Espoon seurakuntayhtymä

Leikin lumoa, iloa ja oppimista – nyt on aika ilmoittaa lapsi päiväkerhoon

Jaa

Seurakunnan päiväkerhossa lapsilla on leikkikavereita ja ohjattua tekemistä. Syksyllä 2024 aloittaviin Espoon seurakuntien päiväkerhoihin ilmoittaudutaan maaliskuussa. Espoonlahden seurakunnassa kokeillaan nyt neljän tunnin kerhopäivää.

Sormiväreillä tehtyjä kämmenenkuvia sydämenmuotoisella kartongilla ylhäältäpäin kuvattuna, ympärillä lapsiryhmä kädet ristissä.
Päiväkerho tarjoaa lapselle turvallisen paikan olla ja leikkiä. Emma Kujanpää / Esbo svenska församling

Päiväkerhotoiminta on evankelis-luterilaisen kirkon varhaiskasvatusta, joka tukee kotien kristillistä kasvatusta. Ammattitaitoisten ohjaajien kanssa lasten on turvallista leikkiä, laulaa, touhuta, oppia, tutustua luontoon ja hiljentyä yhdessä. Koulutetut lastenohjaajat suunnittelevat toiminnan lapsilähtöisesti ja huomioivat ryhmän tarpeet. Päiväkerhossa aikuisilla on aikaa lapsille, sillä lapsiryhmät ovat pääsääntöisesti pieniä. Yhteensä Espoon seurakuntien päiväkerhoissa käy noin 300 lasta.

Espoonlahdessa kerhon kestoa pidennetään vanhempien toiveiden perusteella


Päiväkerhot kokoontuvat kerhosta riippuen 1–4 arkipäivänä viikossa, tavallisesti aamupäivisin 2–3 tuntia kerrallaan. Espoonlahden seurakunnassa päiväkerhon kestoa pidennetään kokeiluluontoisesti neljään tuntiin syksystä 2024 lähtien, koska pienten lasten vanhemmat ovat toivoneet hieman pidempää kerhoa.

– Pyrimme vastaamaan lapsiperheiden tarpeeseen. Neljän tunnin kerhopäivä mahdollistaa vanhemmille esimerkiksi opiskelun tai osa-aikatyön yhteensovittamisen perhe-elämän kanssa, Espoonlahden seurakunnan johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Leena Toiskallio perustelee kerhoajan pidentämistä.

Neljän tunnin mittaista päiväkerhoa on kokeiltu jo tänä talvena Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa, ja se on vastannut alueen perheiden tarpeita. Auroran kappelin päiväkerho jatkuu nelituntisena myös tulevalla kaudella. Espoon tuomiokirkkoseurakunnan lastenohjaaja Tuula Tuoriniemi kuvailee päivän kulkua:

– Auroran kappelin päiväkerhossa ensimmäinen tunti ollaan ulkona. Sen jälkeen lapsilla on kunnolla aikaa leikkiä, askarrella ja tietenkin ruokailla. Kerhoon tuodaan omat eväät, ja lapset tykkäävät tosi paljon yhdessä syömisestä. Yhtenä päivänä viikossa osa lapsista siirtyy muskariin yhden tunnin ajaksi. Kaikki ovat olleet tosi iloisia neljän tunnin kerhosta.

Ilmoittautuminen Espoon seurakuntien päiväkerhoihin aukeaa 1. maaliskuuta

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan, Espoonlahden, Leppävaaran, Olarin ja Tapiolan seurakuntien sekä Esbo svenska församlingin päiväkerhot ovat avoimia kaikille 2–5-vuotiaille espoolaislapsille. Kirkon jäsenyyttä ei edellytetä. Seurakuntien päiväkerhotoiminta on pääosin maksutonta.

Espoon seurakuntien päiväkerhoihin kausille syksy 2024–kevät 2025 ilmoittaudutaan verkossa 1.–31.3. Haku Espoon tuomiokirkkoseurakunnan päiväkerhoihin aukeaa vasta torstaina 7.3. Mikäli kerhopaikkoja jää vapaiksi, ilmoittautuminen on avoinna myös maaliskuun jälkeen. 

ILMOITTAUTUMINEN PÄIVÄKERHOON

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sormiväreillä tehtyjä kämmenenkuvia sydämenmuotoisella kartongilla ylhäältäpäin kuvattuna, ympärillä lapsiryhmä kädet ristissä.
Päiväkerho tarjoaa lapselle turvallisen paikan olla ja leikkiä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 157 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Esbo församlingar verkar på fyra kontinenter – 1,77 miljoner euro till internationellt bistånd och missionsarbete21.3.2024 08:30:00 EET | Uutinen

Esbo församlingar delade ut ett anslag på 1,77 miljoner euro till missionsarbete och internationellt bistånd. Via fem organisationer bär Esboborna globalt ansvar och verkar förutom i Europa även i Asien, Afrika och Sydamerika. Samarbetspartnerna delar Esbo församlingars värderingar och förbinder sig till jämställdhet och likabehandling i sin verksamhet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye