Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Kunta- ja hyvinvointialan johtajat kokoontuvat Ouluun maaliskuun puolivälissä

Jaa

KT-työnantajapäivillä keskustellaan muun muassa kuntien ja hyvinvointialueiden johtamisesta ja toimintavarmuudesta poikkeusoloissa. Lisäksi keskustellaan hallituksen kiisteltyjen työmarkkinauudistusten toteuttamisesta.

Valokuva Oulun teatterista ja ympäröivästä maisemasta.

Kunta- ja hyvinvointialan johto ja työnantajien edustajat kokoontuvat Ouluun maaliskuun puolivälissä, poikkeuksellisen vaikeassa työmarkkinatilanteessa.

Kyseessä ovat Kunta- ja hyvinvointialan työnantajat KT:n järjestämät KT-työnantajapäivät, jotka järjestetään kahdeksan vuoden tauon jälkeen ja ensi kertaa Pohjois-Suomessa. Aiemmin valtakunnallinen työnantajatapahtuma on järjestetty joka neljäs vuosi, mutta koronan vuoksi se jouduttiin vuonna 2020 perumaan.

Tapahtuman teemana on Kunnat ja alueet tulevaisuuden hyvinvoinnin turvaajina. Aiheita ovat muun muassa muutokset kuntien ja hyvinvointialueiden toimintaympäristössä ja niiden rooli poikkeustilanteissa. Lisäksi KT-työnantajapäivillä keskustellaan esimerkiksi henkilöstön saatavuudesta, vastuullisesta johtamisesta ja kansainvälisestä rekrytoinnista.

Mukana keskustelemassa on ministereitä, hyvinvointialueiden ja kuntien johtajia, puolustusvoimien edustajia, työmarkkinajohtajia ja muita asiantuntijoita. Tapahtumapaikka on Oulun teatteri, ja tapahtuman juontaa Jussi-Pekka Rantanen.

– On ilo kokoontua pitkän tauon jälkeen yhteen ja keskustella vastuulliseen työnantajuuteen liittyvistä kysymyksistä Suomen huippuosaajien kanssa, sanoo KT:n yhteysjohtaja Aija Tuimala.

Työmarkkinajohtajat keskustelevat hallituksen kiistellyistä työmarkkinauudistuksista

Oulussa samaan paneelikeskusteluun istuvat työministeri Arto Satonen, KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren.

Aiheina ovat Orpon hallituksen kiistellyt työmarkkinauudistukset, jotka ovat tähän mennessä aiheuttaneet laajoja poliittisia lakkoja ja kiristäneet etenkin maan hallituksen ja ay-liikkeen välejä.

Akavan, KT:n ja SAK:n johto vastaa median kysymyksiin heti paneelikeskustelun jälkeen 13.3. klo 12–12.30. KT:n viestintä auttaa myös muiden haastatteluiden järjestämisessä tarvittaessa.

Media on tervetullut tapahtumaan

KT-työnantajapäivät on suunnattu kuntien, kuntayhtymien, hyvinvointialueiden, hyvinvointiyhtymien ja niiden omistamien yritysten johdossa tai muussa työnantajaroolissa toimiville.

Myös median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan. Media voi ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen viestintä@kt.fi. Jos osallistut lounaalle 13.3. ja/tai 14.3., ilmoitathan myös siitä ja ruokavalioista.

Ohjelma ja kaikki puhujat löytyvät KT:n verkkosivuilta. Mukana on paikallista kunta- ja hyvinvointialueiden johtoa useilta eri paikkakunnilta sekä valtakunnallisia asiantuntijoita.

Toisen päivän esiintyjiä ovat esimerkiksi kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen, Kempeleen kunnanjohtaja, Kuntajohtajat ry:n puheenjohtaja Tuomas Lohi ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueen eli OmaHämeen johtaja Olli Naukkarinen, joka on myös KT:n hyvinvointialuejaoksen puheenjohtaja. Heidän aiheenaan on kuntien ja alueiden johtaminen sekä virkajohdon ja poliittisen johdon välinen työnjako.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT on kunta- ja hyvinvointialan työnantajajärjestö ja työmarkkinakeskusjärjestö. Jäseniämme ovat kunnat, kuntayhtymät, hyvinvointialueet ja hyvinvointialueyhtymät sekä niiden omistamat yritykset.

Neuvottelemme alan työ- ja virkaehtosopimukset, kehitämme työelämää ja osallistumme lainvalmisteluun. Työmme on lakisääteistä, ja sitä tehdään virkavastuulla. Kunta- ja hyvinvointiala työllistää Suomessa joka viidennen palkansaajan. Tavoitteenamme on turvata suomalaisille laadukkaat hyvinvointipalvelut ja puolustaa veronmaksajien etua.

www.kt.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye