Kuopion alueen kauppakamari

Hyppy huippuosaajien kohtauspaikaksi -selvitystyö saa jatkoa – kysely Keski-Savon kärkiyrityksiin ja työnantajiin käynnistyy

Jaa

Keski-Savon elinkeinoelämä, Varkauden ja Pieksämäen kauppakamariosastot, Varkauden ja Pieksämäen kaupungit sekä Leppävirran ja Joroisten kunnat kartoittavat alueen yritysten tulevaisuuden osaaja- ja osaamistarpeita.

Keski-Savon alue on koko Itä-Suomen merkittävimpiä vientivetureita 700 miljoonan euron vuotuisella vientivolyymilla. Alueelle tuo työtä muun muassa moni kansainvälinen ja kotimainen kärkiyritys alihankkijoineen. Keski-Savon tulevaisuuden kasvun askeleisiin vaikuttaa merkittävästi alueen yritysten menestys ja osaaminen.

Keski-Savon elinkeinoelämä, Varkauden ja Pieksämäen kauppakamariosastot sekä Varkauden ja Pieksämäen kaupungit yhdessä Leppävirran ja Joroisten kuntien kanssa toteuttivat kyselytutkimuksen keskisavolaisille yrityksille vuonna 2021, jossa kartoitettiin osaaja- ja osaamistarpeiden nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä. Kyselyn keskeiset tulokset painottuivat oppilaitosten ja yritysten yhteistyön parantamiseen sekä alueen mielikuvahaasteisiin. Tutkimuksen mukaan 59 % alueen yritysjohtajista kaipasi aktiivisempaa otetta oppilaitoksilta yritysten osaamista tukevien koulutusohjelmien kehittämisessä. Lisäksi 82 % vastaajista oli sitä mieltä, että alueen mielikuva ei houkuttele uusia osaajia.

Tuleva Savonia-ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelijoiden toteuttama kyselytutkimus keskittyy paikallisen oppilaitosyhteistyön ja Keski-Savon mielikuvan nykytilanteeseen sekä kehitysehdotuksiin. Kyselyn suorittavat puhelinhaastatteluihin kauppakamarin puolesta Savonia-ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelijat Jesse Parviainen ja Riku Viljanmaa maalis- ja huhtikuun aikana. Jatkuvuuden varmistamiseksi ja tehtyjen toimenpiteiden arvioimiseksi pulssikysely tehdään vuoden 2021 kartoitukseen vastanneille yrityksille.

Kyselyn tulokset julkaistaan lauantaina 13.4.2024 Savon Sampo -messuilla Businesstreffit -tilaisuuden yhteydessä. Opiskelijat jatkavat tutkimustyötä kuluvan kevään aikana. Jatkotutkimuksen tarkoitus on selvittää alueen opiskelijoiden odotuksia työelämältä sekä millaisena he kokevat alueen houkuttelevuuden. Tutkimuksen yhteenveto julkaistaan myöhemmin keväällä 2024.

Tutkimus on osa Keski-Savon osaamisen ja mielikuvan pitkäjänteistä ja määrätietoista kehittämistä. Hanke toimii jatkoaskeleena ainutlaatuisen huippuosaamisen kohtauspaikan aikaansaamiseksi Keski-Savoon. Kauppakamari toivottaa kaikki alueen yritykset ja oppilaitokset mukaan tulevaisuustyöhön.

Yhteyshenkilöt

Kuopion alueen kauppakamari on elinkeinoelämän tahtotilan määrittäjä ja muutosvoima, jotta menestymme paikallisesti sekä kansainvälisesti. Kauppakamarin 950 jäsentä Kuopion, Varkauden ja Ylä-Savon alueilta edustavat kattavasti Pohjois-Savon elinkeinoelämää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kuopion alueen kauppakamari

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye