Pääradan ja kehäradan itäosan lähijunaliikenteeseen muutoksia 2.4.2024 alkaen

Jaa

Ratatyöt vaikuttavat lähijunien K, I ja P liikenteeseen tiistaista 2.4. alkaen. Osuuksilla Kerava-Tikkurila-Helsinki ja Lentoasema-Tikkurila-Helsinki junien vuoroväli on harvennettu töistä johtuen. Lisäksi asemille kulkevien bussien aikatauluissa tapahtuu muutoksia, joilla varmistetaan vaihtoyhteyksien toimivuus.

Kaaviokuva lentokentän junaliikenteestä

Ratatyöt aiheuttavat pääsiäisen jälkeen, huhtikuun 2.4. alkaen merkittäviä muutoksia K-, I- ja P-junille eli pääradan ja kehäradan liikenteeseen. Lisäksi töistä aiheutuu muutoksia junien lähtöraiteisiin Tikkurilassa töiden edetessä.

K-, I- ja P-junat

Lähijunien osalta poikkeusjärjestelyt käynnistyvät tiistaina 2.4. ja kestävät sunnuntaihin 27.10.2024 saakka. Osuuksilla Kerava-Tikkurila-Helsinki ja Lentoasema-Tikkurila-Helsinki lähijunilla on töistä johtuen harvennettu vuoroväli. Tarkat aikataulut löytyvät Reittioppaasta ja HSL-sovelluksesta. 

K-junat eli Helsinki-Tikkurila-Kerava

  • K-junat liikennöivät koko osuudella harvennetulla 20 minuutin vuorovälillä. Matka-aika pitenee töistä johtuen 2–3 minuuttia.  Ruuhka-ajan K-junat ajetaan normaalia pidempinä maanantaista torstaihin.

I ja P eli Lentoaseman junat

  • I- ja P-junat liikennöivät pääradalla ja Leinelässä harvennetulla 20 minuutin vuorovälillä ja matka-aika pitenee 2–6 minuuttia.
  • I- ja P-junien vuoroväli pysyy arkisin normaalina osuudella Lentoasema-Myyrmäki-Helsinki,
    • Lentoasemalle ja lentoasemalta saakka kulkevat junat eivät pysähdy Vehkalassa. Vehkalasta kulkee siis junia 20 minuutin välein.

Asemien kautta kulkeville busseille aikataulumuutoksia

Johtuen lähijunien poikkeuksista myös Myyrmäki-Lentoasema-Tikkurila ja Tikkurila-Keravan väleillä sijaitseville juna-asemille kulkevien bussien aikatauluissa tapahtuu muutoksia tiistaina 2.4. Muutoksilla varmistetaan toimivat vaihtoyhteydet myös ratatöiden aikana.

Tuusulan bussilinjojen 641, 642, 642K, 643K, 665K, 961, 961B ja Keravan bussilinjojen 972, 973, 975, 976, 977, 977V, 978, 978K, 985 sekä Vantaan linjojen 587, 619, 623, 624, 631, 633N, 711, 711K, 721, 731, 734, 736, 738 ja 739 aikataulut muutetaan vastaamaan lähijunien aikatauluja. Myös nämä tiedot löytyvät Reittioppaasta.

D- ja R-junat eli VR:n lähiliikenne

VR:n lähijunien eli D ja R osalta tapahtuu pieniä aikataulumuutoksia 2.4. alkaen. Muutokset vaikuttavat HSL-alueella etenkin Keravan sekä Jokelan junayhteyksiin. Uudestaan aikataulut muuttuvat D, R ja Z-junilla 24.6.2024 alkaen.

Tikkurilan muutokset ja lisäraiteiden rakentaminen osa laajempaa kokonaisuutta

Tikkurilan ratapihan muutostyöt jatkuvat vuonna 2024 ratapihan pohjoispäässä. Luvassa on vastaavia töitä kuten edellisenä vuonna ratapihan eteläpäässä eli vaihteiden uusimista, muutoksia laitureihin sekä sähkörata- ja turvalaitetöitä.  Tikkurilan muutokset ovat osa vaiheittain toteutettavaa Helsinki–Riihimäki kapasiteetin lisääminen -hanketta. Hankkeen tavoitteena on parantaa Suomen vilkkaimmin liikennöidyn rataosuuden toimintavarmuutta kasvattamalla sen välityskykyä ja parantamalla sen häiriönsietokykyä.

Väyläviraston ratatöillä Tikkurilassa mahdollistetaan tulevaisuudessa neljä raidetta kaukoliikenteen sekä Riihimäen ja Lahden suunnan lähijunien käyttöön nykyisten kolmen laituriraiteen sijasta. Työt painottuvat huhtikuusta lokakuuhun ja niiden aikana Tikkurilan asemalla on suljettuna kaksi raidetta kerrallaan työn eri vaiheissa. Lisäksi junat kulkevat alueella alennetulla nopeudella. Tästä johtuen Tikkurilan kautta kulkevien junien määrää on pakko rajoittaa edellä mainitusti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2022 HSL:n toimintakulut olivat 734 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 815 miljoonaa euroa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 304 miljoonaa nousua, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Rantaradan junaliikenteessä katkoja toukokuussa ja juhannuksen jälkeen3.4.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Väyläviraston ratatyöt katkaisevat rantaradan junaliikenteen keväällä ja kesällä. HSL-junaliikenteessä on viikonloppukatkoja toukokuussa ja pidempi viiden viikon katko juhannuksen jälkeen 24.6.–28.7. Lisäksi junaliikenteessä on lyhyempiä yhden ja kahden vuorokauden katkoja syksyllä. Katkoilla on vaikutuksia lähijunaliikenteeseen Leppävaarasta länteen Kauklahden, Kirkkonummen ja Siuntion suuntaan. Katkojen aikana junaliikennettä korvataan busseilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye