Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Turun musiikkijuhlille myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki

Jaa

Turun musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Festivaali on tunnettu laadukkaasta ohjelmistostaan, kansainvälisyydestään ja upeista esityspaikoistaan Turun kauniissa ympäristössä. Helmikuussa TMJ otti merkittävän askeleen kohti kestävämpää matkailua saadessaan Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkin.

Oscar Jankes Media

Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat nousseet entistä tärkeämmiksi aiheiksi tapahtumajärjestäjille sekä tapahtumassa kävijöille ympäri maailmaa. Jotta matkailuelinkeino pystyy vastaamaan muuttuvaan kysyntään ja turvaamaan tulevaisuutensa, on kehityksen oltava kestävää. Tätä varten Visit Finland on kehittänyt matkailuyrityksille ja -alueille tarkoitetun Sustainable Travel Finland -ohjelman ja sillä saavutettavan Sustainable Travel Finland -merkin. Turun musiikkijuhlille myönnettiin STF-merkki ystävänpäivänä 14.2.2024.

Sustainable Travel Finland -merkin saaminen on osoitus Turun musiikkijuhlien sitoutumisesta kestävään matkailuun. Merkki kertoo siitä, että festivaali on ottanut aktiivisesti askeleita ympäristöystävällisemmän tapahtumatuotannon suuntaan. TMJ haluaa olla edelläkävijä kestävien klassisen musiikin tapahtumien ja konserttien järjestämisessä.

Koen STF-merkin saamisen erityisen tärkeänä askeleena kohti yhä vastuullisempia tapahtumia. Emme tietenkään ole vielä valmiita vastuullisuustyössä, mutta tämä osoittaa Turun musiikkijuhlien olevan täysin oikealla polulla. Haluamme tehdä osamme maapallon suojelemiseksi ja myös kannustaa muita tähän samaan. Vastuullisuus ja vastuullisesti toimiminen on Turun musiikkijuhlien toiminnan keskiössä”, kertoo Turun musiikkijuhlien myynti- ja markkinointipäällikkö sekä Ympäristövastaava Eveliina Salminen.

Vastuullisuus ja kansainvälistyminen kantaa läpi Turun musiikkijuhlien tulevaisuuden

Kestävyys, vastuullisuus ja kansainvälisyys ovat keskeisessä osassa Turun musiikkijuhlien tulevaisuuden suunnitelmia. Tavoitteena on olla yksi johtavista klassisen musiikin festivaaleista Euroopassa, ja kestävä kehitys sekä matkailu ovat keskeisessä osassa kohti tätä tavoitetta. Turun musiikkijuhlat uskoo, että kestävät arvot ja ympäristövastuu ovat avainasemassa festivaalin menestyksen varmistamisessa pitkällä aikavälillä.

Turun musiikkijuhlilla on ympäristölupaus, jonka voi lukea kokonaisuudessaan festivaalin nettisivuilta. TMJ tiedottaa vastuullisuustoimistaan aktiivisesti erityisesti sosiaalisen median kanavissaan sekä tiedotteilla. Tähän mennessä vastuullisuustoimia on jo kertynyt useampia, joista esimerkkinä yhteistyö Fölin kanssa, jonka myötä yleisö pääsee kulkemaan Turun musiikkijuhlien tapahtumiin veloituksetta Fölin linja-autoilla, printtituotteiden vähentäminen, kierrätyksen kehittäminen sekä jätteiden minimointi, materiaalien uudelleenkäyttö ja alihankintojen osalta vastuullisempien ja ympäristösertifioitujen tuotteiden ja palveluiden hankinta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia sekä konsertteja lapsille. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä. Varsinaisen festivaalin lisäksi Turun musiikkijuhlat järjestää konsertteja ja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina, yhteensä n. 30-50kpl vuosittain. www.turunmusiikkijuhlat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye