Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuustossa järjestettiin kyselytunti ja päätettiin Suutarilan monitoimitalon korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelmasta

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontui 28. helmikuuta 2024 klo 18. Valtuusto alkoi kyselytunnilla, jolla käsiteltiin muun muassa Helsingin katujen talvikunnossapitoa.

Nainen valtuustossa istumassa
Helmikuun viimeisessä kaupunginvaltuustossa järjestettiin kyselytunti. Sakari Röyskö

Kyselytunnin aiheet käsittelivät Helsingin katujen talvikunnossapitoa ja sen haasteita. Valtuutettu Ville Jalovaara (sd.) ja valtuutettu Mikä Raatikaisen (ps.) kysymys käsitteli Helsingin katujen talvikunnossapitoa sekä sen haasteita ja resursseja.

Toisena aiheena kyselytunnilla oli Helsingin kaupungin ilmastobudjetin kehittäminen. Kysymyksen esitti vasemmistoliiton valtuutettu Elina Kauppila. Helsinki otti viime vuonna käyttöön ilmastobudjetoinnin, jonka avulla kaupunki voi arvioida omia suoria päästöjään talousarvion yhteydessä. Kauppila kysyi, että onko kaupunki kehittämässä ilmastobudjetointiaan niin, että se kattaa laajemmin kaupungin ilmasto- ja luontovaikutukset.

Kyselytunnin kaikkiin kysymyksiin vastauksen antoi kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Kyselytunnin lisäksi valtuusto hyväksyi helmikuun viimeisessä kokouksessa Suutarilan monitoimitalon uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Hankkeen laajuus on noin 10 750 brm² ja enimmäishinta on arvonlisäverottomana 52 miljoonaa euroa elokuun 2023 kustannustasossa. Hankesuunnitelma koskee korvaavan uudisrakennuksen rakentamista Suutarilan nykyisessä monitoimitalossa (Seulastentie 11) toimiville Suutarilan ala-asteen koululle, päiväkoti Seulaselle ja kirjasto- ja nuorisopalveluille sekä Suutarinkylän peruskoululle (Vaskiniitynkuja 2A ja Töyrynummentie 8) ja päiväkoti Vaskiniitylle (Vaskiniitynkuja 2). Uudisrakennus on tarkoitus ottaa käyttöön kalustettuna tammikuuhun 2027 mennessä.

Hankkeen yhteydessä luovutaan Suutarilan monitoimitalon eli palvelukeskuksen tiloista sekä osoitteessa Vaskiniitynkuja 2 sijaitsevista Suutarinkylän peruskoulun tiloista. 

Valtuusto hyväksyi myös esityslistalla olleen hallintosäännön muutoksen, joka koskee kaupungin oman toiminnan kilpailuttamista.

Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Riikka Jauhiainen
viestintäasiantuntija
puh. 040 637 8236
riikka.jauhiainen@hel.fi
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunkiin kohdistunut tietomurto ei ole laajentunut – tiedossa ei ole väärinkäytöksiä18.6.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki on jatkanut yhteistyötä viranomaisten kanssa kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan kohdistuneeseen tietomurtoon liittyen. Poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona ja viestintävastuu rikostutkinnan etenemiseen liittyen on Keskusrikospoliisilla. Tietomurrossa rikolliselle taholle päätyneitä tietoja ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole väärinkäytetty.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye