ELY-keskukset

Lähes 27 000 öljylämmityksen vaihtajalle on myönnetty ELY-keskuksen avustus – tukea riittää vielä liki 9 000 omakotitalon tai paritalon remonttiin

Jaa

Nyt on hyvä hetki tarttua toimeen, jos pohdinnassa on vanhan öljylämmityksen vaihtaminen uuteen, fossiilittomaan lämmitysjärjestelmään esimerkiksi tulevana kesänä. ELY-keskuksen avustuspäätöksen saa tällä hetkellä noin kolmessa kuukaudessa hakemuksen jättämisestä.

lämpömittari
Pixabay

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus myöntää edelleen suosittuja 4 000 ja 2 500 euron avustuksia öljylämmityksestä luopuville pientalojen omistajille. Avustuksia myönnetään niin pitkään kuin jäljellä oleva 35,6 miljoonan euron rahapotti riittää, kuitenkin enintään syksyyn 2025 saakka. Samasta määrärahasta myönnetään avustuksia maakaasulämmityksen vaihtajille.

Avustusta voidaan myöntää yksityishenkilöille tai kuolinpesille öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja uuden lämmitysjärjestelmän hankkimiseen silloin kun pientalo on ympärivuotisessa asuinkäytössä. Avustuksen saamiseksi öljylämmitysjärjestelmä tulee poistaa kokonaan säiliöineen. Yhteen remonttiin voi saada vain yhdenlaisen valtionavustuksen tai kotitalousvähennyksen.

”Asiakaspalautteen perusteella hakeminen on onnistunut sujuvasti silloin kun hakija on tutustunut huolella hakuohjeisiin. Hakemuksen käsittely sujuu nopeasti, kun mukana on heti kaikki tarvittavat liitteet, mukaan lukien valtakirjat kiinteistön muilta omistajilta, kuten puolisolta”, vinkkaa ryhmäpäällikkö Sabina Mäki Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta. Pirkanmaan ELY-keskus käsittelee keskitetysti koko maan hakemukset.

Remontteja tehty pian 24 000

Avustusta on hakenut syksystä 2020 alkaen yli 32 000 pientalon omistajaa. ELY-keskus on tehnyt kaikkiaan noin 30 400 avustuspäätöstä, joista 88 % on ollut myönteisiä. Avustus maksetaan vasta remontin toteuttamisen jälkeen, ja tähän mennessä tukea on maksettu lähes 24 000 remontin toteuttaneelle hakijalle.

Hakijoista 70 % on ilmoittanut vaihtavansa fossiilisen lämmityksen ilma-vesilämpöpumppuun, 19 % on ollut vaihtamassa maalämpöön ja 8 % kaukolämpöön. Pieni osuus hakijoista on päätynyt muihin ratkaisuihin, kuten sähkölämmitykseen, jota on täydennetty usein ilmalämpöpumpulla.

Vastaavanlaista avustusta voi hakea myös maakaasulämmityksestä luopumiseen. Avustus on myönnetty yli 1 000 kaasulämmityksen vaihtajalle.

Lisätietoa avustuksista

Kysy lisää

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu
0295 020 900 (ma-pe 9-16)
ympariston.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tienpidon ja liikenteen katsaus kertoo keskeiset tämän vuoden tienpitotoimet12.4.2024 09:58:17 EEST | Tiedote

Juuri julkaistussa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liiketeen katsauksessa esitellään Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen keskeiset tienpitotoimet vuodelle 2024. Katsauksessa esitetään myös ELY-keskuksen järjestämän joukkoliikenteen ajankohtaiset toimet, luodaan katsaus liikennejärjestelmäsuunnitteluun ja liikenneturvallisuustyöhön sekä esitellään keskeisiä suunnitteluhankkeita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye