DENin hiilijalanjälki on kokonaisuudessaan pienentynyt ja laskenta tarkentunut

Jaa

Vuonna 2023 DEN Groupin hiilijalanjälki pieneni merkittävästi, mikä johtuu pääasiassa tuotannon supistumisesta haastavan markkinatilanteen vuoksi. Suhteessa liikevaihtoon hiilijalanjälki kasvoi hiukan. Tämä johtuu päästölaskennassa käytettyjen tietojen tarkentumisesta.

DEN Groupin vuosittainen päästölaskenta on valmistunut vuoden 2023 osalta. Konsernin hiilijalanjäljestä oman tuotannon, eli omien suorien päästöjen osuus oli vain 1,5 %. Suurin osa päästöistä, 56 %, syntyi myytyjen tuotteiden käytöstä eli pääosin energiankulutuksesta rakennusten elinkaaren aikana. Päästölaskentaa on systemaattisesti tarkennettu viime vuosien aikana. 

Hiilijalanjäljen pienentäminen ja työturvallisuus vastuullisuustyön keskiössä 

”Vastuullisuus on meille monipuolista ja pitkäjänteistä työtä. Päästölaskennan tarkentaminen on ollut meille olennaista, jotta voimme tehdä vaikuttavia valintoja päästöjen vähentämiseksi”, kertoo Maria Mroue, DEN Finlandin markkinointi-, viestintä ja vastuullisuusjohtaja. 

“Toinen tärkeä alue on työturvallisuus, jossa olemme saavuttaneet viime vuonna merkittävää parannusta. Tapaturmataajuutemme, eli sairauslomaan johtaneet tapaturmat suhteutettuna työtunteihin, oli 7,1, kun se edellisvuonna oli 20,7.” 

DEN raportoi edelläkävijänä kaikkien päästöluokkien päästöt 

DENin hiilijalanjälki on laskettu kansainvälisen Greenhouse Gas Protocol -standardin (GHGP) mukaan. DEN raportoi kaikkien kolmen päästöluokan (Scope 1-3) päästöt. Hiilijalanjälkeen sisältyvät toiminnan suorat päästöt (Scope 1 ja 2) sekä epäsuorat päästöt ja asiakkaille luovutettujen rakennusten elinkaaren aikaiset hiilipäästöt (Scope 3). 

Päästöluokka kolme (Scope 3) eli epäsuorat päästöt ja myytyjen rakennusten elinkaaren aikaiset päästöt muodostavat 98 prosenttia DENin hiilijalanjäljestä. Suurin osa päästöistä, 56 prosenttia koko hiilijalanjäljestä, syntyy nimenomaan myytyjen rakennusten elinkaaren aikaisesta energiankulutuksesta. 

Tavoitteena hiilijalanjäljen pienentäminen edelleen 

Valmiiden rakennusten elinkaaren aikaisista päästöistä energiankulutus muodostaa merkittävän osan. Tulevaisuudessa päästövähennyksiin pyritään erityisesti rakennusten energiatehokkuuden parantamisella entisestään. Päästövähennyksiä voidaan saavuttaa myös vähähiilisten ja aidosti hiilineutraalien raaka-aineiden käytön lisäämisellä. DEN seuraa alan kehitystä tiiviisti ja arvioi niiden soveltuvuutta tuotannossaan aktiivisesti. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 400 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 226,2 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Den Finland Oy

DEN Finland Oy vahvisti markkina-asemaansa ja teki positiivisen liiketuloksen7.5.2024 10:12:38 EEST | Tiedote

Vuonna 2023 inflaatio, korkojen nousu ja yleinen epävarmuus markkinoilla vaikuttivat merkittävästi asuntomarkkinoihin. Rakennusalalla nähtiin lukuisia konkursseja ja asiakkaat olivat varovaisia päätöksenteossaan. Toimintaympäristön haasteista huolimatta DEN Finland pystyi vahvistamaan markkina-asemaansa Suomen suurimpana pientalorakentajana ja tekemään positiivisen liiketuloksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye