Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupunginorkesterin Sinun hetkesi -toivekonsertissa musiikkia Toivo Kuulasta Nightwishiin

Jaa

Naistenpäivänä 8.3. Vaasan kaupunginorkesteri toteuttaa taas yleisön toiveita konserttimestari Maano Männin johtamassa toivekonsertissa. Orkesterin pääsolistina esiintyy romanialaissyntyinen jazzlaulaja Elena Mîndru.

Vaasan kaupunginorkesterin Sinun hetkesi -toivekonsertit ovat aina olleet suuria yleisönsuosikkeja. Konsertti järjestetään tänä vuonna jo seitsemättä kertaa ja jälleen kerran loppuunmyydylle salille. Orkesteri on pyytänyt talven mittaan konserttikävijöiltä toiveita ja niitä esitetään konserttimestari Maano Männin johdolla nyt kevään kynnyksellä.

Toivekonsertti ajoittuu tänä keväänä naistenpäivän 8.3. iltaan. Vaasan kaupungintalolla kuullaan yli 50 toiveen joukosta valitut helmet, ja tyylillisesti konsertti on ehkä laajempi kuin koskaan. Toiveita on tullut entistä enemmän rytmimusiikin puolelta ja orkesteri heittäytyy monenlaiseen tunnelmaan filharmonisesta soinnistaan tinkimättä.

Konsertissa kuullaan Vaasan kaupunginorkesterin lisäksi hienoja solisteja. Maineikkain heistä on Romaniasta kotoisin oleva, Suomessa asuva jazzlaulaja ja säveltäjä Elena Mîndru. Hän on urallaan esiintynyt ympäri maailmaa niin sinfoniaorkestereiden kuin big bandienkin solistina. Viimeksi Elena on esittänyt jazzikoni Sarah Vaughanin musiikkia UMO Helsinki Jazz Orchestran loppuunmyydyissä konserteissa Helsingissä tammikuussa 2024.

Toivekonsertin ideoija ja kapellimestari Maano Männi iloitsee siitä, että toiveissa on aina oman kylän pojan Toivo Kuulan musiikkia. Tällä kertaa Kuula-opiston nuori pianotaitelija, mestariluokkalainen Ilari Peltoniemi esittää orkesterin solistina Kuulan Lampaanpolskan.

Männi kertoo, että jo viime vuonna oli toivottu Johann N. Hummelin juhlavaa trumpettikonserttoa. Koska Vaasan kaupunginorkesterin riveissä on kansainvälisen tason muusikkoja, oli solistin löytäminen helppoa: konserton ensimmäisen osan esittää orkesterin oma, samettisen pehmeä-ääninen trumpetisti Mari Pakarinen. Lapsuus- ja nuoruusmuistoihin päästään Oskari Merikannon lyyrisen Kullanmurusen ja Kullervo Mutasen lystikkään Iloiset klarinetit -kappaleen sävelin. ”Toivottu oli myös ukrainalaisten säveltäjien teoksia – se on meidän vaasalaisten henkinen tukemme vapaudestaan taistelevalle kansalle”, sanoo Maano Männi. Ohjelman räväkintä antia edustaa Kiteen heviylpeys Nightwishin fantasiarikas musiikki sinfoniaorkesterille sovitettuna.

Sinun hetkesi -toivekonsertin koko ohjelma julkaistaan perinteisesti vasta konsertissa, sillä näin pysyy yleisön jännitys yllä – kuullaanko tällä kertaa oma suosikkikappale? Jos käsiohjelmasta ei löydykään omaa toivetta, niin sen voi ehkä kuulla ylimääräisenä numerona, kun vain taputtaa konsertin lopuksi rohkeasti!

Konsertti Vaasan kaupungintalolla 8.3. klo 19 on tällä hetkellä loppuunmyyty, mutta peruutuspaikkoja voi hyvällä onnella saada lippupalvelu Netticketistä.  Valitettavasti konserttiuusinta Kristiinankaupungissa lauantaina 9.3. on jouduttu perumaan. Mutta yleisön toivesta lisäsimme lounaskonsertin Vaasaan perjantaina 8.3. klo 12.00! Lounaskonsertin hinta on edullisempi, 15 € ja opiskelijoille ja lapsille 2 €. Lippuja saa Netticketistä ja ovelta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia Huhta
Intendentti
+35840 524 8877
mia.huhta@vaasa.fi

Liitteet

Linkit

Vaasan kaupunki Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Koko perheen pyöräilypäivä käynnistää pyöräilyviikon – Vaasassa viikko täynnä pyöräilyaiheista ohjelmaa23.4.2024 15:31:52 EEST | Tiedote

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään jälleen toukokuussa. Vaasassa viikko polkaistaan käyntiin lauantaina 4.5., kun koko perheen pyöräilypäivä valtaa kauppatorin. Viikon aikana tarjotaan myös ilmainen aamupala pyöräileville, järjestetään pyöräilytempaus kaikilla Vaasan seitsemällä nuorisotilalla sekä poljetaan Vaasan ladun johdolla Närvänmutkan laavulle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye