Hartela

Hartela rakentaa asuinkerrostalon Lahden vanhusten asuntosäätiölle Lahden Paavolaan

Jaa

Hartela rakentaa KVR-urakkana Lahden Paavolan kaupunginosaan kahdeksankerroksisen asuinkerrostalon, johon tulee 64 asuntoa.

Hartela rakentaa KVR-urakkana Lahden Paavolan kaupunginosaan kahdeksankerroksisen asuinkerrostalon.
Hartela rakentaa KVR-urakkana Lahden Paavolan kaupunginosaan kahdeksankerroksisen asuinkerrostalon.

Kohde tarjoaa laadukkaita ja esteettömiä vuokra-asuntoja ikääntyneille. Osa asunnoista on suunnattu myös yhteisölliseen asumiseen. Hankkeen asuinpinta-ala on 2752 m2. Rakentaminen alkaa korttelin pohjoispuolen purkutöillä keväällä 2024 ja kohde valmistuu kesällä 2025.

Hanke on Paavolassa sijaitsevan korttelikokonaisuuden ensimmäinen hanke. Korttelikokonaisuutta kehitetään yhteistyössä maanomistajan kanssa, ja sen valmistumisen arvioidaan kestävän useita vuosia. Kortteliin on suunniteltu mm. omistus-, asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja, mutta asemakaava mahdollistaa myös muita käyttötarkoituksia.

Korttelin keskiosaan toteutetaan vaiheittain yhteispiha, ja pysäköinti tapahtuu keskitetysti aluerakentamisen edistymisen mukaan rakennettavassa pysäköintilaitoksessa.

”Hanke on lähtenyt liikkeelle alueen kasvavan yli 75-vuotiaan väestön tarpeita ajatellen. Lähelle palveluita rakentuva talo yhdistää senioriasumista ja lakiin kirjattua uutta palvelumuotoa, yhteisöllistä asumista. Iäkkäiden asumisessa tullaan näkemään yhä enemmän ratkaisuja, joissa senioriasuminen, yhteisöllinen asuminen ja ympärivuorokautinen palveluasuminen tapahtuvat samassa rakennuskokonaisuudessa. Haluamme kehittää yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa asumisen malleja, jossa ikääntynyt voi asua samassa kodissa myös toimintakyvyn muuttuessa”, kertoo toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen Lahden vanhusten asuntosäätiöltä.    

”Olemme maanomistajan puolelta erittäin tyytyväisiä siihen, että pääsemme aloittamaan Paavolan korttelin rakentamisen. Tämä Lahden vanhusten asuntosäätiön hanke luo hyvän pohjan korttelin kehitykselle ja edesauttaa seuraavien kohteiden aloittamista. Uskomme, että korttelista muodostuu tulevaisuudessa yhtenäinen ja mahdollisimman useaa lahtelaista palveleva hieno kokonaisuus”, toteaa Roope Vikström maan omistavasta SV-Portfolio Oy:stä.

”On ilo käynnistää projektimme yhteistyössä maanomistajan ja tilaajan kanssa samaan aikaan, kun Paavola muutenkin kehittyy. Hankkeessa luodaan moderneja tiloja turvalliseen ja esteettömään ikääntyneiden asumiseen”, sanoo Hartela Etelä-Suomen aluejohtaja Tuomas Ruponen.

Kuvat: Arkkitehtitoimisto Ilkka Ridanpää Oy

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hartela on kotimainen perheyhtiö, joka työllistää noin 460 rakentamisen ammattilaista. Olemme rakentaneet koteja, toimitiloja ja alueita vuodesta 1942. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa. Perheyhtiö Hartela kuuluu suurimpiin valtakunnallisiin rakennusyhtiöihin, ja meillä on Avainlippu-tunnus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hartela

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye