Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Kutsu: Tiedotustilaisuus syyhystä verkossa ma 4.3. klo 13

Jaa

Hyvät toimitukset, 

järjestämme medialle tiedotustilaisuuden syyhytilanteesta maanantaina 4.3. klo 13–14. Tilaisuus pidetään Teamsilla, jonka välityksellä asiantuntijoille voi myös esittää kysymyksiä. Lähetämme Teams-linkin niille, jotka ovat ilmoittautuneet tilaisuuteen.

Tilaisuudessa ovat paikan päällä THL:n ylilääkäri Leif Lakoma, Lääkkeiden hintalautakunnan (Hila) johtaja Reima Palonen sekä Fimeasta johtaja, erikoislääkäri Piia Vuorela. STM:n Turvallisuus ja terveys -osaston päällikkö Taneli Puumalainen osallistuu infoon etänä.

Lakoma käy läpi ajankohtaisen syyhytilanteen tartuntojen sekä niiden ehkäisyn ja hoidon osalta. Vuorela kertoo syyhyn turvallisesta lääkehoidosta, lääkkeiden saatavuudesta ja myyntiluvista ja Palonen lääkkeiden hinnan määräytymisestä ja Kela-korvattavuudesta.

Tilaisuuden päätyttyä on mahdollisuus tehdä kamerahaastatteluita paikan päällä olevien asiantuntijoiden kanssa.

Aika: Maanantai 4.3. klo 13–14.

Paikka: Teams (linkki lähetetään ilmoittautuneille), THL, päärakennus, Mannerheimintie 166 (kamerahaastattelut)

Ilmoittautuminen: ilmoittaudu infoon meilitse viimeistään ma 4.3. klo 11 Eija Petäjäjärvelle osoitteeseen eija.petajajarvi(at)thl.fi. Kerro ilmoittautumisessa nimesi, edustamasi media, yhteystietosi sekä tieto, oletko tulossa tekemään haastattelua paikan päälle. Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin maanantaina viimeistään klo 12.

Lisätiedot:

Piritta Rautavuori
viestintäpäällikkö
THL
puh. 029 524 7120
piritta.rautavuori(at)thl.fi

Avainsanat

Tietoa julkaisijasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Mannerheimintie 166
00270 Helsinki

029 524 6000
https://thl.fi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Pikkulasten rokotuskattavuus on Suomessa erittäin hyvä – vuonna 2021 syntyneissä rokottamattomien osuus hieman aiempia ikäluokkia suurempi27.3.2024 02:00:00 EET | Tiedote

Pikkulasten rokotuskattavuus on Suomessa vuodesta toiseen korkea. Vuonna 2021 syntyneistä lapsista lähes 98 prosentille on aloitettu kurkkumädältä, jäykkäkouristukselta, hinkuyskältä, poliolta ja Hib-taudeilta suojaava viitosrokotussarja. Tuhkarokolta, sikotaudilta ja vihurirokolta suojaavan MPR-rokotteen on vuonna 2021 syntyneistä lapsista saanut lähes 95 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi valtakunnallisesta rokotusrekisteristä. Rokotuskattavuuksissa on eroja hyvinvointialueiden välillä. Matalampien kattavuuksien alueilla on kuitenkin tehty pitkäjänteistä työtä rokotusmyönteisyyden lisäämiseksi, ja erot rokotuskattavuuksissa hyvinvointialueiden välillä ovatkin usean rokotteen osalta kaventumassa. Rokottamattomuus on harvinaista, mutta kasvanut hieman Rokottamattomuus on Suomessa edelleen harvinaista. Vuonna 2021 syntyneistä lapsista täysin rokottamattomia on 1,7 prosenttia, mikä on hieman enemmän kuin aiemmissa ikäluokissa. Vuonna 2020 syntyneistä kolmeen ikävuoteen asti rokottamattomia o

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye