KUTSU MEDIALLE: Gastro Helsinki 2024
Hyvä toimittaja,
Suomen suurin hotelli-, ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuma Gastro Helsinki avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.3. Tapahtuma kokoaa toimialan päättäjät, ammattilaiset ja opiskelijat keskustelemaan ajankohtaisista aiheista, tutustumaan uutuuksiin ja verkostoitumaan. Alla poimintoja messupäivien monipuolisesta ohjelmasta.
Tervetuloa Gastro Helsinki 2024 -messuille!

AJANKOHTAISAIHEITA JA ILMIÖITÄ
Ke 13.3. klo 10.30: Luomu ammattilaisten käsissä – tuoretta tietoa luomusta ammattikeittiöissä. Luomun kuluttajabarometriä sekä julkisille keittiöille suunnatun luomukyselyn tuloksia esittelevät toiminnanjohtaja Aura Lamminparras (Pro Luomu ry) ja projektipäällikkö Anu Arolaakso (Savon koulutuskuntayhtymä). (Gastro Stage)
To 14.3. klo 10: Kaikki lähtee ihmisestä. NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström uskoo, että johtamisessa kaikki lähtee ihmisestä. Millaista johtamista ravintola-alalla tarvitaan juuri nyt? (Gastro Stage)
Pe 15.3. klo 11: Nuorten näkemyksiä huomisen johtajuuteen. Mitä alle 40-vuotiaat toivovat huomisen johtajuudelta? Asiantuntija Christa-Jemina Korhonen TYÖ2030-ohjelmasta esittelee tutkimustuloksia. (Gastro Stage)
Ke–pe 13.–15.3. Kokkimaajoukkue mukana Gastrossa. Suomen Kokkimaajoukkue voitti kultaa Stuttgartissa helmikuun alussa järjestetyissä IKA Culinary Olympics 2024 -kokkiolympialaisissa. Maajoukkueen Olympiamenu on tarjolla Gastrossa kaikkina tapahtumapäivä 13.–15.3.päivinä klo 12–17. Menun hinta 55 € * Suomen Kokkimaajoukkueen keittiössä voi myös tutustua tarjoilijarobotteihin. * Kokkimaajoukkue järjestää kaikkina päivinä nopeatempoisen Chef’s Secret -kokkikoulun, jossa kävijät pääsevät tekemään annoksia Kokkimaajoukkueen johdolla. (Kokkimaajoukkueen keittiö)
ALA TÄNÄÄN JA TULEVAISUUDESSA
Ke 13.3. klo 12: Miltä tulevaisuudet näyttävät? Sitran ennakoinnin asiantuntija Otto Tähkäpää kannustaa puheenvuorossaan alan toimijoita tulevaisuusajatteluun ja neuvoo, miten hahmottaa erilaisia näkökulmia tulevaisuuteen. (Gastro Stage)
To 14.3. klo 12: Ravintolaruokailun uudet trendit -keskustelu. Ravintolamaailma on jatkuvassa liikkeessä, ja uudet trendit nousevat esiin kuin annokset kokin keittiöstä. Trendejä analysoivat ravintoloitsijat Pekka Terävä (Olo Collection), Jani Unkeri (Ravintola Juurella), Remi Trémouille (Restaurant Solitary) ja Tero Mäntykangas (Lapland Hotels). Paneelin moderaattorina toimii Ella Kanninen. (Gastro Stage)
Pe 15.3. klo 14: Ravintola-alan näkymät. MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi avaa puheenvuorossaan alan tulevaisuuden näkymiä. (Gastro Stage)
KILPAILUJA JA PALKITSEMISIA
Ke 13.3. klo 11.30–12: Suomalainen ruokakulttuurirahasto jakaa tunnustuspalkinnot tahoille, jotka ovat vaikuttavasti edistäneet suomalaista ruokakulttuuria. (Gastro Stage)
Ke 13.3. klo 13–14.30: Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -julkistus. Ravintola-alan ammattilaisten äänestämän ravintolalistauksen toteuttaa vuosittain Viisi Tähteä -verkkomedia. (Gastro Stage)
Ke 13.3. klo 16.30–17.30: Osterinavauksen suomenmestaruuskilpailu. Kilpailussa noudatetaan kansainvälisiä sääntöjä, jossa jokaisen kilpailijan tehtävänä on avata 30 osteria lautaselle mahdollisimman nopeasti. Nopeuden lisäksi siisteydellä ja esillepanolla on merkitystä. (Gastro Stage)
Ke–to 13.–14.3. Mestarikoulu-kilpailu. Kokkiopiskelijoiden kilpailun järjestää FoodCamp Finland. Semifinaali keskiviikkona ja finaali torstaina. (Gastro Stage)
Pe 15.3. klo 12.30–13: Ideasipuli. Ruokatoimittajat ry palkitsee Ideasipulilla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka ovat antaneet tuoreen ja idearikkaan panoksen ruokakulttuurin hyväksi. (Gastro Stage)
Lisäksi messuilla on puheenvuoroja mm. tekoälystä, musiikista ravintolan erottautumistekijänä, lobbauksesta ja luovuudesta. Ohjelma kokonaisuudessaan ja mukana olevat näytteilleasettajat on julkaistu tapahtuman nettisivuilla www.gastrohelsinki.fi.
Voit akkreditoitua messuille ennakkoon osoitteessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros).
Lisätietoja:
Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
Gastro Helsinki on Suomen suurin hotelli-, ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuma, joka kokoaa yhteen toimialan päättäjät, ammattilaiset ja opiskelijat. Gastro-messut järjestetään joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa, seuraavan kerran 13.–15.3.2024. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat MaRa ry, Restamark ja Vitriini-lehti ja mediakumppaneina Viisi Tähteä -verkkomedia ja Avecmedia.fi. | www.gastrohelsinki.fi | @GastroHelsinki | #gastrohelsinki
Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Karjunenviestinnän asiantuntija
viestintä | tapahtumat
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
The income and employment impact of Helsinki Expo and Convention Centre’s record-breaking congress year has already exceeded 50 million euros for Helsinki21.8.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
The six international congresses hosted by Helsinki Expo and Convention Centre brought more than 25,000 congress guests to Helsinki during the first half of the year. The income and employment impact of the congresses for Finland and Helsinki amounts to more than 50 million euros. The goal of the Helsinki Tourism Advisory Board is to double the tourism revenue generated by foreign visitors and significantly increase employment in the sector in Helsinki by 2030.
Rekordår för kongresser på Helsingfors Mässcentrum – redan över 50 miljoner euro i intäkter och sysselsättning för Helsingfors21.8.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Under årets första sex månader har Helsingfors Mässcentrum stått värd för sex internationella kongresser som lockat över 25 000 deltagare till staden. Tillsammans har de genererat mer än 50 miljoner euro i intäkter och sysselsättningseffekter för Helsingfors och Finland. Helsingfors rådgivande arbetsgrupp för turism har satt upp ett ambitiöst mål: att fördubbla turismintäkterna från utländska resenärer och att uppnå en betydande ökning av antalet sysselsatta inom branschen i Helsingfors fram till år 2030.
Helsingin Messukeskuksen ennätyksellisen kongressivuoden tulo- ja työllisyysvaikutus Helsingille on jo nyt yli 50 miljoonaa euroa21.8.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskuksen isännöimät kuusi kansainvälistä kongressia toivat Helsinkiin ensimmäisellä vuosipuoliskolla yli 25 000 kongressivierasta. Kongressien tulo- ja työllisyysvaikutus Suomelle ja Helsingille on yli 50 miljoonaa euroa. Helsingin matkailun neuvoa-antavan työryhmän tavoitteena on ulkomaisten matkailijoiden tuoman matkailutulon kaksinkertaistaminen ja alan työllisten määrän merkittävä kasvu Helsingissä vuoteen 2030 mennessä.
KUTSU: Maxpo 2025 -messuilla ensiesittelyssä itsenäinen työkoneparvi19.8.2025 15:18:13 EEST | Tiedote
Tervetuloa Suomen suurimmille maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden Maxpo-messuille ja tiedotustilaisuuteen torstaina 28.8. klo 12.30 Hyvinkään lentokentälle. Maxpo on tänä vuonna entistäkin suurempi ja messualueella on paljon nähtävää – isoja koneita ja työnäytöksiä. Komeassa tapahtumassa on koneita yhteensä useiden kymmenien miljoonien arvosta!
KoneAgria 2025 tarjoaa ratkaisuja ja uusia näkökulmia viljelijöille19.8.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
KoneAgria 2025 tuo ohjelmassaan esille maatalouden uusimmat innovaatiot ja ratkaisut, jotka muokkaavat alan tulevaisuutta. Kasvu-lava tarjoaa puheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja tilatarinoita, joissa korostuvat ilmastotoimet, vastuullisuusratkaisut ja eläinten hyvinvointi. Ohjelmassa esitellään konkreettisia, tilakohtaisia keinoja kestävään viljelyyn ja ilmastonmuutokseen vaikuttamiseen, tehokkaaseen resurssien käyttöön sekä ruokaketjun vastuullisuuteen. KoneAgria 2025 -näyttely järjestetään torstaista lauantaihin 9.–11.10.2025 Tampereella.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme