SDP EDUSKUNTA

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, SDP:n Kimmo Kiljunen: Antti Lindtmanin esitys puolustuskomissaarista on perusteltu ja Suomen pitkän linjan mukaista

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

EU:n puolustusyhteistyötä on syvennettävä. Kiristyneessä turvallisuustilanteessa on edettävä yhdessä nykyistä tehokkaammin. SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman ehdotti lauantaina, että Suomi lähtee ajamaan EU:n seuraavaan komissioon puolustuskomissaarin tehtävää sekä omaa ministerineuvostoa (MTV 2.3.2024).

– Puheenjohtaja Lindtmanin esitys on perusteltu ja sitä on syytä edistää. Suomen pitkä linja on ollut vahvistaa unionin omaa puolustusulottuvuutta. Puolustusasioiden ministerineuvosto ja komissaari sekä tarvittaessa Euroopan parlamentin puolustusvaliokunta tulisivat vahvistamaan unionin kyvykkyyttä omaehtoiseen puolustusyhteistyöhön, Kiljunen sanoo.

Venäjän hyökkäyssota jatkuu ja epävarmuus Yhdysvaltojen tuen jatkumisesta Ukrainalle heittävät varjon Ukrainan puolustuskyvyn kestävyydelle. Euroopan on jatkettava Ukrainan tukemista.

– EU on kyennyt toimimaan ennenäkemättömän yhtenäisesti Ukrainan tukemisessa ja Venäjän pakotteiden asettamisessa. Puolustusmenoja on nostettu ja on ymmärretty puolustushankintojen koordinoinnin tarpeellisuus. Puolustuksen ministerineuvosto ja komissaaritehtävä luovat oikeat rakenteet näiden asioiden edistämiseksi, Kiljunen toteaa.

Yhteyshenkilöt

Kimmo KiljunenKansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja

Puh:050 511 3088

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Hallintovaliokunnan demarit: Rajaturvallisuuslakia korjattiin SDP:n tavoitteiden mukaisesti8.7.2024 19:33:41 EEST | Tiedote

Hallintovaliokunnan demarijäsenet Eemeli Peltonen, Eveliina Heinäluoma, Saku Nikkanen ja Paula Werning ovat tyytyväisiä hallintovaliokunnassa saavutettuihin parannuksiin koskien hallituksen esittämää lakia väliaikaisista toimenpiteistä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi. Niin sanotussa rajaturvallisuuslaissa on kyse poikkeuslaista, jolla vastataan Venäjän välineellistetyn maahantulon muodossa harjoittamaan painostukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye