Messukeskus

Kokkiopiskelijat etsivät suomalaisuuden makua Gastro-messuilla

Jaa

Ravintola-alan opiskelijoille suunnattu Mestarikoulu-kilpailu haastaa kokkiopiskelijoita valmistamaan annoksen, joka kuvastaa tämän päivän suomalaisuutta. Kolmatta kertaa järjestettävän Mestarikoulu-kilpailun semifinaali ja finaali käydään Gastro Helsinki -messuilla 13.3. ja 14.3. Helsingin Messukeskuksessa. Kilpailun järjestää Food Camp Finland. 

Ravintola-alan opiskelijoiden Mestarikoulu-kilpailu järjestetään Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 13.-14.3.
Ravintola-alan opiskelijoiden Mestarikoulu-kilpailu järjestetään Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 13.-14.3.

Semifinaaliin on valikoitunut yhteensä seitsemän opiskelijaparia. Heidän tehtävänään on valmistaa karsintavaiheen ennakkotehtävän mukainen annos 12 hengelle tunnissa. Finaaliin jatkaa neljä parasta paria, jotka valmistavat 2–3 ruokalajia kilpailun kumppaneiden raaka-aineista. 

”Tänä vuonna opiskelijoita inspiroivat erityisesti vastuullisuus, lähituotanto ja perinteet annosten suunnittelussa. Mukana on monikulttuurinen joukko ravintola-alan opiskelijoita ja ennätysmäärä naisia”, iloitsee Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.

Semifinaalissa kisaa seitsemän paria kuudesta eri oppilaitoksesta: Lidia Belardinelli ja Dzianis Aliaksiuk (Haaga-Helia, Helsinki), Yuliia Bodenko ja Hanna Shevchenko (Keuda, Mäntsälä), Jenni Poola ja Kuro Tomperi sekä Niko Murro ja Niina Neulikko (Omnia, Espoo), Petra Laaksonen ja Ulla Peltokumpu (Seinäjoen ammattikorkeakoulu), Aino Kaarkoski ja Mila Nykänen (Stadin AO, Helsinki) sekä Henri Järvikari ja Angelina Kondiukova (Laurea ammattikorkeakoulu, Espoo).

Ukrainalaiset Yuliia Bodenko ja Hanna Shevchenko kertovat, että ensimmäinen ruoka opiskelijaravintolassa, jota he maistoivat, oli karjalanpaisti. Semifinaalissa he tekevät oman tulkintansa karjalanpaistista.

Kilpailuannokset valmistetaan alusta loppuun messuvieraiden edessä. Mestarikoulu 2024 -kilpailun voittajapari ja voittajakoulu julkistetaan finaalin jälkeen palkintojenjakotilaisuudessa Gastron ohjelmalavalla torstaina 14.3. klo 15.00.

Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari Sasu Laukkonen. Tuomaristossa on mukana liuta Suomen eturivin keittiömestareita, kuten Helena Puolakka, Mikko Kaukonen ja Suomen kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Jenni Bergström.

Haaga-Helia valtaa Mestarikoulun perjantaina 15.3.

Perjantaina 15.3. on Mestarikoulun oppilaitospäivä, jolloin Suomen ensimmäinen Mestarikoulu Haaga-Helia on kutsuttu ottamaan alue haltuunsa päivän ajaksi. Haaga-Helian kolmannen vuosikurssin opiskelijat International Kitchen Management sekä Business Development Project -opintojaksoilta valmistavat ja tarjoilevat messuvieraille maisteluannoksia Gastro 2024 -messujen Opi. Ajattele. Löydä -teemaa kunnioittaen.

Mestarikoulu-kilpailun tavoitteena on nostaa ja tuoda esille Suomen ravintola-alan oppilaitoksia ja niiden kokkiopiskelijoita sekä kasvattaa kiinnostusta ja kunnioitusta ravintola-alan koulutusta kohtaan. Kilpailu myös kehittää yhteistyötä ravintoloiden, yritysten, koulujen ja opiskelijoiden välille.

Mestarikoulu 2024 -kilpailun mahdollistaa Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa Gastro Helsinki, ElectroluxProfessional, Kespro, ArlaPro, Vaasan, Raisio Food Solutions/Härkis, E.Ahlström, Helsingin Mylly, Medanta, Ice Age Water/Vellamo, Global ja Kiilto kanssa.

Lisätietoja: 

Mestarikoulu, Food Camp Finland, markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirkka Norha, p. 050 347 5412, sirkka.norha@foodcampfinland.fi
www.mestarikoulu.fi | #mestarikoulu #mestarikoulu2024 @mestarikoulu

Gastro Helsinki, Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
www.gastrohelsinki.fi | #gastrohelsinki @GastroHelsinki

Food Camp Finland Oy on ruokailukokemuksen muotoilun edelläkävijäyritys Suomessa. Gastro cateringin lisäksi se operoi lounasravintoloita Maritori Herttoniemessä ja Kitchen 1649 – Fiskars Groupin toimitalossa Keilaniemessä, Neljän Tuulen Tupaa ja ravintola Makasiinia Hangossa, Villa Ivan Falin-tilausravintolaa ja Kansallissalia.

Gastro Helsinki on Suomen suurin hotelli-, ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuma, joka kokoaa yhteen toimialan päättäjät, ammattilaiset ja opiskelijat. Gastro-messut järjestetään joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa, seuraavan kerran 13.–15.3.2024. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat MaRa ry, Restamark ja Vitriini-lehti ja mediakumppaneina Viisi Tähteä -verkkomedia ja Avecmedia.fi. | www.gastrohelsinki.fi | @GastroHelsinki | #gastrohelsinki

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ravintola-alan opiskelijoiden Mestarikoulu-kilpailu järjestetään Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 13.-14.3.
Ravintola-alan opiskelijoiden Mestarikoulu-kilpailu järjestetään Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 13.-14.3.
Lataa
Mestarikoulu-kilpailu järjestetään Gastro Helsinki -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 13.-14.3.
Mestarikoulu-kilpailu järjestetään Gastro Helsinki -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 13.-14.3.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kemian hyväksi -palkinto 2024 on myönnetty toimitusjohtaja, FT Mari Granströmille. Palkinto luovutettiin hänelle Kemian Päivien yhteydessä 10.4.2024 Helsingin Messukeskuksessa.10.4.2024 17:46:27 EEST | Tiedote

Kemian hyväksi -palkinto jaetaan nyt seitsemättä kertaa ChemBio Finland 2024 -tapahtuman yhteydessä. Palkinto on suuruudeltaan 5 000 euroa. Palkinto myönnetään suomalaiselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka toiminnallaan on edistänyt kemian teollisuutta, opetusta ja innovaatiotoimintaa sekä edistänyt alan yhteiskunnallista merkitystä ja luonut alalle positiivista imagoa. Tällä kertaa palkinnon pääpainopisteenä oli ”muutoksen ajurit”. Kemian hyväksi -palkinnon myöntävät Suomen Messusäätiön taloudellisella tuella Kemian Seurat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye