The Hotel Maria

The Hotel Maria on saanut Green Key -sertifikaatin tunnustuksena vastuullisuudesta

Jaa

Green Key -tuomaristo on vuoden 2024 ensimmäisessä kokouksessaan myöntänyt The Hotel Marialle Green Key -sertifikaatin. Green Key on maailman johtava matkailualan vastuullisuusohjelma. Green Key -sertifikaatti on tunnustus ansiokkaasta vastuullisuustyöstä ja sen kriteerit vastaavat asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kasvaviin odotuksiin matkailupalveluiden vastuullisuudesta.

Garden Terrace, The Hotel Maria
Garden Terrace, The Hotel Maria

The Hotel Mariassa on oltu sitoutuneita vastuullisuuteen jo aivan hotelli-idean alkutaipaleelta asti. Hotellin suunnitteluvaiheessa määriteltiin tavoitteeksi Green Key -sertifikaatti ja sen vaatimukset on otettu huomioon sekä historiallisen kiinteistön mittavassa korjaushankkeessa että hotellin konseptin kehittämisessä. Määrätietoinen työ palkittiin, kun tunnustus myönnettiin vain kaksi kuukautta hotellin avautumisen jälkeen. 

Edistämme vastuullisuutta yhdessä kumppanien kanssa 

Green Key -sertifikaatin kriteeristö perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja sisältää vaatimuksia liittyen ympäristökuormituksen pienentämiseen, sosiaalisten hyötyjen lisäämiseen sekä paikallistalouden tukemiseen. The Hotel Mariassa on tunnistettu, että merkittäviä vaikutuksia saadaan oman toiminnan lisäksi ulottamalla vastuullisuus koskemaan myös yhteistyökumppaneita. 

”Kumppaneiden valinnassa ja hankinnoissa huomioimme vastuullisuuden eri ulottuvuudet. Uusi hotelli tuo myös kysyntää laadukkaille ja vastuullisesti tuotetuille kotimaisille tuotteille”, kertoo General Manager Katriina Moksi. 

Hotellin ravintoloissa vastuulliset pientuottajat ja raaka-aineiden alkuperä näkyvät konkreettisesti asiakkaiden lautasella. Villikala tulee lähialueen kalastajilta ja poronliha Sodankylästä sopimustilalta.

Vastuullisuus edellyttää jatkuvaa kehittämistä

Osana Green Key -vastuullisuusohjelmaa The Hotel Maria sitoutuu toimintansa jatkuvaan kehittämiseen ja raportoi siitä vuosittain tehtävän jatkohakemuksen yhteydessä. The Hotel Mariassa kehitetään jatkossakin uusia toimintatapoja, osallistetaan henkilökuntaa ja ohjataan asiakkaita vastuullisiin valintoihin. Toiminnan laatu varmennetaan säännöllisillä, paikan päällä tehtävillä auditoinneilla. 

Mikä Green Key?
Green Key –sertifikaatti on Sustainable Travel Finland –ohjelman hyväksymä, ja sitä hallinnoi kansainvälinen ympäristökasvatusjärjestö FEE (Foundation for Environmental Education). Suomessa Green Key:tä edustaa FEE Suomen omistama yhteiskunnallinen yritys Going Green Oy. Lisätietoja: https://greenkey.fi/

The Hotel Maria
The Hotel Maria Helsingin Kruununhaassa tarjoaa uudenlaisen vaihtoehdon ja palveluelämyksen pohjoismaista vieraanvaraisuutta ja tasokasta hotellikokemusta arvostavalle vieraalle. Hotelli avautui 15.12.2023 osoitteessa Mariankatu 23, 00170 Helsinki.

Yhteyshenkilöt

Katriina Moksi
General Manager
The Hotel Maria
katriina.moksi@hotelmaria.fi

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta The Hotel Maria

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye