Sitruuna Kustannus Oy

Mayfairin kavalin ryöstö vuonna 1905 – tekijöinä joukko alamaailman naisia

Jaa

Alex Hay kirjoitti humoristisen, elegantin ja älykkään historiallisen romaanin. Taloudenhoitajat säkenöi ylellisessä tapahtumaympäristössään samalla kun se taitavasti tavoittaa myös vakavampia yhteiskunnallisia sävyjä.

Alex Hay_Taloudenhoitajat
Alex Hay_Taloudenhoitajat

Rouva King ei ole aivan tavallinen taloudenhoitaja. Hän on syntynyt huijareiden ja varkaiden maailmaan, mutta onnistunut ylenemään Mayfairin loisteliaimman kartanon taloudenhoitajaksi. Kun rouva King saa yllättäen potkut, hän ei jää toimettomaksi vaan kokoaa kirjavan joukon naisia yhteiskunnan laitamilta käynnistääkseen Lontoon rohkeimman ja röyhkeimmän ryöstön entisen työnantajansa talossa. Kun odotettujen tanssiaisten ilta koittaa, rouva King ja kaikkien aikojen siivouspartio ovat valmiina toimimaan.

”Ilahduttavan ilkikurinen.” - The Times

Esikoisteoksessaan Hay nappaa lukijan entisen taloudenhoitajan mukaan kunnianhimoiselle ryöstöretkelle edvardiaaniseen Lontooseen. Aluksi pelkältä kostoretkeltä vaikuttava juoni kietoutuu vähitellen yhteiskunnallisen juonittelun verkostoon ja hyvin varjeltujen salaisuuksien ovet raottuvat. Rouva King haluaa ennen muuta selvittää totuuden.

Taloudenhoitajat-romaanin tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1905. Kirjailijan historiantuntemus pääsee teoksessa oikeuksiinsa, sillä henkilöhahmot ovat vahvoja ja autenttisia, ja heidän tarinansa heijastelevat ajan tapoja ja normeja. Lukijan on helppo muodostaa sympaattinen suhde tähän eriskummalliseen ja määrätietoiseen naisjoukkioon.

Alex Hay on kirjoittanut niin kauan kuin muistaa – vihkot täyttyivät tarinoista jo 6-vuotiaana. Hän opiskeli historiaa Yorkin yliopistossa, jossa kirjoitti väitöskirjansa naisten vallasta kuninkaallisissa hoveissa ja työskenteli myöhemmin aikakauslehdissä ja hyväntekeväisyysjärjestössä. Hay asuu Lontoossa aviomiehensä kanssa. Taloudenhoitajat on hänen esikoisromaaninsa ja se on voittanut Caledonia Novel Award -palkinnon.

Taloudenhoitajat

  • Englanninkielinen alkuteos The Housekeepers
  • Suomentanut Risto Mikkonen
  • Julkaisuaika helmikuu, 2024
  • Saatavana painettuna, e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukee Karoliina Kudjoi.

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:

Kustantaja Ritva Holmström, 044 039 9013, ritva.holmstrom@sitruunakustannus.fi

Arvostelukappaleen voi pyytää myös verkkosivullamme olevan lomakkeen kautta. https://sitruunakustannus.fi/pages/ota-yhteytta-sitruuna-kustannukseen

www.sitruunakustannus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Alex Hay
Alex Hay
Lataa
Alex Hay_Taloudenhoitajat_etukansi
Alex Hay_Taloudenhoitajat_etukansi
Lataa
Lataa

Linkit

Sitruuna

Sitruuna Kustannus on pirteän raikas yleiskustantamo, joka juhlii pian 20-vuotista taivaltaan itsenäisenä kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitruuna Kustannus Oy

Valkoinen meri jatkaa Norjan merkittävimmän nykykirjailijan Roy Jacobsenin mestarillista Barrøy-sarjaa5.12.2023 14:00:00 EET | Tiedote

On vuosi 1944 ja Norja on Saksan miehityksen alla. Nyt 35-vuotias Ingrid Barrøy on palannut takaisin lapsuutensa saarelle ja luulee olevansa siellä yksin. Hän kalastaa ja valmistautuu talveen. Hän kulkee niityillä ja kiipeilee aitojen yli kuin lapsena. Mutta lapsi hän ei enää ole. Yllättäen hän saa kokea myös rakkauden muutamien talviviikkojen aikana.

Hope Adamsin Vaaralliset naiset -romaanin taustalla on todellinen merimatka Australiaan karkotetuista naisvangeista29.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Vuonna 1841 lähes kaksisataa naisvankia nousee purjelaiva Rajahiin, jonka määränpää on Van Diemenin maa, nykyinen Tasmania. Naisista suurin osa on syyllistynyt pieniin rikkeisiin yrittäessään selviytyä hengissä tuon ajan yhteiskunnassa. Kun Rajah aloittaa yli sadan päivän matkan kohti Australiaa ja tuntematonta tulevaisuutta, epävarma kohtalo tuo naiset lähemmäs toisiaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye