisaatio, energiatehokkuus sekä innovatiiviset laivanrakennusratkaisut.

Erityisesti pureudutaan tulevaisuudessa tarvittaviin alusinvestointeihin, päästökaupan vaikutuksiin meriliikenteelle, merenkulun turvallisuuteen sekä offshore-merituulivoiman liiketoimintamahdollisuuksiin. 

“Alaa yhdistävillä foorumeilla, kuten Navigatella, on mielestäni erityisen tärkeä rooli tänä vuonna, kun siirtymä kohti päästötöntä merenkulkua etenee EU-säädöstenkin kautta, ja edessä on merkittävien muutosten ja murroksen vuodet sekä vihreän että digitaalisen siirtymän osalta”, sanoo Meriteollisuus ry:n toimitusjohtaja Elina Andersson.

Navigaten ohjelmasta vastaavan Ulla Keinon, toimitusjohtaja, SeaFocus, mielestä on hyvin tärkeää nostaa esille myös tulevaisuuden työllistyminen ja etsiä yhdessä ratkaisuja siihen, miten ala säilyy vetovoimaisena ja houkuttaa huippuosaajia myös tulevaisuudessa.

Kotimaista ja kansainvälistä huippuosaamista: mukana 40 puhujaa 

“Messuille on tulossa ilahduttavan suuri kansainvälinen joukko alan huippuosaajia. Navigate-tapahtumassa päästään kuulemaan 40 alan huippuammattilaista yli 10 eri maasta” iloitsee Keino.

Puheenvuoroissa kuullaan sekä kotimaista että kansainvälistä huippuosaamista. Keynote-puhujista esimerkiksi Tim Meyer (toimitusjohtaja, Meyer Turku) valottaa yleisesti risteilyalan näkymiä, Mikael Laine (Senior Vice President, Cargotec) puolestaan esittelee merikuljetusten tulevaisuuden trendejä. Hanna Korvenpää (Managing Director, Kuehne + Nagel) kertoo, miten käynnissä olevat kriisit vaikuttavat globaaleihin rahtikuljetuksiin.

Kansainvälisinä vieraina paneelikeskusteluihin osallistuvat esimerkiksi Alisa Paivina (Director and Head of Global Freight Services, DFDS) ja Brian Bender Madsen (Head of Machinery and Systems, Knud. E Hansen), jotka esittelevät näkemyksiään rahtiliikenteen vihreästä siirtymästä. Mark Sutcliffe (Director, Maritime Safety and Security Alliance) ja Khalill Rehman (Managing Director, MariApps Marine Solutions, a Schulte Group Company) taas puhuvat merenkulun turvallisuudesta, kyberturvallisuudesta ja datan merkityksestä sekä näiden sektorien tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista.

Messualueella on tavattavissa näytteilleasettajina koko alan monipuolinen osaajajoukko eli laivaliikenteen, laivanrakennuksen, logistiikan ja toimitusketjun yritykset.

Messujen aukioloajat: 

Keskiviikko 15.5.2024: näyttely klo 12–17, seminaarit klo 9:30–12 ja klo 15–16, asiakasilta klo 16–19

Torstai 16.5.2024: näyttely klo 12–16, seminaarit klo 9:30–12

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kädentaitomessut Turun Messukeskuksessa tulevana viikonloppuna13.3.2024 10:25:39 EET | Tiedote

Varsinaissuomalaisten käsityön ystävien paljon odottama tapahtuma palaa välivuoden jälkeen Turun Messukeskukseen. Mediapro Messut on järjestänyt kädentaitomessuja Turussa 16 kertaa vuodesta 2004 alkaen ja kaiken kaikkiaan 110 kertaa eri puolilla Suomea. Käsityön arvostus on edelleen korkealla ja käsin tekeminen harrastuksena kasvaa vuosi vuodelta. Turun Kädentaitomessuilla 16.-17.3. on laaja kattaus upeita näytteilleasettajia. Mukana on käsityöläisiä valmiine tuotteineen. Esillä on mm. vaatteita, asusteita, käyttö- ja sisustusesineitä, grafiikkatuotteita, koruja ym. Valmistuotteet ovat kotimaisen käsityön taidonnäytteitä. Messujen väriloistoa edustaa myös esimerkiksi kankaat, langat, askartelutarvikkeet ja muut materiaalit itse tekeville. Harrastajat saavat paljon ideoita omiin luomuksiinsa. Torilla tavataan – nimittäin Taitotorilla. Tapahtuman keskellä olevalla Taitotorilla tapahtuu koko messujen ajan, ja työnäytöksissä pääsee tutustumaan vaikkapa kuvanveistoon, piilosilmukkavirkkauks

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye